Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 23. listopadu 2020 13:40

Mohučanka u nás v tomhle byla celkem svoboda. Všechny tři jsme si nechaly ofinu dorůst zhruba v třetí třídě, mamky podmínka byly sponky nebo čelenka.

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 23. listopadu 2020 13:51

Evaeva Jo, moje podmínka je sponka nebo gumička, anebo vytáhnu nůžky, a to ona raději tu sponku.

U nás bohužel moc svobody nebo důvěry nebylo a skončilo to tak, že jsme měly potřebu dělat tajně i úplně banální věci. Natož ty zásadní. Chci na to jít jinak, no, uvidíme, jak se zadaří.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 23. listopadu 2020 13:58

Mohučanka mě až zpětně dochází, jak v některých věcech naši drželi ten partnerský přístup, jak se dneska hodně uplatňuje. Ale v některých zase byli dost nekompromisní, zas aby nevypadali jako dokonalí rodiče;)

Offline Lamicka
14202 příspěvků moje polička 23. listopadu 2020 13:58

Pavlena souhlas. dceři byly taky tak 4 měsíce, když jsem jí nechala nastřelit naušnice, trochu zakřičela, pak usnula, byla to rychlá akce. Já tehdy ani neřešila, zda ano nebo ne, mně přijde, že se to tehdy tak moc neřešilo nebo jsem si toho nevšimla. Teď dcery spolužačka náušnice chce, ale bojí se, tak to neustále odkládají, zároveň to téma neustále řeší. 

Offline Lamicka
14202 příspěvků moje polička 23. listopadu 2020 14:01

Potrefenáhusa Mně se hrozně líbí, jak máš ty věci na malou a pro malou sladěné, je to krásný. Nějak mi přijde, že za mých dětí ty věci tak hezké nebyly a to je to jen pár let zpět. 

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 23. listopadu 2020 14:02

Pavlena 

Já jsem dceři náušnice taky nechala nastřelit někdy tou dobou. Do statistiky bohužel musím přiznat, že se jí podařilo si jednu vytrhnout z ucha o můj snubní prsten. Ne že by si roztrhla dírku, ale vyškubla si to tak, že se jí naušnice hodně zaryla do ucha, než se rozepla, takže krve jak z vola, křiku nějak podobně. Prsteny od té doby nenosíme, čekáme, až dítě vyroste.

Offline Karja
44755 příspěvků moje polička 23. listopadu 2020 14:06

No mne rikala doktorka, ze to nastreleni klestema, co se dela dnes neboli. Ale ze detem vadi to drzeni, takze za me lepsi driv, kdyz si tu sveraci kazajku pomoci rodicu  a sestry nepamatuji.

Offline Lamicka
14202 příspěvků moje polička 23. listopadu 2020 14:09

dynda v týdnu jsem přemýšlela, proč jsem přestala nosit jeden řetízek, když jsem ho měla tak ráda. Právě jsem si vzpomněla... trhla mi za něj dcera tak, že jsem vypadala jak po škrcení :(

Offline JankaM
3110 příspěvků moje polička 23. listopadu 2020 14:10

A jám mám holčičku takovou, že vždycky před létem jde nakrátko, protože česat se nebude a nenechá, pořád nosí kšiltovku a dost se jí potí hlava. Přes zimu to trochu doroste, stříháme jen "ofinu", takže to podle toho vypadá. Pracovně jí říkáme vrabčák. Chlapečkovi říkáme momentálně mánička, protože to taky od léta nemá stříhané, jen samodomo ofina. A nedávno jsem si všimla, že pořád má na hlavě tu seborelu, nebo jakseto, ve 4 letech. Matka roku, fakt Ale náušnice máme, téměř 100 let staré modré kytičky po mé prababiččce . Střídáme

tedy s růžovými co dostala. 

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 23. listopadu 2020 14:11

Lamicka 

Domácí násilíčko, to je hned.

Offline Potrefenáhusa
38912 příspěvků moje polička 23. listopadu 2020 14:18

Lamicka dík, ale my máme dost věci zdedenych, a dost věci z lindexu, kde se daj vybrat krásný věci. Já se teda většinou snazim, aby to šlo k sobě aspoň trochu barevne, ale taky není kazdej den posvícení :-)

Offline Potrefenáhusa
38912 příspěvků moje polička 23. listopadu 2020 14:20

Lamicka já sundala prstýnek i náramek taky úplně hned, prstýnek se mi dost točil kamenem do dlaně, bála jsem se hodně, ze ji skrabnu

Offline Potrefenáhusa
38912 příspěvků moje polička 23. listopadu 2020 14:22

No a k tem nausnicim, mne to vzdycky přišlo na miminech strašně ošklivý, takový nepřiměřeně dospěly k tem velkým plesatym hlavam, ale teď taky nevim, jestli to neudělat hned

Offline Tabea
8150 příspěvků moje polička 23. listopadu 2020 14:26
Reakce na Evaeva:

Mrakoplas my jsme nosily krátké mikádo s ofinou. Podmínka pro dlouhé byla, že se budeme česat a budeme nosit copy nebo culíky. Mamka nás teda ochotně učesala, spíš se jí asi nechtělo se s námi dohadovat. Třeba ta ofina mi u malých dětí přijde lepší než dlouhé vlasy, těm holčičkám to pořád leze do očí, sponky jim padají.

Někdy nepomůže ani krátké mikádo s ofinou

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 23. listopadu 2020 14:28

Tabea 

Pravá divoženka?

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 23. listopadu 2020 14:29

Potrefenáhusa takové ty malé pecičky mi přijdou fajn, zvlášť když má dcera vlasy. Na těch plešatých mi to přijde divnější. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 23. listopadu 2020 14:30

Tabea my teda měly ještě kratší, ale u vás to vidím na lesní žínku

Offline Lamicka
14202 příspěvků moje polička 23. listopadu 2020 14:30

Potrefenáhusa dcera měla nastřelovací naušnice maličké s průsvitným kamínkem, až v roce dostala ty klasické a taky jen maličké.

Offline Lamicka
14202 příspěvků moje polička 23. listopadu 2020 14:31

Tabea to je super účes :)

Offline Gatita
8641 příspěvků moje polička 23. listopadu 2020 14:33

Ty nausnice - na jednu stranu je to takove zbytecne, na stranu druhou ja treba nausnice nosim moc rada a cesta k nim byla trnita. Nechavala jsem si pichnout dirky nekde na ORL asi az v 12 a ta bolest byla dost hrozna. Jehlou, bez umrtveni, doktorce to moc neslo...sla jsem odtamtud uplne zrychtovana. Co bych dala za dirky z kojeneckeho veku.