Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Pinot Noir
29932 příspěvků moje polička 14. prosince 2020 00:32

Teď jste mi udělaly radost! Vždycky, když tu čtu, co vaše děti umí, mám blbé pocity, protože se mi zdá, že Ríša je hrozně pozadu. Ale barvy uměl snad odjakživa, světle modré auto uměl z hromady vybrat snad dřív, než mluvit. Nijak jsme to netrénovali, na nějaké třídění nebo řazení podle barev by se mi vyprdnul a mě teda ani nikdy nenapadlo něco takového po něm chtít. A zná i tyrkysovou, o jejíž existenci jsem se dozvěděla až po třicítce

Offline Pinot Noir
29932 příspěvků moje polička 14. prosince 2020 00:34

A Viktor dnes vylezl z vrchem postýlky a spadl na zem. Zadunělo to celým domem a řval teda asi zatím nejvíc v životě

Offline bosibori
příspěvků moje polička 14. prosince 2020 02:53

Odložím si sem. Byli jsme u známých, mají dítě, 15 měsíců. Chodí jen za ruce, 4 zuby, dlouhé s bídou 70 cm, těžké cca 8 kg, od každého jídla sní maximálně dvě lžičky, zato si ve dne v noci chodí "cucnout" prsu, v noci se tím neustále uspává, noční a denní režim extrémně nepravidelný - včetně nočního bdění v délce hodin, kdy ovšem dítě a matka nakonec opouští postel a jdou si hrát, žádný spánek přes den. Nesnese  kočárek, cesty autem, odloučení od matky (nebo možná od toho prsa)... 

A mně tak nějak připadá, že je toho všeho moc najednou, že všechno, co jmenuju, by nevadilo v půl roce nebo do roka, ale jak se to vůbec nemění, že je to postupně všechno špatně... A tak se ve mně pere, jestli to nějak komentovat, nebo to nechat být. 

Offline viktorka_od splavu
49376 příspěvků moje polička 14. prosince 2020 05:28

bosibori u znamych bych to nekomentovala... maximalne bych se zeptala, co rika pediatr. pokud by se jednalo o nekoho blizkeho tak asi jo, to by mi nedalo, ale ja jsem houby diplomat tak je mi jasne, jak by to dopadlo:-) ale je klidne mozne, ze rodice to taky trapi, treba by se to hnulo

Offline Tabea
8152 příspěvků moje polička 14. prosince 2020 06:25

Mohučanka to z toho vyjde levně..

Offline Pinot Noir
29932 příspěvků moje polička 14. prosince 2020 06:34

bosibori a ty víš, jak probíhalo těhotenství, kdy a jak porod, co řeší a neřeší s lékaři? Kdyby známí komentovali moje způsoby uspávání nebo možnosti cestování, tak jsou u nás na návštěvě nejspíš naposledy. A kdyby řešili počet zubů nebo výšku děcka a naznačovali, že to můžu ovlivnit, tak je zřejmě vykopu z domu okamžitě.

Online Potrefenáhusa
38913 příspěvků moje polička 14. prosince 2020 06:41

bosibori viktorka_od splavu a myslite, ze je to zanedbanou péčí? Třeba je nějak postižený, mne přijde, ze tenhle vývoj je tak naprogramovanej, ze se to moc podělat nedá?

nekde jsem četla, ze ty děti, voděny za ruce, zacinaj samy chodit pozdejc

8 kilo teda má naše plně kojený půlroční dítě (jo, už se chystáme), v roce a čtvrt by mi to asi přišlo dost znepokojivy, ale kdo ví, jak to s tema prikrmama bude

49376 příspěvků moje polička 14. prosince 2020 06:49

Potrefenáhusa no vsak proto rikam, ze bych se nanejvys optala prave na toho pediatra. to je myslim dost neskodna otazka a muze a nemusi pak rodice rozpovidat. v pripade ze by to dite bylo mne blizke-rodina, blizci pratele.. tak bych se zajimala prubezne, to je snad normalni

49376 příspěvků moje polička 14. prosince 2020 06:52

Pinot Noir vysku ovlivnit muzes, podvyzivou. ja se teda setkala s takovym pripadem jen jednou, devcatko ktere krmili veganskou stravou. nekomentovala jsem to nijak, bylo v peci lekaru, ale jeste ted si na tu malickou obcas vzpomenu. byla uplne prusvitna

Offline Pinot Noir
29932 příspěvků moje polička 14. prosince 2020 07:01

viktorka_od splavu koukala jsem do průkazky, Ríša měl v roce 70 cm a 8 a půl kila, v roce a půl 80 cm. Kolik měřil v roce a čtvrt, to netuším, ale "dlouhé s bídou 70 cm", jak znělo v popisu, mi nezní jako údaj od lékaře, ale nástřel známé, která ví nejlíp, jak mají být věci správně ;) Náš se narodil a měl 44 cm, rodí se děti i o 10 cm větší. To se za rok vždycky dohnat nedá. 

Offline bosibori
příspěvků moje polička 14. prosince 2020 07:25

k té výšce - informace matky byla, že teď se dítko konečně posunulo z oblečení pro šestiměsíční, což je teda cca 68. 
dítě je vegetarián, ale mezi ním a veganem je teda ještě kus. 
porod byl přirozený, dítě bylo menší, to je pravda. současně už od té doby ale uplynulo 15 měsíců.

a právě mi šlo o to, že možná, že jsou děti, které jsou prostě drobné, takže třeba to nějakou podvýživou není. 
a to, že nemá režim, to už je spíš teda benevolence rodičů. 

tak fajn, nechám to být. 

Offline Pinot Noir
29932 příspěvků moje polička 14. prosince 2020 07:33

bosibori tak velikost oblečení bych jako ukazatel skutečné velikosti nebrala.

Offline Gatita
8641 příspěvků moje polička 14. prosince 2020 07:34

Potrefenáhusa dobry to bude. Mne po obou porodech vlasy strasne proridly, padaly mi cele prameny, vysledek byl opravdu smutny. Trvalo to dlouho, ale spravilo se to samo a jsem na puvodni hustote. Jen je teda blby, ze jak ty vlasy rostou pomalu, tak mam furt pulku vlasu ve stadiu podrostu a vypada to dost komicky. Ale uz jsem prekonala nejakou kritickou delku, tak mi aspon nedelaji neplechu nad celem, mela jsem tam takovou divnou cuprinu. Jen je teda blby, ze spousta tech vlasu je sediva, to me teda krute zasahlo a budu nejspis muset zacit barvit...

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 14. prosince 2020 07:36
Reakce na Pinot Noir:

bosibori a ty víš, jak probíhalo těhotenství, kdy a jak porod, co řeší a neřeší s lékaři? Kdyby známí komentovali moje způsoby uspávání nebo možnosti cestování, tak jsou u nás na návštěvě nejspíš naposledy. A kdyby řešili počet zubů nebo výšku děcka a naznačovali, že to můžu ovlivnit, tak je zřejmě vykopu z domu okamžitě.

Offline bosibori
příspěvků moje polička 14. prosince 2020 07:38
Reakce na Pinot Noir:

bosibori tak velikost oblečení bych jako ukazatel skutečné velikosti nebrala.

​ony rozměry dítěte v průběhu návštěvy zazněly, "od oka" bych si jistá nebyla. 

Offline Gatita
8641 příspěvků moje polička 14. prosince 2020 07:38

bosibori ja nevim. Zeptat se nejak taktne muzes. Ale je to, jako bys psala o mem starsim synovi. Ten navic v 15 mesicich nechodil ani za ty ruce, ani neumel sedet. Resili jsme to hodne a neurazela jsem se, kdyz se nekdo zeptal, spis me to vzdycky nejak vystresovalo. Jak pisou kolegyne, moc se toho ovlivnit neda.

Offline Zuzuli
3804 příspěvků moje polička 14. prosince 2020 07:48

bosibori moje narosto zdrava, ted uz sedmileta sestrenice mela v roce sest kilo, do prvni tridy sla se sestnacti, coz maji nektere deti ve dvou letech. A nekomentovala bych. Fakt miluju, kdyz mi bezdetni (nepamatuju si, jestli mas deti, pak se to jeste vraci s vlastnimi odrostlymi detmi a pocitem, ze jsem nejdokonalejsi rodic, co to tak zvadl a vsichni musi stejne) kamaradi komentuji, co dite dela a jak to dela, jak uspavam, krmim. Mam vzdycky pocit, ze si mysli, ze dite je nejaky naprogramovany tvor, co bude delat to, co spravny rodic bude chtit a bude ho vychovavat uz od porodu, aby si zvyklo na postylku, kocarek, spalo celou noc, jedlo vsechno, na co si rodic ukaze, rozhodne nemelo nejake svoje vlastni preference, protoze mimina jsou snad vsechna stejna, ne... Vzdycky skodolibe doufam, ze jim jejich budouci potomek predvede, ze to je od narozeni maly clovicek s vlastnim nazorem, kteremu kdyz se neco nelibi, da jim to dost najevo. A ze denni rezim je benevolence rodicicu? Ja bych vazne chtela, aby mi dite chodilo spat pred jedenactou, tak co mam delat, prastit ji v osm palici po hlave?

Offline bosibori
příspěvků moje polička 14. prosince 2020 07:49
Reakce na Gatita:

bosibori ja nevim. Zeptat se nejak taktne muzes. Ale je to, jako bys psala o mem starsim synovi. Ten navic v 15 mesicich nechodil ani za ty ruce, ani neumel sedet. Resili jsme to hodne a neurazela jsem se, kdyz se nekdo zeptal, spis me to vzdycky nejak vystresovalo. Jak pisou kolegyne, moc se toho ovlivnit neda.

​díky za reakci, Tobě i ostatním. 

to setkání pro mě bylo trochu šok, protože mám podobně staré dítko teď v rodině, nemluvě kdysi o vlastních, a ten rozdíl byl obrovský. takže mě napadaly věci, že prostě nějaká nedostatečná výživa vede k tomu, že dítě nespí a neprospívá. 

nechám to být, děti jsou evidentně různé :-)
a nechci je stresovat, proto se právě ptám tady. 

Offline letfenixa
10904 příspěvků moje polička 14. prosince 2020 07:56

bosibori nedostatočná výživa naozaj vedie k neprospievaniu, môj syn, ktorému prikrmy chutili a bol kojeny plus UM, mal v roku 74 cm a 7800 g, modré z neba by som mu zniesla, ale naťahovať na skripec ho nemôžem. Tak hádam pediatricka má dieťa v merku.

Offline bosibori
příspěvků moje polička 14. prosince 2020 08:07
Reakce na Pinot Noir:

​p. s. jak probíhalo těhotenství vím, protože jsme spolu celé těhotenství sdílely kancelář, o porodu taky vím, tam jsem ji vezla :-) 
a teda nemyslím, že se dají ovlivnit zuby nebo velikost dítěte, moje původní myšlenka spíš byla, že dítě je "podjezené" neustálým přikojováním, takže vlastně normálně nejí a v jeho věku už mu to takhle ale nestačí.