Koupila jsem 13letemu vnukovi čepici Forever fracek. Tak doufám, že bude mít úspěch. ![]()
Vše o těhotenství a dětech
Policie tvl! To by mi eště chybělo, infarkt zajištěn!
https://www.facebook.com/kukfestival.cz/videos/%C5%99eka-z%C3%A1znam/205752121097163/
Představení Řeka bude ještě pár dní (do 16.)k shlédnutí online. Pro nejmenší děti.
Tak už kašlem ![]()
letfenixa u nas taky nabeh na rymu...ale mame konec roku a je to snad letosni prvni ryma. Tak si nestezuju:))
Hledá se puzzle :)
Jaký máte puzzle pro malý děti? Nemyslím motiv, spíš značku. Ráda bych hodně dílků, ale velkých. Máme jedno moc fajn od Trefl, má 60 kusů, ale dílky jsou velké, dobře se to skládá. Syn s puzzlema spíš začíná, doteď skládal jen ty batolecí do 15 kusů a dneska našel ve skříni šedesátkový, soustředěně u toho seděl a poskládal ho celý sám. To jsem trochu zaspala, že jsem mu nekoupila žádnej mezistupeň.
Tuším, že nás brzo zas čeká homeoffice, jdu nějaký rovnou objednat ![]()
Aranel tornada bohuzel nevedem, u nas po nich poptavka nebyla ![]()
žluťásek Dívala jsem se, co máme, a moc Ti nepomůžu: Máme buď puzzle s velkými dílky, ale těch dílků je tam málo, nebo puzzle o větším počtu dílků, které jsou však poměrně malé. Z té první kategorie máme něco od Djeco a Trefl, obojí bylo oblíbené. Mám ale dojem, že jakmile to syna začalo bavit, už nepotřeboval žádné spešl velké dílky, spíš bylo potřeba vybrat hezké obrázky, spíš konstrastnější, aby se mu to dobře skládalo.
Jediné velké puzzle (100 ks) s trošku většími dílky, které máme, je jakési Mudpuppy. Měli ho loni na Rohlíku :) To se zrovna skládalo blbě i mně, právě kvůli těm divným obrázkům. Ale zase svítilo ve tmě, tak to je prostě něco za něco:)))
žluťásek syn zvláda sám zatiaľ najviac 9 dielikov ![]()
Gatita djeco jsou krásný, ale momentálně preferuju spíš kvantitu. Jedno ho neuspokojí :-)) Máme jedno od Djeco s pohádkou o třech prasátkách a to je fakt krásný. Silný karton, krásné obrázky, lesklé, pevné. I když ho skládáme často, vůbec to na něm není znát, je stále jak nové. Ale drahé, no. Bohužel vánoční dárky jsou už nakoupené, tam by se nějaké jedno dražší sneslo :)
žluťásek my máme hodně ravensburger.. 
žluťásek koukni na ludatica puzzle:)
žluťásek Naprosto rozumím.
Já teď taky po něčem pokukuju, ale už se mi nechce nic dalšího pořizovat. Ne tedy puzzle, ale nějakou matematickou pomůcku, nebo jak to nazvat.
Syn teď má počítací období, pořád si něco pod vousy počítá. Ví přesně, kolik parkuje aut v jaké ulici, kolik zůstalo lístků na stromě, kolik dětí ve školce spalo a kolik šlo domů
. A neustále mě morduje nějakými příklady, ale počítat musím já, i když mám dojem, že si na leccos přijde sám. Jsou mraky různých montessori hraček, syna by to teď asi bavilo, ale je to vždycky děsná hromada dřevěných partikulí, za kterou chtějí nejmíň litr... Tak to rozmýšlím, nejsem do toho zrovna fanda a hraček máme až až.
Ale kdyby někdo věděl o něčem hezkém a osvědčeném, zauvažovala bych.
Gatita různé počítací pomůcky mívají i v Lidlu, synovi jsem tak koupila něco takového, mívají i vysloveně na sčítání a násobení. Ale zrovna teď tam nic nevidím.
A hrali sme dnes prvýkrát spoločenskú hru "na čučoriedky", veľmi sa to synovi páčilo. Máme ešte po mne a bratovi u našich Smolicka Pacholicka, ale asi už nie je úplne komplet a na modrom koniku som to našla za 40€!
Od kdy deti zvladaji znat barvy? Ja uz normalne uvazuju, jestli je dcera vidi. Ona se vubec nechyta, pritom je ale sikovna, zna spoustu pisnicek, vsechno rekne.
Karja já si myslím, že je na to malinka, testuje se to snad až v pěti letech. Zkus, jestli je schopna dat kostičku nějaké barvy do stejnebarevneho kyblíku, to by zvládnout mohla.
Jinak je ta nejcastejsi barvoslepost recesivné dědičná na chromozomu X a u děvčat tím padem dost výjimečná, museli byste ji předat spatné gény oba.
continuity jojo, oba synové jsou barvoslepí, a můžu za to já, přitom já mám barvocit výborný ![]()
Karja prej až klidně do tří let není potřeba se vůbec znepokojovat. Zatím bych se vykvákla na názvy barev a zkusila třeba třídit kostky do misek, hledat v pokoji věci stejné barvy apod. Začala bych jen se základními barvami, žlutá modrá červená. Nebo to propojit s věcmi, co ráda dělá. Pojmenovat barvy klidně podle věcí, sluníčková, travičková, jahůdková...třeba to pro ni bude snazší. Ale na nějaký trénink bych se vybodla, až to na ní přijde, naučí se to hravě.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí