Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Garfie
28590 příspěvků moje polička 13. prosince 2020 15:47

Pinot Noir  To je dojemný, u nás by byl Ríša spokojenej, my jeho Vánoce nepodceňujeme!!!

Karja Ostatní mají pravdu, trénuj spíš roztřiďovat nebo pojmenovávat "nebarevně" a navíc ji nepodceňuj, některým dětem je to prostě jen ukradený. Syn mě takhle taky vystresoval, vůbec nereagoval na barvy, pletl je, strašný to bylo...a pak se ukázalo, že je ovládá naprosto dokonale včetně neobvyklých odstínů jako fialová a podobně-prasklo to tak, že si prohlížel knížku, netušil, že ho pozoruju a přitom si naprosto spolehlivě předříkával správné barvy. On má od narození takový zvláštní smysl pro humor, dělal to třeba i u zvířátek (ukázal na krávu a řekl "haf" a podobně), hlavně babičkám tím málem přivolal infarkt....přitom to uměl.

Offline Potrefenáhusa
38913 příspěvků moje polička 13. prosince 2020 15:56

Prosím vás, ten exodus vlasů po porodu, zastaví se to někdy? Začalo to přesně 3 mesice po porodu a už je to fakt zoufalý 

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 13. prosince 2020 16:02

Karja na trilete prohlidce se zkousi pasivni znalost barev ( ukaz kde je cervena), az na petilete se zkousi barvy tak ze je dite ma aktivne pojmenovat, a to vcetne ne zakladnich, jako fialova, oranzova. Barvoslepost je spis zalezitosti kluku/muzu, geneticky se to dedi na ne a je u nich pomerne casta, snad az 10% muzu tim trpi. 
Takze se neznepokojuj, nejspis ma velka mala jen jine zajmy nez zrovna barvy

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 13. prosince 2020 16:07

Potrefenáhusa 

Soucítím. Zastaví, ale nevím, jak moc to třeba souvisí s kojením. Po druhém dítěti mě kromě ztráty vlasů postihla i jakási krabatost, která ustupuje teď, ve 20 měsících věku. A mám cca 7 cm podrost po celé hlavě. Je to nějaká kritická délka, mám pocit, že na ní stagnuju. 

Offline Potrefenáhusa
38913 příspěvků moje polička 13. prosince 2020 16:14

dynda krabatost v jakým slova smyslu?
mne v těhotenství nepadaly vůbec, jako fakt vůbec, tak je mi jasný, ze byly pujceny a ze snad padaj ty, co by vypadly stejně, ale ty mizející nánosy v odtoku (a pohled do zrcadla) mě už zacinaj trochu znepokojovat

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 13. prosince 2020 16:31

Potrefenáhusa 

Když jsem vlasy vyfoukala, zkrabatily se, což mi jinak nedělají. V těhotenství jsem měla super hustý lesklý nemasticí vlasy, ale přesně, pár měsíců po porodu totální exodus. Po prvním dítěti nevím, jak by to postupovalo, kdybych neotěhotněla, po tom druhém se to lepší, ale pomalu a asi se to zlomilo, až s koncem kojení.

Offline letfenixa
10904 příspěvků moje polička 13. prosince 2020 16:35

Syn sa farby naučil na autách, lebo ja ich rozlišujem len pomocou farieb a keď mu to nestačilo, musela som sa naučiť aj značky.

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 13. prosince 2020 16:44

Garfie tomu "jak dělá kočička?" "Buuuu" se říká smysl pro humor? Tak ten má teda dcera vytříbený. Týká se to i barev, Karja zůstaň v klidu. Jo a takovou tu montessori hru, kdy se mají dávat barevné žetony do misek té samé barvy dávala zásadně kontrastně, protože to jí přišlo hezčí...

Offline Tabea
8152 příspěvků moje polička 13. prosince 2020 16:56

Karja ještě je na to malá. Dcera v 3,5 je neřekne dobře úplně vždycky. Teď teda přemýšlím, jestli to dělá jen v češtině

Offline Potrefenáhusa
38913 příspěvků moje polička 13. prosince 2020 17:05

dynda já měla v těhotenství úplně senzační

ale teď je to velký špatný a doufám, ze mi na ty hlavě něco zbyde a nedopadnu jako Glum

Offline Garfie
28590 příspěvků moje polička 13. prosince 2020 17:30

Mohučanka No jasně, nebo ještě zlomyslnost, ale z té syna nepodezírám. :-) 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 13. prosince 2020 17:38

Karja syn teď na tříleté prohlídce stěží určil tři základní. Dotaz zněl Ukaž modrou, třeba. Barvoslepý stopro není, v časopise udělal s přehledem úkol na určování stejných barev, u kterého by leckterý chlap zaváhal:) Má problém s tím pojmenováváním a navíc se mu nechce. Takže buď v klidu.

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 13. prosince 2020 17:47

Karja moja farby už celkom ovláda, asi pred dvoma mesiacmi sa o to začala aktívne zaujímať. Mňa samu by ani nenapadlo niečím takým zaťažovať, ale zrazu mi začala ukazovať rôzne predmety a vypytovať sa akej sú farby. Svokra skoro spadla z nôh, keď malej ukázala narcis a tá prehlásila, že je žltý. Pozná teda žltú, modrú, zelenú, červenú a fialovú.

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 13. prosince 2020 18:54

Tak jsem se schvalne dívala do sešítku a mám psaný: 2 roky, umí barvy česky a anglicky. Měli jsme nějaký zvukový hračky od Fisher price, podle mě se to naučil na tom. Anglicky bych ho barvy určitě neucila záměrně. Teď si vzpomínám, že se furt ptala moje ségra, proč barvy říká anglicky, proč ho to nenaučím česky

Offline crazydaisy
2667 příspěvků moje polička 13. prosince 2020 18:58
Reakce na Potrefenáhusa:

Prosím vás, ten exodus vlasů po porodu, zastaví se to někdy? Začalo to přesně 3 mesice po porodu a už je to fakt zoufalý 

​Vnučka má 9 měsíců a snacha má teď cca 2cm podrost vlasů, nejvíc je to vidět na koutech. Vlasy jí padaly po hrstech a byla z toho neštastná. Vydrž, bude to dobrý.

Offline Mha
příspěvků moje polička 13. prosince 2020 19:00

Karja

Na rozpoznávání barev jsou nejlepsi lentilky.

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 13. prosince 2020 19:03

Mha aaah to říkal jeden příbuzný, že dělala jeho matka. Strašný utrpení, on je fakt barvoslepej. 

Offline Zuzuli
3804 příspěvků moje polička 13. prosince 2020 19:07

Ty jo, zavidim vsem, co meli v tehotenstvi krasne vlasy a plet. Ja jsem ten pripad, podle ktereho se rika ta povera, ze holky kradou mame krasu... Vlasy zplihle, silene mastne, rano jsem umyla, v poledne jsem mela uces ala Snape, a vedle toho akne pubertalniho chlapce, co neslo ani zapatlat makeupem. Poprve v zivote, vzdycky jsem mela akorat par pupinku, jinak jsem spis vysuseny typ. K tomu od pulky tehotenstvi jeste otekla, i v obliceji. Kdyz ted vidim fotku z odchodu z porodnice, musim se smat, jsem cela podobana, preslo to az po sestinedeli. Jeste, ze ta rouska aspon pulku obliceje skryla.

Offline Potrefenáhusa
38913 příspěvků moje polička 13. prosince 2020 19:08

crazydaisy dekuju, já jich fakt nemám na rozdávání 

doufam, ze vlasy po mne nezdedila, zatím to vypadá na dobrý cestě, tfuj tfuj tfuj

Offline Mha
příspěvků moje polička 13. prosince 2020 19:08

žluťásek

Jej, to nemělo být trápení, ty děti většinou byly rady, když měly sníst všechny třeba zelené. Ono každé dítě není motivované samotným roztridenim kostek na hromadky.

A jinak znám osobně asi pět mužů s daltonismem, jeden z nich navíc zamenuje žlutou a Modrou. Nenakupuje si sám obleceni:)