Garfie mladsi dcera taky sla do skoly v necelych sesti (je zarijova), protoze jeji nejlepsi kamaradka jdeeeee... hucela kvuli tomu do me nekdy od vanoc. Vyslo jim to holkam, dostaly se do stejny tridy, i v jazykovce pak, to zas Pavlinka sla kvuli ty nasi :) s gymplem to uz teda neklaplo
Vše o těhotenství a dětech
Karja nurofen ma na krabicce napsane nizke davky, nekdy i polovicni, pak to nemusi zaucinkovat. Spravne se ma dat 10mg/kg hmotnosti ditete/davku ( zjednoduseny vypocet: polovina hmotnosti ditete je pocet mililitru sirupu ktere mam na davku podat, u 10 kg ditete je to 5ml), opakovat nejdrive po 6 hod., lepe po 8 hod. Lze po 4 hodinach prostridat s panadolem/paralenem, u toho je to 10-15mg/kg/davku a taky max. 4x denne. Drzim moc palce at je vam vsem brzo lip! ![]()
Do skoly jsem sla taky v necelych sesti, jsem narozena koncem zari. A byl tam i chlapecek narozeny o rok driv v listopadu, takze mezi nami byl skoro rok. Pismenka jsem asi znala, myslim, ze cteni mi nedelalo potize, ale cisla jsem si pry nemohla jako predskolak zapamatovat. Muj dedecek to tezce nesl a prohlasoval, ze to dite bude na pocty tvrdy. No, mel docela pravdu ![]()
Taky jsem měla spolužačku narozenou v polovině září, v kombinaci s tím, ze jsme byli na osmiletém gymplu a vynechali 9. ročník ZŠ, maturovala a následně i nastoupila na VŠ jako 17- letá. věkový rozdíl mezi nestarším spolužákem ze třídy a ní byl 14 měsíců.
Kokoska tak on to podle mě není problém ani tak v těch 6, jako pozdejc, ve 12,13 bejt o rok mladší je potencialne blby
Potrefenáhusa pak se to asi zase srovna, na gymplu jsem mela vlastne o vic nez rok starsiho spoluzaka a krome toho, ze maturoval chudak skoro ve dvaceti, zadny rozdil nebyl. Mel spis problemy potom, ale to je uz o necem jinem.
Potrefenáhusa Podle me je jeste i trochu rozdil mezi holkama a klukama, jako holka bych asi nechtela. byt nejstarsi ze tridy.
Kokoska Driv se ty odklady asi vubec neresily...nebo asi vic zalezelo na rodicich?
My mame partu peti kamaradek z gymplu, z jednoho rocniku a mezi nejstarsi a nejmladsi z nas je presne rok, skoro na den.
Garfie my měli na gymplu mezi nejstarší spolužačkou a nejmladším spolužákem 1,5 roku, ale neřekla bych, že to bylo nějak poznat, rozhodně nebyla nějak vyspělejší.
Ja jsem koncem srpna a nasi mi dali odklad, i kdyz cist jsem umela uz v 5. Prvni rok dva jsem se nudila, pak se to trochu zlepsilo, ale rada jsm odesla na 8lety gympl. Docela dlouho me stvalo, ze jsem skoro o rok starsi nez ostatni (i kdyz nas bylo starsich vic). Promovala jsem az skoro ve 26, coz je pro holku dost. Ale casem se to srovnalo, kdyz jsem neztratila nikde ani semestr a materstvi odlozila, takze atestovala jsem mezi nejmladsimi a konecne ted nemam traumatko. Syn je na zacatku zari, tak uvidime jak to poresime.
Jos Uvidíte, říká se, že kluci dozrávají trochu později. Hlavně pokud jsou mladší ze sourozenců, tak myslím, že to platí. :-) Obecně je to spíš tím, že holčičky bývají takové zodpovědnější. Na prvním stupni bývají holky šikovnější, pak se to často obrací. Ale třeba ve třídě, kam chodí syn jsou nejlepší kluci, je tam taková "silná čtyřka" inteligentních chlapečků, sama třídní říká, že je to velmi neobvyklé a ještě to nezažila.
Někdo mi dokonce říkal, že v Německu se berou do první třídy holky narozené do června (nebo července, teď nevím), zatímco kluci jen narození do dubna, ale nevím co je na tom pravdy.
Evaeva mne nepřijde problém, ze je někdo vyspělejší, ale když je min zralej než ostatní. My měli na základce spoluzacku narozenou v prosinci, co šla do školy už v 5 a mne prisla jak retardovana, ze je o rok mladší jsem zjistila až někdy ve 30
Potrefenáhusa Mi známá učitelka říkala, že holky, co jdou dřív, mívají i problémy s nástupem puberty (starší, prsaté a menstruující spolužačky a do toho tyhle ještě dětské holčičky).
Hodí se to do víc vláken, ale sem asi nejvíc.. :)

brrr Já jsem na konci srpna, byla jsem navíc o hlavu menší než ostatní a nikdy jsem žádné problémy neměla. Asi je to kus od kusu :-).
711990 Horecku ani ne, ta starsi uz je v pohode, ale ta mala ma takove navaly, chvili v pohode, chvili varici,davala jsem ji detsky paralen a stejne se ji nejak nemohlo ulevit, takze me to napadlo s tema davkama.
bram je blby priznat, ze mi chutnal?
i kdyz pro me je rok 2020 skvely, narodila se mi uzasna holcicka, takze to asi i sedi ![]()
Zuzuli mně ne že by přímo chutnal, ale měla jsem žízeň a hlad, byla jsem ráda, že si můžu cvaknout něčeho sladkého ![]()
999 Určitě kus od kusu :-)
Jos me ten vekovy rozdil popohanel taky kupredu. Jsem narozena na podzim, tak jsem nastupovala skoro v sedmi. Napred jsem byla jen v prvni tride kvuli cteni, pak se to srovnalo. Na gymplu jsem si pripadala jako stara breca, vsechna jubilea i ridicak jsem mela skoro o rok driv nez ostatni. Maturovala jsem skoro ve dvaceti! Vejsku jsem hrotila nadzvukovou rychlosti, pres erasmus jsem mela indivudual a jezdila domu na zkousky
. Promovala jsem tak akorat, ostatni to flakali, tak jsem take byla mezi temi mladsimi. Pak jsem to ale flinkala jako pracujici, takze k advokatkam jsem sla opet jako stara breca:))) Ale nakonec jsem do 35 vyzvejkla i ty dve deti, tak trapneho demografickeho prumeru jsem o prsa dosahla.
bram je blby priznat, ze mi chutnal?
i kdyz pro me je rok 2020 skvely, narodila se mi uzasna holcicka, takze to asi i sedi
přesně, rok 2020 nejvíc nejlepší ![]()
(Na testu jsem nebyla, vyšel do karantény na jaře a nikdo mě tam nehnal)
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí