Som rada, že mám pohybovo zaostalé dieťa.
Vše o těhotenství a dětech
Pinot Noir ja se prave bojim tech urazu hlavy. Nas mladsi se do ni praskne nekolikrat denne. Neda se to uhlidat, jsem porad u nej, ale kolikrat ho nestihnu chytit vcas. Meri asi 80 cm, pada ze stoje dozadu a jsou to hrozne rany do temene. Ta lebka musi zazivat hrozne otresy, neni to nic zdraveho.
me to vysvětlili dva lékaři, jeden z toho hodně paranoidní, že když dítě spadne ze své výšky, neděje se nic. Nesmí tam být hrana, třeba schod, obrubník, kámen. Ale podlaha nevadí.
Kámoška s dětské JIPky se nad téma ohelmovanyma a opolstrovanyma dětma vždy hrozně pozastavovala, že to není příliš rozumné, pokud tam není medicínský důvod a vede to akorát k tomu, že si pak nedávají pozor ani jako starší.
Sweet Potato neteř si vyrazila přední zuby, bohužel to poškodilo zárodky stálých zubů, takže rovnátka od prvního okamžiku, co vylezly, celé dětství sledovaná, pořád úpravy rovnátek, za vyřešené to lékař označil, když byla plnoletá. Takže ani u těch mléčných zubů není o co stát.
Pinot Noir Brr, jasně že není, ale furt je to o malinko menší děs.
me to vysvětlili dva lékaři, jeden z toho hodně paranoidní, že když dítě spadne ze své výšky, neděje se nic. Nesmí tam být hrana, třeba schod, obrubník, kámen. Ale podlaha nevadí.
taky to neplatí úplně, kamarádce takto padal syn kolem roku jak podťatý dozadu na hlavu a při jednom pádu doma u gauče si prasknul lebku. Nic závažnějšího se mi nestalo, nechali to samo zahojit, ale pd té doby tomu pravidlu o padání "ze své výšky " tak úplně nevěřím
Catherinne to vis ze ne:) ted uz je schopna si vzit na ru chvili treba knizku, a taky uz jdou uspat obe najednou v pokoji:)
Sairon totiž to padání jako podťatý je jiné, než když děti běžně padají. To si obvykle sednou a pak přepadnou dozadu. Oba synové dost padali, ale ten první tím prvním způsobem, tak jsem ho chytala tak, aby sice spadnul, ale bezpečně. Ale mám vítr z pádu na dlažbu.
Evaeva jo, od te doby co jsem se takhle nervovala s mladsim bych uz nikdy nedala do obytnych mistnosti dlazbu, brr
Moj mladsi tiez chodil ked este nevedel a mal tak 5 padov na hlavu za den. Ja som to poriesila choditkom, kamoska pediatricka mi povedala, ze ked uz sam chodi dopredu, tak to nie je zas taka tragedia. A akokolvek, prislo mi to.lepsie ako tie neustale pady na hlavu, to bolo hrozne.
continuity ja vim, ze maji mekke a pruzne lebky, ale stejne....ja mela v detstvi velmi vazny uraz hlavy, ale jako fakt hodne zly, a to jsem si jen slapla na tkanicku
. Ale helmu bych nedala, to je asi dost na nic. Pry ten naraz pak odnese krk, ktery na ty detske pady neni staveny tak, jako ta lebka.
Pinot Noir syn zacal chodit okolo nabytku ako 6,5 mesacny. Ked siel z dosahu opory tak padal. Taktiez liezol na gauc alebo iny nabytok z ktoreho zletel. Zliezat z neho zadkom a nohami napred sa naucil az ked mal rok. Takto maly fakt nechapal nebezpecie. Este aj na posteli liezol po hlave na kraj a letel
vobec nechapem ako funguje jeho pud sebazachovy. Niektore aktivity mu nevadia a ine bezpecnejsie si radsej rozmysli. Zatial ma 3 jazvy na pere a jednu na nose ![]()
eless někteří asi mají ten pud sebezáchovy vypnutý ![]()
viktorka_od splavu jo, my máme dlažbu naštěstí jen v koupelně, tam se fakt bojím. Jinak je víceméně nechávám se trochu otlouct;)
Pinot Noir rada by som vedela kedy sa zapne ![]()
Mně je úplně mdlo jen vás tady čtu. Syn tyhle sebevražedné mise vůbec neměl. To musí být strašně vyčerpávající nemoci vypnout pozornost ani na vteřinu.
eless i já. Dneska jsem luxovala v ložnici a slyším děti volat ať přijdu. Seděli oba na botníku 120cm vysoko. Syn měří asi 115, dcera tak metr. On ji tam nějak vysadil a pak se sám ze země vytáhl nahoru. Taky mě polilo horko při představě, že by se na ne ten botník převrátil ![]()
Tabea ty blbý nápady a odvaha ke kravinám se ve dvou ještě násobí ![]()
Pinot Noir navíc co mladší nedokáže, s tím mu starší pomůže
Pinot Noir přesně tak! Šéf něco vymyslí, ona to provede a pak se hájí, "To já ne, to ona to udělala" a "On mi ale řekl, že to mám udělat"![]()
inak doma mame uz asi rok a pol na vsetkych oknach namontovane klucky s otvaranim/zamykanim na kluc. kedze byvame na najvyssom poschodi a syn na tie okna furt lezie
je to masaker a zaroven najlepsie investovane peniaze. nie je dna kedy s tym nelomcuje a aj ked mu dokola opakujem a vyhresim ho za to tak to just skusa dalej ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí