Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Pinot Noir
29932 příspěvků moje polička 27. listopadu 2020 23:09

Karja ti mladší jsou snad všichni takoví akrobati . Jsem z mladšího už na nervy, je v tomto děsný. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 27. listopadu 2020 23:13
Reakce na Pinot Noir:

viktorka_od splavu u staršího si to nepamatuju. Ten vyházel obsah celé linky na zem a šel po svých. Tento též vyhází všechno, ale pak tam vocmrndává i nadále a sápe se na mě

​Přesně. Starší sice dělal hrozný bordel jakože kramařil, ale mě k tomu moc nepotřeboval.

Offline Gatita
8641 příspěvků moje polička 27. listopadu 2020 23:13

dynda to je mi lito! Kolik mu je? je ve skolce teprv prvnim rokem? Syn uz je celkem mazak. Neni nijak kolektivni typ, dost veci ho ve skolce asi nebavi, ale ma tam asi 3 kamarady, kteri mu chybi a na ktere nedockave cely den ceka, az pujdou ze skolky. Takze si chodi stejne hrat s temi detmi, jen teda venku a za tmy, protoze ostatni jsou tam do ctyr - uz je to cele nejak na prd a na hlavu. Trochu me desi, co rikas, taky se bojim, aby neprisel o nejake sve postaveni (nevim, jak to popsat, jako ze uz je ve skolce etablovany a szity s detmi i pravidly) a prave jsme si s muzem rikali, ze korona je sice blba a je to trochu nerozum ho tam posilat, ale ze hrozi, ze tu skolku treba v lednu zavrou a syn bude mit dalsi rok bez ni (mame ho totiz s kratkymi prestavkami doma uz od ledna...). To uz nam prijde blbe.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 27. listopadu 2020 23:18

Sairon asi blbá otázka, ale není nějaká šance naučit příšerku čekat na tebe v postýlce? Já to dělala tak, že jsem po obědě staršího poslala do postele, uspala mladšího a potom se vrátila ke staršímu a uspala jeho. Ale mojí kluci s usínáním neměli problém.

Offline Potrefenáhusa
38912 příspěvků moje polička 27. listopadu 2020 23:47
Reakce na Pinot Noir:

Karja 

Tohle přesvědčení lidí, že když budou stát nad řvoucím, vzteky fialovým dítětem, s rukama vbok, a udílet rady, napomenutí a výčitky, že to zoufalé matce strašně pomůže, je fascinující. Moji tcháni jsou mistry tohoto oboru.

​prosím te a jak to zvladas? Já bych je asi poslala do prdele, strašně mi tady v těch situacích bohužel tečou nervy a už jsem řekla par věcí, co jsem úplně nechtěla...

Offline Pinot Noir
29932 příspěvků moje polička 28. listopadu 2020 00:05

Potrefenáhusa už jsem se naučila říkat, jak to je. Oni neudílejí teda rady mně, ale napomínají ty hysterické, nevnímající děti. Takže řeknu, hele, tohle fakt nepomáhá, je zbytečný na něj teď mluvit. Nebo řeknu radši ho nech být, teď po něm chtít, aby dal rukavice do poličky, ho akorát ještě víc rozzuří. Tchán se obvykle nafoukne jak papuč a chvíli nemluví, ale jinak dobrý. Já si na ně nechci stěžovat, Ríša je u nich pečený vařený a jak je tři dny nevidí, už mele jen o babičce a dědovi. Pomůžou nám, kdykoliv řekneme a kluci je milují. Ale nedokážou tak úplně rozpoznat, jak se v některých vypjatých situacích zachovat, a tyhle stavy vyplývající z únavy, hladu, přemíry podnětů dost zhoršují. Na to jsem si tu stěžovala vlastně od narození prvního, že na něj neustále dělají opičky, pořád chrastí hračkama, pořád na toho tehdy novorozence útočí nějakou akcí, až byl vždycky úplně vycukaný a po každé jejich návštěvě následovala děsná noc, protože byl úplně rozhozený. A nedokážou těm dětem dát pokoj ani v situaci, kdy je všem okolo jasné, že už chtějí mít klid a třeba jen maminku. Za každou cenu chtějí bavit a současně výchovně působit. Takže jsem se naučila říct, nezlob se, ale teď se to nehodí.

Offline Pinot Noir
29932 příspěvků moje polička 28. listopadu 2020 00:28

Malenge ziginka ježiš, je úlevné si přečíst, že v prdícím období nejsme sami

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 28. listopadu 2020 00:33

Pinot Noir ale to je podľa mňa normálne. Nikto, ani sambo, kto s tými deťmi nie je celý deň a nemá to odpozorovane, nevie, že v určitých chvíľach ich treba nechať tak. Toto robí celá naša rodina, známi, snažia sa pomôcť ale nemajú odhad. Tiež len poviem "nie, nechaj ho tak".

Inak trochu odbočím, také priznanie neschopnej matky..mám každodennú pripomienku v mobile v znení "netrvaj za každú cenu na svojom, ustúp." Hrozne mi toto poznanie zlepšilo život a interakciu so starsim, ale musela som na to prísť v múdrych knizkach

Edit. Fuj hnusná hrubica

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 28. listopadu 2020 00:33
Reakce na Pinot Noir:

Malenge ziginka ježiš, je úlevné si přečíst, že v prdícím období nejsme sami

​Dufam, že to nie je zas nákazlivé

Offline rasaNori
8850 příspěvků moje polička 28. listopadu 2020 01:15

Evaeva u nas kdyz jsem starsi poslala do postele at na me pocka, ze nakojim malou a az usne, tak prijdu za ni, vedlo k desivym hysterakum ja jsem tady sama, coz stejne bylo k uspavani male uplne kontraproduktivni. Ackoliv mi to vzdy odkyvala a chapala co se po ni chce, nebyla to schopna zvladnout...

Offline Catherinne
10865 příspěvků moje polička 28. listopadu 2020 01:53

rasaNori ale nedivíš se, že jo?

Offline letfenixa
10902 příspěvků moje polička 28. listopadu 2020 05:25

Evaeva syn bez niekoho nezaspí, nehrozí, že bež si ľahnúť a ešte do postieľky! 

@Karja tiež som robila všetko so synom na rukách, nočné mlieko pil do 2,5 roka a až v jeho 2 rokoch som sa naučila chystať mu ho v spálni, dovtedy pekne na rukách do kuchyne so mnou

A koľko času sme prestáli na balkóne pozerajúc na vlaky, vďakabohu za nočné rýchliky, to bolo posledná vec, čo ho dokázala upokojiť, keď nič iné nezabralo, a veľmi zlé boli nočné desy, to ho neukludnilo nič, aj hodinu plakal, teraz už okolo železnice postavili protihlukovu stenu a vlaky už nevidíme, ja to druhé dieťa fakt nemôžem mať, ale keď sú tu tie bábätká, tak by som aj brala

Offline 711990
18322 příspěvků moje polička 28. listopadu 2020 06:01

Karja hele ja sem si myslela, kdovijaky nemas furie a on je Tonda uplne stejnejjak nemam srovnani, rikala jsem si ze je tak nejak standardne vysiraci, ale teda ja k tomu nemam to dalsi dite! Ale jinak uplne stejny - odlozim ho, jekot. Jdu se vycurat/umejt/za roh, jekot. Neustale nekam splha a pada a cpe se mezi me a linku a pak pada

Momentalne je nejstastnejsi, kdyz muze sedet na lince a tocit knoflikem od robota nebo se koukat, jak se dela testo. Vzdycky vykrsmuje suplik, vynda potreby propriety k robotu, prisune zidli k lince a napodobuje zvuky robota. A kdyz to nesplnim, jeci. Takze kazdej den delam nejaky testo, jen aby byl klid

Offline Karja
44756 příspěvků moje polička 28. listopadu 2020 08:29

711990 Jo tak proto tolik peces. Ja.uz si rikala v jidelnim vlakne, k cemu tolik pect:-D. Nee, jsou standardne vysiraci, normalni deti. Takz vsak kdyz obcas odjede sambo se starsi na vikend k rodicum, tak ja rikam, ze jsem na ,,dovolene,,. I pres tu vysiravost mensi zvladnu uklidit, navarit na vsedni dny, fakt si I odpocinu, hned ma ten den jinou kvalitu:-D:-D (doufam, ze jsem to nezakrikla, zrovna dnes mam totiz dovolenku:-D). Jen skoda, ze je hnusne, chtela jsem jet s mensi a s kamaradem na vylet, to by byl voraz:-D. 

Offline 711990
18322 příspěvků moje polička 28. listopadu 2020 08:32

Karja no jako bavi me to, ale denne bych to produkovat nemuselatak si uzij dovolenou! 

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 28. listopadu 2020 08:35

Evaeva oni nespí zároveň, ale na střídačku, krtek spí dopo a odpo, po poledni, když spí (měla by spát) příšerka,tak má zrovna bdělé okénko. Kdyby melo spát zároveň, tak uspavam společně.

Když jsem.byla těhotná tak.jsme natrenovaly samostatne usínání, úplně v pohodě a bez řevu a s příchodem mimina se to tak nějak rozbilo

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 28. listopadu 2020 08:43

Sairon já tušila, že to nevyjde. U nás to naštěstí vydrželo, akorát za nějakou dobu už nedokázal usnout po obědě sám, musela jsem ho uspat. Moji vždycky měli ten spánek po obědě společný, i když spal mladší dvakrát, chodil třeba v jednu. U nás naopak moc nefungovalo společné uspávání, spíme tak na chalupě, vždycky to trvalo třikrát tak dlouho a ještě se potom budili dřív.

Offline eless
2039 příspěvků moje polička 28. listopadu 2020 09:08
Reakce na Pinot Noir:

Karja ti mladší jsou snad všichni takoví akrobati . Jsem z mladšího už na nervy, je v tomto děsný. 

​mam len jedneho a aj to poriadneho akrobata odjakziva. a vekom sa to len zhorusje. este pred tretimi narodeninami skakal z gauca pri stene tak ze sa postavil na operadlo a zoskocil az na zem oblucikom aby nedopadol na sediacu cast. doskoci pekne na nohy ale zo zaciatku som bola z toho uplne mimo. teraz len davam pozor aby mal cistu dopadovu plochu. dokaze sa vystverat aj na kuchynsku linku bez toho aby si tam prisunul stolicku alebo nieco cez co by vyliezol. rad sa hrabe v hornych skrinkach a tiez odtial skace rovno na nohy

Offline Pinot Noir
29932 příspěvků moje polička 28. listopadu 2020 10:05

eless tohle je běžné, to dělá Ríša taky, nepřipadá mi to jako akrobacie. Mladší je úplně jiný level, dělá věci, na které nestačí fyzicky ani mozkem. Jde mu denně o život.

Offline Karja
44756 příspěvků moje polička 28. listopadu 2020 10:26

Pinot Noir Ja jsem ted premyslela I o te helme. Fakt nevim, tim, ze si dokaze leccos popostrcit a vylezt pres to na postel, gauc, proste kam chce, a v 11 mesicich minprijde malinka na to, aby se volne pohybovala po posteli...Nevim no, driv jsem si rikala, ze to neni potreba, ze prece to maji rodice ohlidat, ale ted kdyz to vidim, je tezky ji uhlidat.