žluťásek ono bývalo od tří, teď je tuším od 4?. Když se ho koupila neteři, tak mi právě taky přišlo, že je tam hodně cvičení na ruku a podobně. No je to škoda.
Vše o těhotenství a dětech
tv ja to filtruju casem. Deti maji kufrik na sladkosti, kam to vsechno nacpou a z nej si pak berou. Po case to probereme a ty nejvetsi hnusy vyhazime (fakt nejlevnejsi obarvene hruzy) nebo posleme slepicim. Ale oni jsou asi starsi, docela si to sladke sami koriguji a hodne veci jim nechutna.
tv syn dostal od každý babičky čokoládovej, tak jsem ten svůj třetí ani nevyndala ze skříně. Od mojí mamky ještě balíček sladkostí, ale dám mu to všechno, nesni to najednou. Já tam přihodím ovoce a mame vyřešeno.
My se sice snažíme ty sladkostí trochu krotit, ale dvě mini čokoládky mi nepřijdou jako velká tragédie. Já po obědě tady ráda něco sladkýho, tak to těžko můžu odpírat dítěti úplně :)
Prosím nevíte jestli existuje nějaká stručná a moderní přírůčka k péči o mimino? Čím je konec blíž, tím víc se začínají množit nevyžádané rady podle standartů před 50-20 lety
Tak bych ráda měla po ruce něco, co jim kdyžtak můžu strčit k nahlédnutí, že si to všechno nevymýšlím já. Samozrějmě můžu posílat různé články z internetu, ale kdyby existovala nějaká přehledná knížka, byl by to ideál. Navíc tahle část rodiny na internety nevěří... Aby v tom bylo co nejvíc nových informací od toho že se mimino nemá posazovat ani štelovat jakože už chodí a jiné opičárny, že už se fakt děti nenechávají vyřvat a že opravdu nepotřebuje oslazenej čaj?
Existuje něco takového?
MPLee já se obávám, že to nepomůže. Stejně uslyšíš, že oni to dělali takhle. Podle mě zabere akorát být si jistá svými postupy (víceméně jistá:)) a důrazně říkat, že je to tvoje dítě a tvoje výchova a smířit se s tím, že budou svým kamarádům vykládat, jak jim kazíš vnouče. A pouštět ty rady jedním uchem tam a druhým ven.
Evaeva Taky se mi zdá podle zkušeností odsud, že kdo se nechce nechat přesvědčit, tak ho "nějaká tahleta moderní knížka, samý novoty z Ameriky" nepřesvědčí ![]()
MPLee myslím, ze úplně nejméně nervově náročné je rady odkejvat a dělat si to po svém.
To sezení a chůzi by mohla mít Kiedroňová, jinak nevím.
MPLee přesně, kašli na to, stejně to nepomuze. Já poslala článek z polikliniky prosek o posazovani a vodeni za ruce a obratem se mi dostalo rady, ze kdybych dite posadila v hlubokým kocare a podeprela ho polstarem, tak by hezky vidělo ven a přestalo řvát
takze pouštět jedním uchem dovnitř a druhym ven, dokážeš-li to (já ne)
tv já jsem jako dite moc sladkosti nedostavala (dite zubaře), ale na Mikuláše teda jo, takovej malej kos na pradlo narvanej vecma z tuzexu a bylo to úplně nej, tak zas jednou za rok a jestli to nejsou uplny shity...
Na poliklinice Prosek pracuje s miminky jedna moje příbuzná!
Jinak je to těžký, já kolikrát byla tak zviklaná, že i když jsem věděla, že to dělám "správně", tj. tak, jak to vyhovuje nám (uspávání) nebo jak se to dělat má (vodění za ruce), tak jsem se běžela poradit sem. Takže díky! ![]()
To se právě bojím, že nedám. Pouštět to jednim uchem tam a druhým ven. Už kvůli psovi bylo dlouho dusno, protože mi ho pořád cpali věcma jako hranolky a sušenky s čokoládou. Po pár výměnách názorů toho nechali v mé přítomnosti, ale jakmile se zvednu a zmizím třeba na záchod, už slyším jaká je chudinka a nečím ho futrují. A až teď mi došlo, že s dítětem to asi bude jen horší a že mi to bude drásat nervy ještě násobně víc
Vlastně ani nečekám, že to vyřeší nějaká knížka, ale aspoň bych měla co po nich případně hodit ![]()
MPLee jestli se do toho chceš víc pouštět, tak bych si zkusila dopředu s nimi promluvit, že všichni chcete pro dítě to nejlepší, že se budeš radit s doktorkou,... a že svoje dítě si chceš vychovat podle sebe stejně jako chtěli oni. Poprosit je o respektování tvých pravidel.
K těm kalendářům. Moje mamka přivezla dětem vlastnoručně udělané adventní kalendáře, je docela spořiva, takže děti dostanou jednou pár hrozinek, jindy kolicek na pradlo, sušené houby, knoflík, pár lentilek, burak k vyloupnuti, ... v největším pytlíku je mandarinka ![]()
JankaM no to je jak z Kaji Marika
.Mne
takove darecky prijdou hezke, ale pro dnesni deti uz dost retro.
MPLee rekni vzdycky ze pediatricka rikala....a pak po nich hod to stary Nase dite![]()
Gatita cokoladky maji od nas, tak nestradaji ![]()
JankaM sušené houby ?!?
To je geniální
doufám, že chudák ta mandarinka není až na Štědrý den, aby se vám z ní nevylíhla do té doby nějaká mimozemská kolonie.
MPLee rekni vzdycky ze pediatricka rikala....a pak po nich hod to stary Nase dite
moje řeč. Podle naší pediatry to mám dělat takto, konec diskuze. A jinak teda lituju, s příbuzenstvem, které i po prosbách a poučení cpe psa čokoládou, to budeš mít určitě těžké. Obrň se předem.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí