MMy máme klasický čokoládový adventní kalendář, balení kinder čokolád, kinder vejce, tři čokoládová lízátka, několik kostek ledové čokolády a jakousi ochucenou čokoládovou tyčinku, tu jsem teda už snědla. Pro jedno rok a půl staré dítě, které mělo čokoládu asi třikrát v životě. Plus teda ještě igelitku ovoce, to kvituju s povděkem, ze sladkostí by ale fakt stačil jen ten kalendář, a to by vydržel do Velikonoc.
Vše o těhotenství a dětech
Mrakoplas Užij si to!
Za pár let už ti to nedovolí...
continuity To máš těžký, já zase chtěla dceru do školy v pěti (je na začátku září), ale všichni mi to rozmlouvali. Nakonec šla až za rok, všechny její kamarádky už byly ve škole, tak do třetí/čtvrté třídy se jí vůbec nedařilo zapadnout, až teď se to nějak srovnalo. Podle mě byla zralá přesně v těch šesti a půl. Hloupý je, když je velký rozdíl mezi inteligencí a emoční vyzrálostí, to jsou pak obě volby špatně, ve škole se dítě trápí, ve školce nudí. :-(
dzizisketa ja si tak zpetne s tema dvema rikam, jak rada bych klidne 2 hodiny uspavala...ze jsem si toho u prvni nevazila. A mala dnes mela u uspavani v poledne tak vyzivny hysterak, ze jsem se bala ze se pozvraci. A pak ji jeste prilis brzo vzbudila starsi![]()
Je to vsude stejny.
Garfie těch šest a půl je asi nejlepší věk, samozřejmě je to individuální. Já šla v těch šesti a půl. Jedna ségra je v říjnu, takže šla skoro v sedmi a dodnes (je jí 27) vypráví, jak nechápala, že ostatní ještě nečtou, že musí být úplně blbý:) Ve škole se dost nudila a rušila kamarády. Nejmladší ségra šla v šesti a ten půlrok by jí asi prospěl, ale v sedmi už by se dostala do situace té druhé ségry.
Garfie ale to si budem musieť kúpiť väčšie gate!![]()
Garfie ona ta moje zapadla tak, ze tři toky ze sebe dělala mimino, dokonce začla opět sislat, to fakt nechces. ![]()
Přitom ona ma ty sociální kompetence v některých ohledech velmi vysoké, s přehledem si omotá kolem prstu okoli, velmi přesne odhadne, co se jí vyplatí.
dzizisketa no ja tomu chudakovi mladšiemu nedám nič, má teraz diétu lebo bol celý osypany a zatiaľ sme neprišli z čoho, takže ani tie kapsicky čo tam boli, mu dať nemôžem (ale tie nezozerem
)
dzizisketa Za poslední měsíce "uspavam" (v uvozovkách, protože neuspavam aktivně) průměrně hodinu a čtvrt. Muž tak 30 minut a ještě ti zvládne u v poledne, to mne už dítě nespí. Jako někdy už z toho taky chytam nerv, ale tak co, no ![]()
Karja Jaj, mne je te tak líto, ze bych ti tam snad nejradši jela pomoct, dovézt jídlo nebo snad uklidit ... fakt mě to mrzí, ze ste si to museli takhle vybrat zrovna vy, nechceš mi dat adresu
?
MP Meri Dik, no asi chcipnem hlady, obe dve segry jdou na testy, jedna ta je jasna stopro, ma vsechny priznaky a druha se dost v tydnu muckala s holkama, to nevidim ruzove. Kamarad je na montazi, vlastne nakupy mi nabidla jedna kamaradka co ma dve deti z toho mesicni mimino, no to ji nechci obtezovat. Tak uvidime, sambo se zdal v pohode, ale od vcera je mu taky blbe. Ale velkamala uz vypada lip, asi ji dam batoh a seznam a alou ven;-)
Karja cipky ne, ale Nurofen sirup je davkovani na krabicce na denni davku 20mg/kg, ale doporucena davka je 20-30mg/kg/den a je pry lepsi davat tu vyssi hranici, takze tech 30mg/kg/den.
711990 Dik moc, no ja ted davala paralen a vubec to nezabiralo, tak jsem si rikala, ze v tom bude nejakej cert! A von to sirup.
Karja no kdyztsk muzes po 4h stridat paralen a nurofen...to maj holky takovy horecky?:((
MP Meri a není teda čas na zrušení denního spánku, když uspávání trvá tak dlouho?
711990 ty jo starsi mela nedavno 3 dny po sobe 38,8, a nic z toho. Ja jsem z toho uplne vypleskla vzdycky.

MP Meri a není teda čas na zrušení denního spánku, když uspávání trvá tak dlouho?
Ten už si bohuzel před časem zrusil a na vecer to nemělo vliv
V poledne usne jen občas se sambem, se mnou už skoro nikdy, většinou už to ani nezkousim. Místo toho jsem teď zavedla poslouchani audioknihy v postýlce, abych měla aspoň nejakej čas na regeneraci sebe a bytu.
Karja jeminaku, drzim moc palce, at to zvladnete.
MP Meri tak máš zase aspoň čas na večerní rozjímání ![]()
![]()
olivieraa nejsem ucitelka, ale myslim, ze dcerka bude v pohode. Do niceho nenutis, sama se zajima, mne to prijde fajn. Syn se zacal zajimat o pismenka tak ve 3 letech, porad se ptal, dost si pamatoval, rychle nasal asi pulku abecedy a ja si rikala, jak je to bezva, ze bude brzy cist. A ted je mu pet a umi porad totez, co v tech trech. Normalne ho to prestalo zajimat a hodil na to stopku. Cimz nechci rict, ze to bude vas pripad. Ale ty deti si to ridi zkratka samy...
Syn se ted zas zacal zajimat a mam dojem, ze pismenka uz se "doucil". Knizky ho ale neberou, coz je mi moc lito. Rada mu ctu, ale bud vybiram blbe knizky, nebo na to moc neni.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí