Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Lamicka
14183 příspěvků moje polička 02. července 2020 14:36

olivieraa Tohle se opravdu hrozne spatne chape, pokud nekdo tu zkusenost nema a je to opravdu strasne vycerpavajici. Treba naseho skladani kostek, vareni, kresleni... nikdy nebavilo. Tablet ho akorat vytacel do vetsich vrtuli, takze to taky cesta nebyla. Doted technologie nezvlada, je pak roztekany, takze to dost korigujeme (ma treba albi tuzku).

Bavily ho koleje, to jsme si hrali treba hodinu, ale jakmile jsem sla delat neco jineho (varit, tridit obleceni...), tak se stal nejaky prusvih.

Musim rict, ze tak kolem 4 let se to hodne zlepsilo, za mesic mu bude 6, vyhraje si sam, hodne kresli, prohlizi si knizky, stavi stavebnice, rad pomaha s varenim a pecenim. Je to super. Ze obcas probehne v koupelne misto myti rukou po wc vodni bitva? To me nemuze rozhazet.

Offline rasaNori
8834 příspěvků moje polička 02. července 2020 14:36

DruI ja bezne obe nechavam doma rano a jdu vencit psa, malou v ohradce s miskou krupek, starsi se snidani u stolu. Obcas me doma taky ceka prekvapko holt :D

Offline Pinot Noir
29866 příspěvků moje polička 02. července 2020 14:38

žluťásek tak to já je nemůžu nechat samotné z úplně jiných důvodů, než by panikařili kvůli mé nepřítomnosti

Offline žluťásek
8861 příspěvků moje polička 02. července 2020 14:39

Evaeva syn když si odejde sám, tak je taky v pohodě. pro to pití mě tehdy poslal sám, že se mnou nejde a počká.

Nenechávam ani chvilku kvůli té poště, nenechávam ani chvilku samotnýho spícího. Znám paní, co chodí vencit psa nebo jde na malý nákup, zatímco dítě spí. To bych se teda fakt bála. 

Offline Lamicka
14183 příspěvků moje polička 02. července 2020 14:41

rasaNori hele, nebojis se, ze jim zaskoci? Mne se jidlem dite dusilo 2x, otacela jsem hlavou dolu a busila do zad. 

Offline rasaNori
8834 příspěvků moje polička 02. července 2020 14:41

Lamicka diky, odted uz jo

Offline žluťásek
8861 příspěvků moje polička 02. července 2020 14:42

rasaNori tyjo a jako že psa pustís na zahradu a nadechnes se vzduchu nebo fakt na procházku? Já bych byla hrozně nervózní, aby se něco nestalo jim nebo třeba i mně a nezůstaly tam samy. 

Offline Pinot Noir
29866 příspěvků moje polička 02. července 2020 14:44

Lamicka jo, ty rady, jak dvouleté dítě zapojit do vaření, nechat ho dávat věci do pračky atd. mě vždycky přivedly akorát k záchvatu hysterického smíchu. Absolutně ho to nezajímalo, všechno jen vysypal, vylil, roztahal po domě. Maličké náznaky zájmu se objevují až teď, když už mu táhne na 4. rok.

Offline olivieraa
505 příspěvků moje polička 02. července 2020 14:45
Reakce na rasaNori:

olivieraa prosim te vcera na prednasce jsem se dozvedela, ze jelikoz orbitofrontalni kortex u deti dozrava az nekdy po 18 roce, tak maj na delani ptakovin narok a je to bezny:D

​hej, ved ja mu to nezazlievam, len sa s tým blbo funguje :D ked vidím kamoškinu rovnako starú dcerku asi pol hodiny číta knihu, tak ma to nuti hlboko premýšlat o roznych sposoboch trávenia materskej dovolenky v závislosti od povahy dietata :D ale zas vyzerá, že z neho bude super športovec a zabávač školky, aj to sa hodí do života :)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 02. července 2020 14:46

žluťásek tohle má každý fakt jinak. Já se o ně obecně moc nebojím, i když samozřejmě náhoda je blbec. Staršího teď asi budu muset z miniškolky vyzvedávat, když mladší bude spát. Máme to před barákem, budu ho nechávat samotného, mojí mámě to přišlo v pohodě, za to třeba švagrová se divila. Mojí spí dobře, nestává se, že by místo dvou hodin spali třeba půl. Takže během spánku klidně odejdu, běžně chodíme třeba do sklepa nebo nakládat to auto před dovolenou, jak tu někdo spal.

Offline žluťásek
8861 příspěvků moje polička 02. července 2020 14:47

Lamicka to jsem zažila jednou a strašný, fakt hruza že se udusi. A celkem nedavno, ani nevím jestli zaskočilo jídlo, pití nebo slina. Přesně jsem si říkala, tyjo, co kdybych nebyla zrovna hned po ruce. 

Offline olivieraa
505 příspěvků moje polička 02. července 2020 14:47
Reakce na Pinot Noir:

Lamicka jo, ty rady, jak dvouleté dítě zapojit do vaření, nechat ho dávat věci do pračky atd. mě vždycky přivedly akorát k záchvatu hysterického smíchu. Absolutně ho to nezajímalo, všechno jen vysypal, vylil, roztahal po domě. Maličké náznaky zájmu se objevují až teď, když už mu táhne na 4. rok.

tak tak...a ruku si dáva zásadne tam, kde krájam nožom..tohto baví dávat do misky, ale proste tam nemožem krájat, ale aj tak,vydrží to tak 2 minuty

Offline olivieraa
505 příspěvků moje polička 02. července 2020 14:47
Reakce na Pinot Noir:

tak tak...a ruku si dáva zásadne tam, kde krájam nožom..tohto baví dávat do misky, ale proste tam nemožem krájat, ale aj tak,vydrží to tak 2 minuty

Online Sweet Potato
40297 příspěvků moje polička 02. července 2020 14:48

Pinot Noir Moje starší dítě už od mala nějak poznalo, co je práce a o pomáhání nejevilo zájem.

" A neni to práce? To bych nemoh'"

Offline Pinot Noir
29866 příspěvků moje polička 02. července 2020 14:49
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 02. července 2020 14:49

Pinot Noir tak on vyprané prádlo hodí na zem na balkoně, nakrájenou mrkev pohází okolo a zleje půl koupelnu, ale neprudí. Ale tak olivieraa má očividně doma někoho jiného.

Offline olivieraa
505 příspěvků moje polička 02. července 2020 14:51

ja dokonca poznám rodinu, kde sa im takto dieta zadusilo rožkom v ohrádke, kym bola mama v potravinách naproti..bolo to ešte za komáčov, kedy to bola normálka, dieta by bolo v mojom veku..takže nič také radšej

Offline žluťásek
8861 příspěvků moje polička 02. července 2020 14:53

Evaeva já vím, každý podle sebe. Já neměla strach z blw, že se mi udusi, zároveň bych ho ale nenechala s jídlem samotnýho a nešla věšet prádlo. Teda ani bez jídla. Ach, právě jsem si vzpomněla na ten stres, když mi pořád vyhazoval čistý mokrý věci z koše na dvůr.

Na jednom boku nechodící dítě, v druhý ruce klíče a tašku krámů aby se chvilku zabavil a před sebou jsem nohou kopala koš s prádlem

Offline olivieraa
505 příspěvků moje polička 02. července 2020 14:54

Evaeva tak to tiež super...akože asi toto robia všetky deti, ale u nás to je niekedy toto a viac v priebehu 5 minut a potom už proste neviem, čo skor a kam skočit a mám dost :D 

Offline Lamicka
14183 příspěvků moje polička 02. července 2020 14:56

rasaNori nemyslela jsem to nijak zle, promin, ale jak jsem to 2x zazila, tak z toho mam strach. Deti zustavaji doma treba 20-30 min, kdyz jdu nakoupit. Dcera ma mobil a v dome je vzdycky nekdo ze sousedu (mame jich jen par a dobre se zname), kam by mohly zabehnout kdyby neco, takze se o ne nebojim, ale to duseni porad nemuzu vyhnat z hlavy.