bosiborija bych rekla, ze tohle je zrovna porad vek, kdy je ten rozptyl toho co dite umi a jak je velky, hrozne velkej a neda sr moc ovlivnit. Spis bych se pozeptala, jestli je dite ockovany a hodi k pediatrovi, pokud mas obavy. Ale chapu, ze te to desi:)
Vše o těhotenství a dětech
bosiborija bych rekla, ze tohle je zrovna porad vek, kdy je ten rozptyl toho co dite umi a jak je velky, hrozne velkej a neda sr moc ovlivnit. Spis bych se pozeptala, jestli je dite ockovany a hodi k pediatrovi, pokud mas obavy. Ale chapu, ze te to desi:)
očkované není (tam jsem teda otevřeně lobbovala aspoň za tetanus, když chodí na zahradu a kamarádí se tam se zvířaty)
k doktorce chodí v těch stanovených intervalech.
asi jo, nejspíš je to v pořádku.
bosibori no jeste je sance, ze ho doockujou no:((( ale chapu
bosibori taky chápu tvoje obavy, ale taky bych to nechala na rodině, když to není blízký příbuzný...
Moje dcera v 15 měsících právě začínala chodit, nevím, kolik vážila, ale teď ve 3 a 3/4 má 13. Ale jedla normálně, maso zejména. Ještě by to něco mohla říct postava rodičů.
očkované není (tam jsem teda otevřeně lobbovala aspoň za tetanus, když chodí na zahradu a kamarádí se tam se zvířaty)
s tím zcela souhlasím, ale jinak bych to určitě být tebou nechala plavat, tj.rozhodně bych nic víc neříkala. Už vůbec ne, pokud víš, že je dítě sledované dr. Osobně si teda o vegetariánství a veganství u těch nejmenších dětí nic pěkného nemyslím, ale to je na rozhodnutí rodičů. U velmi drobného a jídlo příliš nemilujícího dítěte mi to teda přijde už skoro jako hazard, ale tak jejich boj, snad mají schopného pediatra. Jinak můj starší syn měl v roce 71cm a 8,3kg a v 18 měsících 76 cm a 9 kg, takže nijak zvlášť rozdíl od tvého případu. Ale chodil od 9 měsíců, myslím, že všechno vyběhal a navíc ho jídlo nijak nebere
, stále...
Tohle má každé dítě jinak. Syn myslím v barvách moc nechyboval, ale učil se je postupně. Tak dva měsíce uměl jenom žlutou (žlu). A on teda miloval takový ty debilní videa na youtube, kde jezdí auta, traktory, vlaky různých barev, případně projíždějí bazénky, kde se obarví. Takže barvy uměl i anglicky, nebo anglicky některé dřív než česky. Trochu ho podezírám, že to bylo i proto, že anglicky jsou ta slova mnohem jednodušší než česky, a my jsme mu i tak rozuměli.
Přemýšlela jsem o všem, co jste napsaly, díky za to. Už to nevidím tak tragicky jako včera ![]()
bosibori u toho očkování teda ale chápu, že jsi se k tomu vyjádřila. To bych asi taky musela ![]()
bosibori Teda taky by me popisovane dite dost zarazilo, ale az na ockovani (to je proste hazard) bych nekomentovala. Pokud dite neopousti svuj rustovy percentil, tak proste muze byt jen drobne. Kdyby treba hypoteticky muj mrnous (3mesice cca 6,5kg) mel na roce a ctvrt 8, tak by to bylo opravdu k reseni. O vegetarianstvi si taky muzete myslet sve, ale je to tak vse, co s tim muzete delat.
Jinak me mnohem vic stvaly prupovidky detnych na me, v dobe kdy jsem vkastni dite nemela zatim ani v planu. Opacne to zatim jde.
bosibori Chápu, že máš potřebu to konzultovat, ale pokud nemáš podezření na týrání (vím že ne) a dítě je v péči pediatra, tak bych to nechala na něm.
bosibori Taky bych byla zarazena a ptala bych se tady;-)
Mě by nejvíc asi zarazilo to očkování a tahání za ruce. Jednou jsem viděla v čekárně u doktora holčičku, kterou maminka vedla jak loutku (shora) za ruce na klouzačku, dolů, po čekárně. Když jí konečně ty ruce pustila, holčička je sice svěsila, ale zůstala, jak byla předtím - hyperlordóza jako prase. Očkování asi radši nekomentuju, já tohle nechápu (tetanus, obrna...). Podvyživené dítě bys asi poznala od pohledu, když už máš děti nakoukané.
Potrefenáhusajako Glum urcite nedopadnes. Zkus je prikrmovat Biosilem nebo umyvat Alpecinem
Tak jste mě dohnaly k tomu, že jsem dohledala, kolik vážilo moje dítě. Tak prosím v roce neměl ani 7,5 Kg a v 18 měsících měl o kilo víc. Takže něco jako případ od bosibori . Nás teda doktorka honila všude možně, ten chudák byl jako řešeto, samé odběry...Dodnes chodíme na endokrinologii k jedné kapacitě, která vždy jen pozvedne obočí a řekne něco ve smyslu, že i malí a hubení mají právo na život, a vyexpeduje nás ven:) Takže nevím, jestli si mám dělat starosti, nebo se na to už vyprdnout.
Chápu, že ne uplně standardně vyvíjející se dítě vzbuzuje otázky, ale jestli je jinak v rodině všechno ok a rodiče nejsou úplně praštění, tak bych se asi nebála. Já mám tady na očích velmi zvláštní rodinu, to dítě sdílí jejich - v mých očích ne úplně zdravý- životní styl, nechodí vůbec ven (byli takoví už před koronou). Velmi vzácně je zahlédnu na zahradě a dítě podle všeho prospívá hezky, vypadá šikovně a umělo chodit dřív než to naše. Teď teda nevim, co jsem tim chtěla říct. Asi že ty děti jsou prostě nějak naprogramované.
Fascinace vysavačem pokračuje. Starší tu vysává, mladší za ním běhá a já piju kafe![]()
![]()
Začínám si myslet, že s Popelkou to bylo trochu jinak, než říká pohádka - malá Popelka dostala smíchanou čočku s hrachem, aby máma mohla uvařit oběd.
K otázce teda - máte nějaké nápady, jak zabavit dítě stojící u linky? Přelévání vody je fajn, ale trochu blbý následky, přesýpání kolínek mezi soustavou nádob už přestává dítě bavit. Plánuju zakoupit barevné těstoviny, ale co ještě s nimi děláte, když vaříte? Přeskládaná už je celá spodní kuchyň, to už ji taky tolik nebere.
clothilde díky, biosil teda myslím nejde dohromady s kojením
dynda u nás nezabírá nic, obvykle stojí u mě a řve. Funguje leda jídlo. Ale tvoje už je starší, možná bych se uchýlila třeba k televizi:)
dynda náš se teď dlouho zabaví pytlíkem dvou stovek barevných gumiček. Zjistila jsem, že jsou na prd, praskají. Dávám je na různá otevřená balení oříšků, chipsů, soli, atd., ať se to nesype všude, ale koupila jsem nějaké zmetkové, po pár dnech prasknou. Tak jsem je strčila malému a vydrží je dávat do plechovky od kafe a zase ven fakt hodně dlouho.
Pinot Noir jo, gumičky miloval starší. Ještě příbory.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí