Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 13. prosince 2020 19:17

Mha trápení jen pro toho příbuznýho, nesměl je sníst, protože barvy nepoznal. Krutý. Jinak je to hezká motivace :)

My máme takovou tu velkou dřevěnou waldorfskou duhu a syn díky ní umí i různé odstíny barev a velmi brzy uměl poskládat různé věci právě podle barev duhy. Používali jsme ji jako ohrádky na třídění, postavili kroužky a syn do toho házel různé malé hračky, kostky, parkoval autíčka podle barev.

Nebo jsme spojovali podle barev vláčky k vláčkodráze a pak je rovnali podle délky, počtu vagónu, podle barev duhy, stavěli jim depa z Dupla.

Tyjo, úplně mi to barevný hraní chybí, já mám nějakou barevnou uchylku, že nám taky ráda seřazeno podle barev :) 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 13. prosince 2020 19:25

žluťásek mě by zajímalo, jak si k tomu hraní syna donutilaNa nějaké řazení vagónků podle barev by se mi zvysoka vykašlal

Offline Mha
příspěvků moje polička 13. prosince 2020 19:28

žluťásek

Teda vidět lentilky a nesmet je sníst, to je drsný...

Používali jsme to hlavně pro děti, který měly problém s komunikací (a neměly problém s cukrem:)

O té duze už jsem několikrát četla, ale asi jsem ji neviděla, pracuju teď s dospělými, ty už ty barvy umí okecat (ale jahody na zahradě neposbiraji:) 

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 13. prosince 2020 19:44

Evaeva on je dobrej materiál na moje montessori a didakticky experimenty, spolupracuje rád a ochotně

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 13. prosince 2020 19:53

žluťásek starší na moje pokusy od malá kašle, zhruba do roka a půl si vůbec nehrál s hračkami. Takže já třeba stavěla věž a on vytahoval věci z kuchyněHlavně mi přijde, že tyhle "vědomostní" věci nechce dělat, dokud si není jistý, že to umí. Ale co se týče podobných aktivit miluje přesýpaní a přelévání.

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 13. prosince 2020 19:55

Mhaduha je hrozně fajn hračka. Dlouho jsem ji považovala za blbost na okrasu pokojíčku, ale když jsem pak viděla, jaký to má možnosti využití, musela jsem ji koupit taky. Máme k ní i půlkruhové desky a obdélníkové destičky a kostky grimms, syn si s tím hraje teď denně. Moc se mi líbí provedení, nejsou lakované a mají oblé hrany, jsou moc příjemné do ruky, teplé.líbí se mi barevné spektrum, které používá grimms, pusobi na mě hrozně klidně, hřejivě, nebo jak to vyjádřit.

Offline Sweet Potato
40491 příspěvků moje polička 13. prosince 2020 20:10

žluťásek To je tak krásné! To kdyby existovalo, když byly děti malé, skoupila bych to všechno...a hrála si s tím leda sama.

Tvá vyprávění, jak si hrajete a malý spolupracuje, bych normálně označila za lživou reklamu na mateřství.

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 13. prosince 2020 20:13

Sweet Potato já bych mu nejradši nakoupila všechny grimms, dupla, vlackodrahy a hry světa, on si s tím fakt hraje pořád :) 

Offline Mha
příspěvků moje polička 13. prosince 2020 20:28

žluťásek

Moc krásné! A úplný souhlas se Sweet Potato

Akorát já bych to koupila rovnou pro sebe:) 

Offline dzizisketa
8985 příspěvků moje polička 13. prosince 2020 21:38

Rosťa si hraje tak půl na půl, někdy spořádaně s hračkami, někdy si kramaří hrnce, přelévá vodu v psí misce, dneska při vaření večeře si vytvořil z mouky a vody těsto, které pak skoro nešlo sundat z linky. Ale nejradši chodí ven, tam je pro něj nejvíc zábavy. Barvy ho teď zajímají, skládá si občas duplo kostky stejných barev do sebe, ale jak se která jmenuje, to je mu samozřejmě ještě jedno. 

Offline Karja
44756 příspěvků moje polička 13. prosince 2020 22:09

Jo, tak jste me uklidnily, kdyz holky tu barvoslepost nemivaji. Ona se me prave uz tak tri mesice na barvy pta, ale vubec se nechyta, coz me dost zmatlo, protoze mi jinak prijde spis na svuj vek sikovna. 

Dneska mel deda narozeniny, a my samozrejme nemeli zadny darek, a velkamala mu rika ,,dedo, neboj ja mam pro tebe darek, ja pro nej dojdu,,. A sbalila mu ve spajzu do pytliku tri mrkve. No my byli mrtvi.

Offline continuity
43194 příspěvků moje polička 13. prosince 2020 22:10

Karja ještě mě napadlo, že aby tvoje dcera měla daltonismus, musel by být barvoslepý i jeji otec. 

Offline Aranel
6625 příspěvků moje polička 13. prosince 2020 22:17

Karja To je krásný ale!!

Offline Dadoo
11699 příspěvků moje polička 13. prosince 2020 22:36

Karja to je ale úplně nádherný! Ta se v životě neztratí

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 13. prosince 2020 22:38

Karja to je sladký, tvoje holčička je skvělá

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 13. prosince 2020 22:42

Karja musela to nějak vyřešit, když rodiče se na nic nezmohlije fakt šikovná

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 13. prosince 2020 22:51

Karja my jsme posledne koupili takovou tu trubku baliciho papíru, říkala jsem - babička bude mít narozeniny, potrebujeme dárkový papír, no a dcera jí teď chce dát tu roli toho papíru! Vůbec nepobírá, že se to má rozvinout a nedejbože nastrihat...

Offline bram
4111 příspěvků moje polička 13. prosince 2020 23:00

Karja to je boží, malá je super :) 

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 13. prosince 2020 23:19

My jsme minule museli do papírnictví, protože na výloze stál nápis "papír dárky drogerie" a syn chtěl tatínkovi koupit dáreček. Vybral tmavěmodrou stuhu, dřevěnýho andělíčka, osvěžovač na WC a samolepky s traktorama. Ukecala jsem to jen na toho andelicka a pár jiných tvarů, že si tím tatínek určitě rád ozdobí adventní věnec.

Teď mě ale mrzí, že jsme nevzali ten původní komplet

Offline rasaNori
8851 příspěvků moje polička 13. prosince 2020 23:50

Karja starsi se prvne naucila cervenou a zelenou, protoze semafor, ze. Zlutou jeste nedavno nazyvala jako slunicko, skvele pozna fialovou a růžovou :)