Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Lamicka
14202 příspěvků moje polička 23. listopadu 2020 19:11

Garfie Jj, byla jsi to tehdy ty a bylo moc dobře, že jsem se tady zeptala. 

Plus Zarinya za kompliment díky

Offline Lamicka
14202 příspěvků moje polička 23. listopadu 2020 19:14

Moje mama si píchla druhou dirku v uchu sama asi ve 40 a dodnes nosí 2 naušnice. 

Online letfenixa
10902 příspěvků moje polička 23. listopadu 2020 19:22

Čo som dnes kúpila synovi

Offline Garfie
28586 příspěvků moje polička 23. listopadu 2020 19:26

Potrefenáhusa Karja Jo, ten tým "dítě je projekt" myslím nesouvisí s věkem  Taky takovou kamarádku mám, za studií chlastala a pařila první ligu, v práci budovala kariéru a teď je z ní Matka roku...prostě musí všechno dělat na plno a perfektně! Já spíš myslím, že ty starší matky často postrádají takovou lehkost a nedbalost ve výchově, už jdou na věc víc vědecky než intuitivně, neplatí to 100% pochopitelně. Možná je to tím, že si díky zkušenostem dovedou představit, co všechno by mohlo zhaprovat  Něco jako když se říká, že hrdinové jen nemají fantazii....

Offline Gatita
8641 příspěvků moje polička 23. listopadu 2020 19:32

Garfie ja to mam nanestesti naopak. Na skole jsem touzila pracovat, v praci studovat a na materske to, co ta tvoje kamaradka za studii

Offline 711990
18322 příspěvků moje polička 23. listopadu 2020 19:33

Garfie moje svagrova s bratrem sou ten vedeckej typ a beda jak dite udela jeden den neco jinak, hned by jeli nejradsi na pohotovost. Typicky trrba, kdyz se me bratr ptal, jestli neni jejich dite nemocny, ze se jim v noci vzbudil a 10 minut brecel(ted v lete, takze obe nase deti+-rocni) Ze jestli se mi to nahodou nekdy taky nestalo

Online Potrefenáhusa
38912 příspěvků moje polička 23. listopadu 2020 19:42

Garfie jo, vědomí toho, co všechno se může posrat, k tý lehkosti úplně nepřispívá 

Offline Pinot Noir
29929 příspěvků moje polička 23. listopadu 2020 20:00

Tak já mám pocit, že můj přístup k mateřství dost věrně kopíruje mou pracovní náplň a systém práce. Tam jsem taky vesměs hasila průsery, opravovala chyby, velkou část doby prozevlovala, abych po zbytek času makala tak, že mě z toho málem jeblo, dohlížela na tým a zasahovala jen tehdy, když se něco posralo. Tak stejně funguju i teď.

Online continuity
43194 příspěvků moje polička 23. listopadu 2020 20:06

Pinot Noir a ono to materstvi jde dělat i jinak? 

Já to tedy zkoušela víc organizovane, zhusta podpořena porodnici... no asi tři mesice mi to vydrželo. Málem jsem přišla o rozum. 

Offline Jos
příspěvků moje polička 23. listopadu 2020 20:10

Pinot Noir Ehm, to jsi popsala i muj aro job. Pul hodiny pekelneho stresu, pak x hodin vyplnovani piskvorek (teda zaznamu) a zase stres, jak a jestli se pacient vzbudi. A doma taky funguju ve vlnach, treba hodinu megaaktivita a pak pul dne neudelam nic (kdyz nemusim). 

Offline Pinot Noir
29929 příspěvků moje polička 23. listopadu 2020 20:11

continuity někdo třeba míň zevluje ;) A taky dost lidí jede ten přístup "aby si nezvyklo" a taky učí děti různé věci, co budou potřebovat, až půjdou za rok do školky, na což já peču a řeším to, až to nastane. 

Offline Gatita
8641 příspěvků moje polička 23. listopadu 2020 21:00
Reakce na Pinot Noir:

taky učí děti různé věci, co budou potřebovat, až půjdou za rok do školky, na což já peču a řeším to, až to nastane. 

​tak ony se to mezitim nauci samy

Jak bych popsala svuj pristup, nevim. Asi od zdi ke zdi. Od objednavani biobedynek na domaci prikrmy az po shrnovani zbytku ze zavodni jidelny do uzmoulaneho kapesniku, ze tim poresim veceri pro dite. Od uplne volnosti po nesmyslne zakazy, protoze uz mi dosla trpelivost. Od lpeni na rezimu po uplnou anarchii. Jsem hrozne nekonzistentni, neco resim absurdne dopredu a neco radsi prehlizim, abych to nemusela resit a nemela tak dalsi povinnosti. Hrozny pristup, uvedomuju si to, ale je to silnejsi nez ja:) V praci jsem to mela uplne jinak. A hlavne - kdyz jsem chodila do prace, mela jsem i ten postoj k vychove a peci dost vyrovnanejsi a racionalnejsi. Ted jak na to mam vsechen cas, tak mam pocit, ze musim delat i veci, ktere by me jinak ani nenapadly. Hodne to teda pricitam tomu, ze starsi nechodi ted do skolky, kde delali hodne veci za me. Syn ma nastesti tak dobre jadro, ze jsem ho zatim snad nezkazila.

Ta zminovana lehkost mi chybi, ale soucasne nejsem zadny efektivni planovac. Blba kombinace, no.

Offline Karja
44755 příspěvků moje polička 23. listopadu 2020 21:21
Reakce na Pinot Noir:

continuity někdo třeba míň zevluje ;) A taky dost lidí jede ten přístup "aby si nezvyklo" a taky učí děti různé věci, co budou potřebovat, až

​No a to ja nedelam a byla to chyba! Deti rozcapeny, s prvni jsem zacala, kdyz jsem byla tehotna, tak jsem se chtela vyspat, byt odpocata, takze sup s ni k sobe do postele, vsechno dovolit....A ted? To samy v blede modrym, vyhlidka dnesniho vyspani je pro me dulezitejsi nez budouci dlouhodobe vyhlidmkky, takze dite spi NA MNE:-D:-D.

Offline Sweet Potato
40482 příspěvků moje polička 23. listopadu 2020 21:23

Karja Dítě jako projekt, to je myslím přesné.

Offline Karja
44755 příspěvků moje polička 23. listopadu 2020 21:29

Garfie Jo, myslim, ze jsi to popsala nejvystizneji;-). Ja se nikomu nepodivuji ani nijak nevysmivam, ale ty pristupy jsou ruzne a proste za sve chovani ty ktere matky nemuzou, proste to tam nekde je. Ale rekla bych, ze to jde tak u mimin, pak uz odmlouvaj, jahlovou kasi nejedi a i nejhodnejsi dite zacne vysirat a zacne se to hroutit!

Offline Garfie
28586 příspěvků moje polička 23. listopadu 2020 21:29

Karja Hele, já vím, že je to strašný, ale....zrovna dneska jsem si říkala, že mám před sebou rok, maximálně dva a z toho mého roztomilého chlapečka, který na mě oddaně kouká a pořád se chce mazlit se stane protivný puberťák, čerstvě odžito s dcerou...skoro nevím, jestli bych raději netrávila noc s ním na břiše...

(kecám, asi ne , ale prostě...uteče to rychle, neboj)

Offline Karja
44755 příspěvků moje polička 23. listopadu 2020 21:31

Jo mimichodem, na expresu psaly, ze Stika je potreti tehotna (Ornella), takze ma toho Qeuntina asi sestiletyho, ted toho sedmimesicniho Svena a ted vydala hlasku s fotkou bricha, ze jich bude 5. Tak snad to nebude pes:-D. Taky dobra naloz!

Offline Karja
44755 příspěvků moje polička 23. listopadu 2020 21:32

Garfie Jj, hele ja uz to tak docela i beru. Ze je to vsechno chvili a asi i naposledy;-)

Offline Garfie
28586 příspěvků moje polička 23. listopadu 2020 21:35

Karja  tvl, tak ta je hustá. No jo, covid....co chceš dělat, že jo.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 23. listopadu 2020 21:38

Garfie takhle rychle měla ty dvojčata i Lejla Abbasová, ne? Myslím, že někde říkala, že se narodili o něco dřív a jsou tím pádem o rok od toho předchozího. V podstatě má trojčata.