Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Potrefenáhusa
38912 příspěvků moje polička 01. prosince 2020 19:50

Kokoska Pinot Noir no nebo je to blba mladá doktorka, která nemá zkušenosti a je podplacena kdovikym...

Offline Potrefenáhusa
38912 příspěvků moje polička 01. prosince 2020 19:54
Reakce na Zuzuli:

MPLee ja z vlastni cerstve zkusenosti doporucuju odkyvat a udelat si to po svem. Nevyzadane rady se daji docela snadno ignorovat a neridit se jimi. Pokud nebudou futrovat dite kazdy den, tak doporucuju pro klid primhourit oko. (pripadne rict rezulutni ne, a byt klidne za spatnou) My tu jejich peci taky ve zdravi prezili a oni delaj to nejlepsi, podle sveho vedomi a svedomi. Po te, co jsem si precetla Nase dite z roku 1971 jsem uz uplne v klidu, evidentne deti preziji ve zdravi cokoliv, posazovani a vodeni za ruce, kdyz to udela babicka jednou za cas, i Kiedronovou a ty jeji zvirata a perinky, a za par let zase bude trend nejaky jiny. Ja bych mohla vypravet, podle moji mamy malou trapim hladem, kdyz ji nedam na noc kasi, aby spala a v noci tak musim kojit, tchyne se nemuze smirit s tim, jak dite oblekam a jake ma chudinka chude hracky, a detska doktorka mi v pondeli pri ockovani pripominala, jak je dulezite dat male kazdy den do presnidavky ctyri piskoty, aby mela komplexni sacharidy a energii a rozhodne ji pak nemam kojit

Edit. Jo a nocnik! Ocekavam nejaky k vanocum. Je ji cerstve sedm mesicu, takze uz bych ji na nej mela davat (co na tom, ze jeste nesedi). Pry to ty deti maji rady, kdyz muzou kakat do nocniku a ja ji o to pripravuju

Zuzuli S nocnikem ​je můžeš zkusit převézt bezplenkovkou. Já to zkraje teda zkoušela, ale nebyly jsme v tom nijak úspěšný, tak jsem se na to vykašlala 

Offline Malenge
4841 příspěvků moje polička 01. prosince 2020 20:00
Reakce na betsey:

​no len aby to nedopadlo ako u nás. Keď som povedala, že podľa našej pediatričky to mám robiť takto, dostala sa mi odpoveď: čo tá môže o tom vedieť 

​vedeš

Offline Zuzuli
3804 příspěvků moje polička 01. prosince 2020 20:08

Potrefenáhusa kdepak, ja jsem lina matka s jednorazovkama a nestydim se za to

Coz me napada dalsi zajimavy fenomen, jak ted mezi kamarady a kolegy, co maji plus minus stejne stare dite, reknu, ze pouzivam jen jednorazovky, tak jsem razem za vyvrhele, ktereho kazdy musi presvedcit, ze bezplenkovka nebo latkovky jsou ta jedina mozna volba a mam to aspon zkusit. Asi nejaka divna bublina

Offline Potrefenáhusa
38912 příspěvků moje polička 01. prosince 2020 20:12

Zuzuli já taky, no. Já to zkoušela spis jako pokus ulevit ji od bolení břicha, ale moc se nedařilo. 

Offline Potrefenáhusa
38912 příspěvků moje polička 01. prosince 2020 20:16

Zuzuli já jsem latkovky trochu resila, ale nakonec jsem nebyla ctvercovky schopna poskladat, aby seděly a taky mě odradilo to mnozstvi všech možných systémů a typů-fakt mě už hrozne unavuje všechno studovat, zkouset, objednávat (vracet...)

dostala jsem teda od kamarádky nějaký latkovky na větší dite, ale přijde mi to jako strasnej neforemnej obrbalik, ve kterym se nedá hýbat 

Offline Zuzuli
3804 příspěvků moje polička 01. prosince 2020 20:19

Potrefenáhusa ono i s ohledem na to, ze moje dite zasadne kakalo pri kojeni, prisate na prsu, tak bych ani nevedela, jak to praktikovat. A latkovky neprichazeji v úvahu proto, ze uz ted mam co delat, abych ususila pradlo v byte, kdyz ho posledni dva mesice i za slunce dam na balkon, stejne ho k veceru vesim skoro mokre na susak do pokoje. Ale fakt, ze jsem v celem nasem okoli jedina s jednorazovkama, me nesprestava fasinovat. 

Offline Zuzuli
3804 příspěvků moje polička 01. prosince 2020 20:23

Potrefenáhusa to taky, ta jednorazovka je krasne mala. Kamaradibsi porad stezuju, jak se jim dite nekde zaseklo, protoze ten velky zadek preprojde a musi dite porad odnekud vyndavat. Ale obecne proti nim nic nemam, sama jsem je v tehotentvi zvazovala, pak to nejak prislo do zapomneni, kdyz jsme skoro dva mesice pouzivali xs pleny, do ctverce bych toho sveho drobka zabalila az po krk, a ty babylove nam vyhovovaly, tak jsme nemeli potrebu je menit a zkouset latkove. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 01. prosince 2020 20:23

Zuzuli divná bublina:) já ve svém okolí asi nemám nikoho, kdo by látkovky používal. S pár maminkami jsem se setkala na těch různých cvičeních, ale byly ve výrazné menšině.

Offline dzizisketa
8983 příspěvků moje polička 01. prosince 2020 20:23

Zuzuli

LLíná jsem já, malý má rok a půl a my ještě nemáme nočník! Ale odmítám si jím komplikovat život do jara, kdy bude zase dost teplo na sušení prádla na balkoně, protože kromě nočníku nemáme ani sušičku. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 01. prosince 2020 20:26

dzizisketa v tom roce a půl je stejně nepravděpodobné, že by se to naučil. Nech to na jaro. Já jsem chtěla využít léto před druhými narozeninami (syn je zkraje listopadu), abych ho to neučila v zimě, ale bylo to marný. Jednou jsem to ještě zkusila v zimě, ale opět marný. Nakonec jsem využila jarní karantény:) Tak aspoň víš, co budeš dělat při třetí vlně:)

Offline dzizisketa
8983 příspěvků moje polička 01. prosince 2020 20:27

Pořídila jsem malému termospacák z Tchiba. Kdybyste nad ním taky uvažovali, varuju, šíleně šustí. Jestli tím nebude budit sám sebe, tak mě určitě jo. 

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 01. prosince 2020 20:31

No a nejlínější jsem já, protože nedokážu přimět tří a půlleté dítě, aby se vykakalo kamkoli jinam než do plínky

(Teď jsme ve fázi, že jsme jako rodiče šťastní, že se vykaká do 10 minut od chvíle, kdy to na ni přijde, a nezadržuje to hodiny...dny...)

Offline Potrefenáhusa
38912 příspěvků moje polička 01. prosince 2020 20:33
Reakce na Zuzuli:

Potrefenáhusa ono i s ohledem na to, ze moje dite zasadne kakalo pri kojeni, prisate na prsu, tak bych ani nevedela, jak to praktikovat. A latkovky neprichazeji v úvahu proto, ze uz ted mam co delat, abych ususila pradlo v byte, kdyz ho posledni dva mesice i za slunce dam na balkon, stejne ho k veceru vesim skoro mokre na susak do pokoje. Ale fakt, ze jsem v celem nasem okoli jedina s jednorazovkama, me nesprestava fasinovat. 

​moje dite taky. Ale když ji to hodně kroutilo, zkoušela jsem ji nad ten kyblik dávat. 

v mým okolí ty latkovky taky hodně lidi používalo, aspoň částečně. Třeba si k tomu ještě najdu cestu casem 

Offline Karja
44756 příspěvků moje polička 01. prosince 2020 21:27

betsey Tak to je presne jak moje mama, ta navic vzdycky argumentuje jeste moji detskou lekarkou, ktere je snad uz pres 90 let ,,ze ta by rekla, at ji posadis do sportaku,,. Ale moje mama musi byt vzdycky v opozici, ona kolikrat nad tim ani nepremysli a rekne opak. Ja uz si z ni delam legraci, ze si na duchod zalozi detskou poradnu nebo jeste lepe vseobecnou, proste misto Volejte vestce, bude Volejte Marusku, da odpoved na vsechny otazky!:-D:-D. Ja si z ni delam vlastne legraci furt, ono by to vazne vubec neslo.

A moje doktorka je hrozne dobra, stravu teda takhle detailne neresi vubec, aby se ptala, zda ma komplexni sacharidy nebo cetnost kojeni....vubec. a minule, kdyz jsem se ji ptala, jestli dcera neni hubena, tak rovnou rekla ,,vyridte babicce, ze ma idealni vahu,,. Tak tomu rikam inteligentni zenska:-D

Offline Gatita
8641 příspěvků moje polička 01. prosince 2020 21:30

Potrefenáhusa ty latkovky nejsou zadna velka veda, jsou to proste pliny, do kterych se víš co. Ja v prvnim tehotenstvi dostala od kamaradky odkaz na nejake video a sla mi z toho hlava kolem, porizovaci naklady snad za desitku... Nakonec jsem to zkusila, koupila jsem si presne 3 svrchni kalhotky (delaji moc krasne) a mela krabici obyc plen. Kdyz jsme meli liny den doma, tak jsem mu to davala. Jen jsem do tech kalhotek strcila 2 pleny slozene na obdelnik, tot vse. Mela jsem z toho dobry pocit, jakoze diverzifikuju riziko, kdyby se ukazalo, ze pampersky jsou smrtelne jedovate. A ubylo nam hooodne odpadu. Ale je s tim opruz, prebalovala jsem snad kazdou hodinu. Obcas to praktikuju i s druhym ditetem, kdyz se mi zda, ze ma podrazdenou pokozku. Jako uznavam, ze je asi dost nestandardni kombinovat oba zpusoby, ale kdyz clovek "podedi" nejakou vybavu, tak se to da vyzkouset. Mne to matlani v latkovych plenach uplne nevoní, ale ta bavlna je proste dobry material a nemas plnou popelnici igelitovych plen... 

Offline Karja
44756 příspěvků moje polička 01. prosince 2020 21:33

dzizisketa Moje deti spi v pyzamech neprikryty. A to urcite nemame teplo v noci, jak v panelaku...da se v tom spacim pytli otocit a cestovat v posteli? Ja to s tou mensi resim aspon tak, ze pod fleecovym pyzamkem ma jeste body, ale stejne na zimu nic moc. Ta starsi ma dve tricka, a ponozky, ale ta se snad obcas I prykreje.

Offline dzizisketa
8983 příspěvků moje polička 01. prosince 2020 21:40

Karja

V tomhle nevím, jestli se vůbec zvládne otočit ze zad na bok, ale v normálních bavlněných nebo fleecových se dá v posteli cestovat až spadne, pak vylézt zpátky, ráno slézt a dojít si vedle do pokojíčku hrát. 

Offline viktorka_od splavu
49376 příspěvků moje polička 01. prosince 2020 21:44
Reakce na Karja:

moje mama musi byt vzdycky v opozici, ona kolikrat nad tim ani nepremysli a rekne opak.

tvoje maminka je určitě příbuzná mého manžela

a minule, kdyz jsem se ji ptala, jestli dcera neni hubena, tak rovnou rekla ,,vyridte babicce, ze ma idealni vahu,,. Tak tomu rikam inteligentni zenska:-D

Offline Karja
44756 příspěvků moje polička 01. prosince 2020 21:45

dzizisketa :-D:-D Hmm, tak jedine je do toho zkusim nacpat az tvrde usnou. My ted s malou malou spime pod stresnim oknem - ja, ona teda trochu bokem uz. Coz je skvely, kocham se oblohou, strasne se mi to libi. Ale tahne.... Tak uvidime v zime, ale moc moznosti tenhle pokoj nema no.