Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 27. listopadu 2020 20:23

Garfie našla jsem nějaký pdf z nějaký školky, zkusím ještě pohledat. Já moc nemám fantazii, stavěli jsme pořád jen domečky krychle, ale vidím, že to má potenciál. Teď jsem z toho synovi vyrobila harrypotterovské brýle a je z nich dost nadšený :) 

Offline Aranel
6625 příspěvků moje polička 27. listopadu 2020 20:29

Pinot Noir šlo by to i zkombinovat! Jéééde jééééde poštovské tornádo

Offline Garfie
28586 příspěvků moje polička 27. listopadu 2020 20:39

žluťásek Hele, tak já ti pošlu titulky návodů, co si myslím, že zvládnete a když se ti něco bude líbit, tak mi napiš a nafotím ti to podrobně, je tam třeba vrtulník. :-)

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 27. listopadu 2020 20:42

Garfie my máme jen ctverce a trojúhelníky a ty spojky. Koukala jsem, že jsou i sestrihranny, kulatý, různý podvozky, kola a osicky.

Za jednoduchý navody budu ráda, dekuju

Offline Garfie
28586 příspěvků moje polička 27. listopadu 2020 20:44

žluťásek Ale ty kola a osičky bývají už v takových těch hodně speciálních, základní sestava má jen 7 tvarů, včetně spojek. Tak jdu na to, aspoň pro inspiraci. 

Offline Karja
44756 příspěvků moje polička 27. listopadu 2020 20:54

Sairon Neboj vono si to sedne:-DHahahahaha. Hele tt vycitky mivam taky, vetsinou kvuli velky maly, protoze treba rano za to rvavy dopoledne, ja fakt ji namazu chleba, ohreju mliko, reknu ji at si sunda plinu, vycistim ji zuby. A pak ji max tak okrikuji, vubec zadna hrejiva materska pozornost nic. Pak kdyz to mensi smrade usne, tak si stejne spis potrebuji odpocinout, nez podnikat nejaky vetsi interakce...No ale vetsinou me ty vycitky prejdou hned jak me necim nasere:-D....No tak ty sis ty dve poridila ze zdravotnich duvodu, co jsi mela delat, udelala jsi spravne;-). A vono zpatky uz to vzit nejde:-D:-D:-D. Tak hlavne at je ti I zdravotne lip, mas to slozity I tak;-)

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 27. listopadu 2020 20:55

Garfie už jsem našla nejakeho asi oficiálního dovozce a studuju ty sady. Kola jdou dokoupit i samostatně. Cena teda strašná, počkám, zda ho to bude bavit :) 

Offline Karja
44756 příspěvků moje polička 27. listopadu 2020 20:56

letfenixa Dik dalsi historka pro samba, az bude zralej balit kufry a vzit to rovnou oknem. Ja uz jsem mu jednou neco o teemixech vypravela a docela koukal:-D. 

Offline Garfie
28586 příspěvků moje polička 27. listopadu 2020 21:00

žluťásek Já viděla ty malinký kolem 180 korun za 88 kusů, to už se docela dá...ono stejně hledáš spíš barvy, dělají se pak různý úlety jako průsvitný a podobně. :-) Ale neuspěchej to, uvidíš. Jen třeba u nás to boduje daleko víc než lego. Fajn jsou kolečka, ale taky jsme je koupili asi po čtyřech letech....

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 27. listopadu 2020 21:01

Karja jo, ty cizí děti dokážou vylepšit obrázek o těch vlastních:) Někdy bych ty svoje přetrhla, ale když to tu někdy čtu...

Offline Potrefenáhusa
38912 příspěvků moje polička 27. listopadu 2020 21:05
Reakce na Aranel:

Pinot Noir šlo by to i zkombinovat! Jéééde jééééde poštovské tornádo

​no já kdysi slyšela o chlapečkovi, co zpíval Jede jede mašinka, kouří se jí z hovínka a teď už to z tý hlavy nedostanu!!!

Offline Potrefenáhusa
38912 příspěvků moje polička 27. listopadu 2020 21:10

Evaeva srovnání je náhodou dobrý, my teď byli ve středu na kyčlích a pak jsme si jako vždy vzájemně gratulovali, jaký máme krásný dítě

ale byla tam jedna uřvankyně, která měla hrozně podobnej hlas jako naše uřvankyně, takže si muž myslel, že uvnitř vyvádí ta naše, a ta tam přitom celou dobu na všechny házela cukrbliky

Offline Karja
44756 příspěvků moje polička 27. listopadu 2020 21:22

Evaeva To je jenom obdobi!:-D:-D:-D

Tak ja ti popisu svoje rano. Vstaneme v 7, snazim se vse delat s miminem v naruci, aby nervala, takze delam caje, ohrivam mliko, ale hle, musim namazat chleba, pokladam ji na zem. Rev jak z orangutana. Namazu to, jdu si s ni sednout a jist. Na kline, nebot existenci nejakyho sedatka mlada pani dost vyignorovala. Haze to vsude po zemi, zadny jezeni na kosticky, ale jedine celej krajic, priplacnout si na oblicej a pak to hodit na zem. Vsude samozrejme uz bordel z vecera, nebot jsem nestihla to vecer uklidit.Bordel zacina splyvat v jednu velkou skladku. Sambo to nezvlada, jde uz snidat do pracovny. Po chvili to nezvlada anI starsi jde snidat do pracovny nebo prudit spici babicku. Veskerou hzgienu provadim jen jednou rukou,nebo nejlip vubec. Takze nejak tak koriguji bordel a snazim se delat jednoduche pripavne prace obeda - tj. Loupu treba brambory jedine na zemi, aby dite nervalo, slupky jsou vsude. Zametu celou kuchyn. Odchytnu starsi dite a primeju ji k cisteni zubu. Kde se vzalo tu se vzalo je pul 10,cas jit ven uspat mensi. Vypravujeme se ven za neskutecneho revu, pri kterem asistuje cela rodina vcetne sousedu, nebot si mysli, ze tim eliminuji rev a prispeji k rodine pohode, jen sambo zesiluje radio a predstira, ze neexistuje. Koronavirus, parada, co asi tak podnikneme, no asi jdeme nasypat slepicim zrni a posbirat slepicnce pekne na kola kocarku. Mensi dite spi!!! Nalakam starsi dovnitr a za ruznych prislibu zajimavych aktivit si varim kafe, muj zivotabudic, mezitim mi starsi schvalne nacura do nadobi v kuchynce nebo do kufru autickoodrazedla. Ale to nevadi, vzdyt do vecera zbyva uz jen 10 hodin!

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 27. listopadu 2020 21:24

Gatita 

No, my jsme po asi 6 týdnech vzali syna zase do školky a není to vůbec dobrý. Je to úplně jiný dítě, než co tam přišlo v září. Straní se všech, nic nedělá, když má, už byl pláč, vztek, vzpříčení ve dveřích školky, připravil se o oběd, protože si ho odmítal vzít, dokud byl čas. S dětma se nebaví, nepamatuje si je, oni jeho taky ne. Akorát se asi tahají o hračky, jiná interakce tam moc nebude. Našlapujeme kolem něj jak kolem nášlapný miny, abysme to se školkou nějak úplně nepodělali. Že by tam zůstal spát teď nehrozí. Jediný, co mě dneska trochu ujistilo, že nejsme za černé ovce, bylo, jak jinak, cizí neštěstí - paní učitelka s tatínkem od jiného dítěte probírala opakující se hysteráky... Ani nevím, proč to píšu, rozhodně tě nechci strašit. Jen asi mě to samotnou hodně překvapilo, před tou pauzou bylo všechno dobrý.

Offline viktorka_od splavu
49376 příspěvků moje polička 27. listopadu 2020 21:26

Karja

to si vytisknu a budu nosit s sebou, kdybych někdy chtěla brblat na práci

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 27. listopadu 2020 21:28

Karja 

Ty fekální msty jsou hrozný. Kamarádka vyprávěla, jak než přebalila mladšího, starší se třeba pokakal, svíklnul se z tý plíny a projel se zadkem po podlaze... Malá útěcha, ale vzpomeň na to, až budeš zase vylévat čůrání z kuchyňky. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 27. listopadu 2020 21:36

Karja uf,máš to veselý, hlavně to chování, to u nás nikdy nebylo potřeba v takové míře. Vydrž, určitě se to brzo zlepší, až bude malá chodit. Dost tě lituju. Co máme společné je ten bordel, v životě jsem neviděla, aby nějaké mimino tak nadělalo, fakt že ne.

Naše rána teda už nelze vylepšit, protože vstáváme až kolem osmé:) Hlavně teda musím pochválit muže, on se fakt hodně zapojuje, bere to jako společný boj. Největší krize u nás bývá před obědem, protože mladší by potřeboval chodit spát už v jedenáct, ale to jsme ho hrozně budili při obědě, takže v těch dvanáct už je fakt ubrečený. Vrcholný kousek se, že za řevu se nacpe mezi mě a linku a od té linky mě odstrkuje, ale pokud odstoupím, tak samozřejmě spadne. 

Offline Karja
44756 příspěvků moje polička 27. listopadu 2020 21:40

viktorka_od splavu Jako dneska jsem normalne te mensi uz sproste nadavala. Nejhorsi bylo, ze ona se u toho zacala tlemit, hrozne se smala tem mym emocim:-D. Starsi odmitala jit ven, tak jsem ji pustila u babicky pohadku, nacez po mem odchodu se ppcurala v predsini, protoze chtela jit taky prece. Ja myslim, ze psane to tak nevynikne, je tam hodne dalsich momentu. Ale treba moji rodice jsou hodne kriticti a tak, u nas se nikdy nechvalilo naopak. A musim rict, ze posledni dobou oni mi nic negativniho nerikaji, nekolikrat mi moje mama rekla, ze mam hroznou trpelivost, I segry, ze me obdivujou, deda si radsi odsunul odchod do duchodu:-D To jednani mych rodicu je takovej nejvetsi dukaz, ze nejsem nafrnena neschopacka;-)

Offline continuity
43194 příspěvků moje polička 27. listopadu 2020 21:41

Já jsem vážně ráda, že žádná mimina už mit nebudu.

(Doufám teda, že po tomhle prohlaseni nepřijde některá dcerka těhotná už v 16. )

Offline continuity
43194 příspěvků moje polička 27. listopadu 2020 21:43

Karja já vidím u vás fakt problém v tom, že by tě ty děti potřebovali obě alespoň na 75% a různé se snaží toho dosáhnout.  to se prostě nedá, ale soucítím s tebou moc.