letfenixa tak on je asi taka bojazliva povaha? No drzim palce, snad sa v skolke trochu otrka..
Vše o těhotenství a dětech
letfenixa hm, nemáme to s nimi lehké :( Soucítím. Náš je teda jiná povaha, děcka přímo miluje, pronásleduje je, vyzývá ke hře, první je osloví, zdají se mu i sny, že se s někým skamarádil, pak mi to nadšeně vypráví... To se podle mě bude dát využít. Je ale ve všem strašně zaťatý, i v tom odporu, no. Už mockrát jsem tu psala, že nemá smysl ho cokoliv učit, ukazovat mu, jak se co dělá, chtít po něm něco dělat podle pravidel, vzoru, návodu... Má na všechno svou palici a je skoro nemožné ho zlomit. Až sám chce, dokáže najednou všechno. S tím se těžko pracuje, asi bych na něj potřebovala příručku ![]()
Mrakoplas a preto potrebujem, aby tam chodil
Mohučanka Ona je mluvemim dost napred, uz si musime davat hodne pozor, co rikame. Nejen teda na nejake vulgarismy, ale celkove na obsah, co rekneme, co slibime. Porad si dava zidlicku k lince, aby videla, co delam, tak jsem ji rikalaa, ze se dava operadlem dopredu - ne rvani, ze vubec, ze to chce jinak. Dalsi den, jsem ji rikala historku, co me naucil pan ucitel ve skole, jak se dava zidlicka, abychom nespadli (to je skutecne pravda, ja se to naucila az v prvni tride pri mazani tabule:-D). No tak si to nechala tak dat, a odpoledne slysim, jak je s tatinkem, pristavuje si tu zidlicku a rika ,,takhle se tatinku dava, takhle, maminka byla ve skole a pan ucitel rikal, zidlicku takhle, aby nespadla):-D.
A treba dneska ji moje mama rikala takovou hanlivou variantou jmena (moje mama je fakt na deti dibna nekdy) a ona se jen otocila a suse rekla,,babo,,. Jinak ji vzdycky rika babicko.
Pinot Noir náš nie je taký tvrdohlavý, dá sa s ním pracovať, dnes sme spolu varili aj obed, aj piekli muffiny a až spätne som si uvedomila, že perfektne spolupracoval, ničím ma nevytocil, ja sama nemám rada zoznamovanie s novými ľuďmi, takže ho chápem, ale v spoločnosti bude treba aby fungoval, rozmýšľam, či opäť nenavštívit psychologicku, vlani nám pomohla.
...S tím se těžko pracuje, asi bych na něj potřebovala příručku
prirucku ne, pouzil by ta moudra i na tebe;) mam totiz doma podobny exemplar, navic velmi vznetlivy, a ja to s nim moc neumim, akorat kolikrat prilejvam olej do ohne. Tak jsem nasrotila prirucku. A dopadlo to tak, ze kdyz treba nekde neco zvojti a je z toho neporadek, ktery by mel uklidit, tak akorat spraskne ruce a andelskym hlaskem konstatuje:"jejda, vylil se dzus a lepi cela podlaha. Co s tim udelame?" Podiva se na me a odkraci stredem....
A ďakujem, že to tu môžem písať a že reagujete.
letfenixa tu psycholožku jsem ti chtěla doporučit, zvlášť jestli máš dobré zkušenosti. Ale té bázlivosti se neboj, má takovou povahu, ale naučí se fungovat ve společnosti, je přecejen ještě malý. Moje malá ségra byla (je) taky taková. Dát jí do školky ve třech bylo nemyslitelné, i ve čtyřech si zvykala do Vánoc, vždycky se nechala předběhnout, na kroužcích trvalo několik lekcí než se zapojila a pod. Teď je jí jedenáct, už ví, že se vyplatí některé věci vyzkoušet, i když se nejdřív bojí. Dokonce měla letos jet na takový ten pobyt do Británie do rodiny, přišla s tím sama, nakonec to překazila korona.
Makara ďakujem, tak nejako to robím, špinavé prádlo do koša, odpratávanie riadu po sebe, s hračkami to nedávam, stále všetko potrebuje, ale vyprate trenky si sám vešia aj dáva dole zo susica plus do skrine ![]()
Gatita
to člověk otevře pusu, chvíli zhluboka dýchá, zavře pusu, pak si chvíli si sedí na rukách, a pak si aspoň opatrně pogratuluje, jak má chytrý dítě.
Evaeva som teraz trochu pogooglila a zdá sa, že rada psychológov je na dieťa netlacit, byť oporou, k čomu som sama dospela, ale ma to mrzí
letfenixa já s tebou cítím, na druhou stranu, bývala jsem taky zakřiknutý dítě co se bálo lidí hodně moc, a ten požadavek "v spoločnosti bude treba aby fungoval" mi připadá úplně mimo, dítě musí nejdřív vyrůst a pak teprve fungovat, nemusí to splňovat hned jako malej, ne? i když fakt chápu jak je to pro tebe těžký. musím se ale přimluvit abys mu dala příležitost se s tím vyrovnat po svém (a určitě porada s psycholožkou je taky dobrý nápad)
edit: helemese než jsem to nadatlila už mě předběhly:-D
letfenixa my třeba sestře hodně vysvětlovali, že ten strach z neznáma je normální, že když ho překoná, tak si nakonec může užít. Pak už třeba před táborem sama mámě hlásila, že se trochu bojí jet, ale že ví, že se jí tam nakonec bude líbit, tak to překoná. I jsme jí museli vysvětlovat, různé chování dětí a naučit jí se bránit. Ale určitě nenutit přes mrtvoly, i když chápu, že potřebuješ vyřešit tu školku, víc bych po něm ale nechtěla, klidně ať ho na klouzačce předběhne celé sídliště, když mu to nebude vadit.
Spíš pro pobavení mám historku, jak ségra běžela nějaký krátký dětský závod. Celou dobu si hlídala, aby nevyhrála:), i když na to s přehledem měla.
viktorka_od splavu pozerám asi ďaleko do budúcnosti, len máme v škole také deti, že fakt by som nechcela, aby tak skončil, musím sa ja sústrediť na teraz
Evaeva toto znie logicky
žluťásek to bolo asi na mna. Ja mam doma cislo-abecedneho maniaka :)
tie pismenkove razitka su uz napustene ale mam ich doma iba druhy den takze netusim kolko vydrzia. Kupila som v pepco kam som povodne isla pre tu uz spominane nalepky ale nemali ich
kupila som tam este omalovanky a magneticku tabulu:

letfenixa hlavně se neboj, určitě najde svoje místo na světě nebo jak to říct a vyroste z něj spokojený mladý muž.
eless keď prestanú peciatkovat, v pohode sa môžu použiť na namacanie
eless pěkný nákup, u nás je Pepco v rekonstrukci, ale až bude hotovo, budu to muset prozkoumat.
Evaeva ďakujem
eless písmenková razítka se mi moc líbí, ale jak je potřeba každé razítko zase zavřít, to je u nás neprůchodné. Během půl minuty bychom měli hromadu vysychajících razítek a hromadu víček ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.