711990 jee, meloun, okraje od pizzy a kojeni.. Takhle nejak se Frantiska v roce taky stravovala ![]()
Vše o těhotenství a dětech
711990 jak jedl syn v roce? To bylo tak strasny, ze jsem to normalne radsi zapomnela![]()
Utkvelo mi jen, ze muselo byt vse dohladka rozmixovane, z kousku se mu nadavovalo. Rohlik nebo chleba si dal tak ve 3 letech
. Je to fakt individualni...
Co se tyka tech doporuceni, tak k nim tentokrat (rozumej s druhym ditetem) pristupuji dost vlazne. Neuplynulo ani pet let a je dost veci jinak, treba zavadeni lepku. Taky mi tam trochu hapruje to, ze mas zavadet nejdriv jednotlive druhy ovozelu, cekat x dni na reakci...a strih...za par mesicu ma byt dite seznamene s dost sirokym rejstrikem alergenu. Na to ses neptala, vim. To je jen projev materske neschopnosti drzet se tematu...
711990 starší začal kousat asi až v 15m, do té doby jedl jen to, co šlo spolknout bez kousání. Banán třeba ukousl, ale musela jsem dávat pozor, aby neukousl moc velký kus, protože ten už dál nekousal, chleba k snídani byl úplná utopie. Přitom kousky v tom mixováném měl třeba od sedmi osmi měsíců.
Gatita já to teda takhle po těch třech dnech zavádím, mám pocit, že teď v těch 8,5m už ochutnal tak nějak všechno. Já ale mám ráda tady ty pravidla, jakmile mám návod, jsem spokojená;)
Gatita já to teda takhle po těch třech dnech zavádím, mám pocit, že teď v těch 8,5m už ochutnal tak nějak všechno. Já ale mám ráda tady ty pravidla, jakmile mám návod, jsem spokojená;)
Evaeva no ja som sa na to zavadzanie po troch dnoch (my ako alergici by sme mali tusim az 4-5dni) vykaslala pri obidvoch, ved to by do roka nestihol vsetku zeleninu a ovocie ochutnat![]()
Mrakoplas kromě ananasu a pod. ochutnal snad všechno. Teď už to samozřejmě tak neřeším, ale ze začátku jo. Ale to byla spíš taková moje úchylka.
Pred časom som sa tu radila, že aký 'odbor' synovi k zvieratkám a bagrom/čokoľvek stavebné pridať. Dinosaury nezaujali, vesmír trošičku a správna trefa bola ľudské telo. Má atlas ľudského tela, a teraz už aj okienkovu knihu o nemocnici. Už tretí deň je tučniak v nemocnici a liečia mu bolavu nozicku, na rtg mu to hladkaju, musí byť na lačno a nesmie na slnko. Chúďa dieťa, stále počúva do ktorej nemocnice s kým sa ide ![]()
moje dieta teraz bojkotuje stravu. nechce nic varene okrem krupice a hranolkov ktore ma samozrejme len vynimocne. ovocie uplne prestal jest a da do seba len pyre co som zavarala alebo kupene. cerstvu zeleninu nikdy moc nechcel. odmieta mi uz aj masovo zeleninove kupene prikrmy z ktorych doslova zil. teraz je v podstane cely den "na svacine". biely jogurt, termix, pribinacik, chlieb suchy alebo natierkou a furt zobre sladkosti (davam malo na pridel) a je schopny zjest slane tycinky a cipsy (zistili sme s navstevou ked bolo pohostenie na stole). zacinam byt zufala. svokre syn - moj manzel v detstve zil asi len zo vzduchu ako nic nechcel jest takze ta mi poradila len vydrzat. pediatricka zas ze ked bude hladny tak sa naje. lenze ked si neda varenu stravu pri ktorej je schopny revat ze to nechce jest tak potom chce hlad zahanat pitim a teoria hladu u nas nefunguje. uz rano mi je zle ked si pomyslim aky cirkus bude robit s obedom. pomoooc ![]()
eless soucítím a tchýně má pravdu - nedá se dělat nic, než vydržet. U některých poučka, že hlad je donutí jíst, opravdu neplatí.
Edit: a na cirkus se vyprdni, nenuť ho. A když zahání hlad pitím, buď ráda, Ríša jednu dobu odmítal i pití, a to je úplně na houby.
eless možno sa to zlepší, keď bude starší, syn už pochopil, že dobrota až po obede, nie že by ju nepýtal, ale zmieri sa s odpoveďou, ja ho zas sa snažím trénovať, nech sa sám kŕmi, lebo veď škôlka, len keď on má stále toľko roboty a reči, že 'jednoducho nemá čas' jesť, ale niekedy to nevydržím a dokrmim ho, lebo viem, že ešte zje, ale nemá kedy. Čo ho netreba nútiť jesť, sú sladké obedy (ryžový nákyp, parené buchty, ...)
Pinot Noir letfenixa nenutim ho. A tiez ked si pyta sladke tak mu hovorim az ked zje ranajky/obed... muz mi za to nadava ze on taky vymenny obchod nechape ale ja vidim ze ano a obcas to zaberie
eless nutenim myslím, že on sedí pri jedle a kecá a ja hovorím 'papaj'
on sedí pri jedle a kecá a ja hovorím 'papaj'
poslední tři roky mého života v kostce ![]()
kecá lze nahradit též skáče po gauči/válí se po zemi/otvírá okno/fňuká a milion dalších variant.
A kdybych ho nakonec nenakrmila, nesní nic, jen ovoce sní sám. Ani společnost ho nenamotivuje, včera návštěva dost žravých dětí, ale o nesnědl za celé odpoledne nic, neměl prostě čas.
Pinot Noir Akce korona dopadla tak, že jsem v důsledku nekonečného vaření vypěnila a rozhodla se, že krmit ho nebudu. Ve výsledku začal po pár dnech vypadat jak reklama na kostnici, protože on sám sní tak 3 sousta, na víc nemá čas, takže jsem to samozřejmě opět vzdala. Žravé děti ho nezajímají, rád jim svůj (plný) talíř přenechá. Utěšuju se, že s tímhle vztahem k jídlu nebude mít aspoň problémy s obezitou
. Ale o nervy to je dost, to nepopírám.
Akce korona
U nas to same. Ja teda obcas jeste krmim, syn totiz vubec neprospiva, takze si netroufnu se na to uplne vybodnout. Ale reknu vam, ze kombinace nejedlik plus mimino na prikrmech plus manzel na home office...to je fakt na masli. Bud varim nebo sedim a krmim. Normalne doma nosim zasteru, uz jsem si znicila dost obleceni, jak jsem vecne zakydana od hlavy az k pate. Jeste natacky a valecek do ruky a budu jak z tech strasnejch vtipu z dikobrazu nebo odkud![]()
Gatita u nás úplně stejně, navíc jí každý trochu něco jiného, takže se z jednoho základu snažím uvařit všem třem, ať to nejsou tři úplně jiná jídla. Sama už to pak nemůžu ani vidět, takže sama pak obědvám mísu ovoce s jogurtem ![]()
letfenixa jaaaj tak to mu pripominam furt lebo sa zabudne a robi blbosti. ale take to riadne nutenie som myslela ze mu nasilu nacpat jedlo do pusy. priznam sa ze ked mi raz praskli nervy tak som mu zo 3 lyzice takto narvala
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články