Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline rasaNori
8841 příspěvků moje polička 16. července 2020 20:05

viktorka_od splavu haha ja vcera tim ze jsem vedela ze starsi dnes do skolky nepujde se delala s domaci zmrzkou, a detatko ji olizlo a proneslo fuj to mi nechutna:( taky jsem byla ponekud nenadsena... Ale kdyz se vyspala pres poledne tak zbouchala ty nanuky 2:D

Offline letfenixa
10878 příspěvků moje polička 16. července 2020 20:40

Lamicka lenže môj doma so mnou nebude, veď chodím do práce, teda teraz vďaka korone som od pol marca doma, letné prázdniny, a myslela som si, že keď bude tak dlho intenzívne so mnou, že sa to zlepší. teraz síce povie, že sa chce ísť hrať k babke, ale nepáči sa mu, keď ja tam nie som. 

Offline letfenixa
10878 příspěvků moje polička 16. července 2020 20:41

A pomaly plizivo sa u nas väčšinou témou monológu stala kanalizácia a v zbytku času počúvam, čo dieťa nechce/nebude/nemá rado

Offline Makara
3648 příspěvků moje polička 16. července 2020 20:51
Reakce na letfenixa:

Ako a v akom veku deťom zaviesť domáce povinnosti?

​ja začala vyžadovat sebeobsluhu  od školky (boty do botniku, odnest nadobi ze stolu, pradlo do kose, Hracky do krabic). Jako skolaci zacaly delat  "i za druhe" - vynest odpadky do popelnice, vyskladat mycku, zamest chodbu. Kolem 10. roku uz uklizely svoje  pokoje a castecne spolecne prostory.

Byla jsem dost otravna a treba dvakrat si dosla z kuchyne pro dite do pokoje, aby ten hrnek do té myčky dalo samo. zabralo to více času, ale pochopily, ze doma číšník k dispozici není. Všechno to dělají s přiměřenou neochotou (já jim rozumím, mě to taky nebaví), ale jako teenageři mohou zůstat doma na víkend sami a při návratu mě nečeká deratizace domácnosti.

Offline Pinot Noir
29887 příspěvků moje polička 16. července 2020 20:56

Lamicka já nevím, jak by zjistil, že to na mě funguje. Jo, ze školky jsem ho stáhla, ale došlo mi (a pak se mi to i potvrdilo, když jsem se bavila s místními lidmi), že tam ty "dvouleté" vlastně nechtějí, a kdybych ho tam i přesto nutila chodit, když jsem s druhým doma, to bych si připadala jako tyran. Ale podle mě už si tohle ani pořádně nepamatuje, mluví sice o zlé učitelce, ale myslím, že dnes už je to jen taková abstraktní postava a celý ten odpor je iracionální a vznikl postupným utvrzováním se v tom, že školka je zlo, ačkoliv na původní důvod už si ani nepamatuje. Aspoň mi to tak připadá. A s takovým zakořeněným odporem si moc nevím rady. Beru ho co nejvíc na hřiště, je strašně rád s dětmi, tak abych ho pak mohla tím společným hraním motivovat, ale pak se to vždycky vyvalí ven (viz děsivý hysterák v divadle) a znovu začínáme od nuly a názoru, že děti = školka. Já fakt nevím, co s tím. 

Offline Karja
44702 příspěvků moje polička 16. července 2020 20:57

Mohučanka Kokoska Ja si z toho nic nedelam, ses hloupa, rika podle me i babicka s dedou. A to nic a zapory rika furt. Ja naopak sestaveni teto konverzace ve dvou letech, beru za znacnou znamku inteligence;-) A taky toho, ze to nebude jednoduchy:-D

Offline dzizisketa
8960 příspěvků moje polička 16. července 2020 21:07

Přátelé, dneškem končí (nebo začíná?) veškerá legrace - chodí! (Včera 14 měsíců.) 

Offline Kokoska
34953 příspěvků moje polička 16. července 2020 21:13

Pinot Noir a nepomohlo by najit jinou skolku? Treba tam ma fakt nejakou spatnou vzpominku, nekde v podvedomi.

Offline Pinot Noir
29887 příspěvků moje polička 16. července 2020 21:20

Kokoska půjde do jiné, pořád mu to vysvětlujeme, že tahle bude lepší, hezčí, s hodnými učitelkami... Ona teda prý opravdu lepší je, proto se tam loni nedostal, přednost mají starší, takže místo na něj zbylo jen v té méně žádané. Nejdůležitější bude ho tam poprvé dostat, budu tam první den s ním, a zjistila jsem, že bude mít hezké mladé učitelky a to je u něj hodně významný faktor

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 16. července 2020 21:25

Karja dvouletá jo, ta naše teda musí být fakt opožděná, tohle nedala ani ve třech letech

dzizisketa blahopřeju! Za sebe můžu říct, že jsem byla nakonec ráda, že dcera začala chodit až na hranicí 15. a 16. měsíce, přišlo mi, že nebyla tak bezhlavá jako ti desetiměsíční chodci. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. července 2020 21:26

dzizisketa buď v klidu, podle mě chůzí začalo období, kdy už to přestává být mimino, od té doby bylo všechno jednodušší.

Offline Pinot Noir
29887 příspěvků moje polička 16. července 2020 21:27

dzizisketa super, každopádně je to nová éra!

Offline Lamicka
14187 příspěvků moje polička 16. července 2020 21:30

Pinot Noir ja si to pamatuju a psala jsem, ze jsi udelala dobre, tehdy jsem praci taky odlozila, abych ho nestresovala, mel problemy s pocuravanim. Jen si rikam, jestli treba jak vi, ze kdyz bude zatvrzele odmitat, tak vy treba povolite a nechate ho doma. To me jen tak napadlo, vy ho znate. Asi mel smulu v te skolce a zustalo to v nem. Jestli je rad s detmi, tak si to urcite sedne. Zkuste predem promluvit s ucitelkama, at to vi. 

Offline Kokoska
34953 příspěvků moje polička 16. července 2020 21:33

Pinot Noir bude chodit jen na dopoledne?

Offline Pinot Noir
29887 příspěvků moje polička 16. července 2020 21:34

Kokoska zatím ano.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 16. července 2020 22:01

letfenixa nie je tak, ze cim viac je len s tebou, tym viac je na tebe zaveseny? U nas to plati a pomaha okrem skolky ked travi co najviac casu s otcom,babkou, dedkom, kýmkoľvek bezomna. Ked sme doma, je to hroza, dnes bola pol hodinovy rev, ktory som uz ignorovala, cakala som len odovzdane na socialku, doma bez podnetov a kamaratov ziarli, je na mne prilepeny a len maminka maminka. Nedajboze minutu venovat mladsiemu, hned ziarlivostny trucovity odchod (a to sa mu snazim fakt venovat!) Uz som sa dnes citila vyhoreto. A to ma v noci caka druha sichta, su chori :/ Boze pardon za vylev

Offline letfenixa
10878 příspěvků moje polička 16. července 2020 22:19

Mrakoplas už ani neviem, čo si mám myslieť, niekedy môj odchod odreve, niekedy mi len kyvne, včera som išla s otcom do Martina, mama ho zo mňa trhala , s deťmi nechce mať nič spoločné, akurát jedného menšieho chlapčeka, ktorého občas stretneme na ihrisku, akoby sa nebál, všade všetkých púšťa (smykalka, hojdačka, ...), hovorím mu, že má povedať, že teraz je tam on, že musia počkať, ale nič, normálne rozmýšľam ho zapísať na nejaké bojové umenie, ha ha

Offline letfenixa
10878 příspěvků moje polička 16. července 2020 22:20

dzizisketa skvelé!

Offline letfenixa
10878 příspěvků moje polička 16. července 2020 22:24

Pinot Noir ja vlastne tiež neviem, prečo tak strašne do škôlky ísť nechce, na figu je, že tam večne ochorel, najdlhšie vydržal 4,5 dňa a to tam nespaval, ten posledný deň mi o 10 volala učiteľka, že vracia, bolo to v januári a on si na to hocikedy spomenie

Offline letfenixa
10878 příspěvků moje polička 16. července 2020 22:47

Kokoska v tomto som staromódna a neviem si predstaviť, že dieťa niečo také hovorí rodičovi/starému rodičovi