Karja Ona je boží, úplně ji vidím :-).
Vše o těhotenství a dětech
Mel jste nekdo nebo mate dite, ktere naprosto odmita maso? Dvoulety a kousek prcek, ktery do roka a pul snedl vsechno a zalibne si u toho pobrukoval, strasne zlobi s jidlem. Ma rad ovoce, mlecne vyrobky, ale maso ani neochutna, ani parky nebo salamy, ktere vetsinou deti maji rady a nemely by to jist. Brambory jen jako placky nebo opecene, nekdy ji ryzi s masovou stavou, pak to zas nechce. Nechce ani kravske mliko, i kdyz jogurty ma rad. Dneska k obedu snedl tri lzice polevky a asi 5 kousku tech brambor. Rano miva teda sunar a treba ovesnou kasi, k svacine ovoce, obed je tragedie. Odpoledne jogurt a kdyz chce, tak ovoce nebo stavu z pomerance a kousky duzniny, k veceri nejakou kasi, asi sunarku nebo jak se to jmenuje. Ji rad rohliky, kukuricne krupky, chleba jen suchy, cokoli se na nej namaze, nechce ani cuchnout. Prospiva dobre, je porad v pohybu, celkem i dobre naladeny, vsemu rozumi, zacina hezky mluvit. Prejde ten opruz s jidlem nekdy? Jo, barvy umi cervena-modra-bila ![]()
dynda a rozcupovany toaletak po dome uz mate??
To zabira u nas. Nebo nekdy pozvu dovnitr kocoura, to je pak vzrusujici podivana pro oba. Obrazek si pak zas smazu:)
Kokoska moje dcera zacala byt ve 2 letech strasne vybirava. Do te doby jedla vse. Problem zacaly byt "neznama" jidla, tj.cokoliv, co nebylo na taliri treba mesic a ona zapomnela, ze to jedla. Sezonni ovoce a zeleninu vyradila uplne. Nastesti se dalo sestavit asi 10 jidel, ktere dohromady tvorilo docela zdrave stravovani. Ale v mensi mire ji to vydrzelo asi do 10 let
, ted uz je nastesti temer vsezravec. (Tos asi nechtela slyset, ze?)
Asi bych se snazila poresit bilkoviny jinak. Taky mlete maso obcas ditka daji radeji (chilli con carne atd), mozna masove polevky by mohly zabrat...
Kokoska v tomhle veku maj deti to suchy obdobi, kdy by zraly nejradsi jen suchy knedliky/rohliky/testoviny. Tak maly dite nema velkou potrebu bilkovin, takze se to da pokryt i nemasove. On zas jist zacne, treba ve skolce. Hlavne ze ji aspon nejaky ovoce no...ale cetla jsem, ze je to vyvojove vlastne ochrana, aby to dite nespaslo neco jedovatyho:D
Pavlena vyvary snad budou reseni, ale vajicka nechce, maso ani mlete, jednou se stal pry zazrak a snedl 3 kousky rizku, ode me par soust kurete s nadivkou, ovsem priste ani nahodou, ted uz jen koukne, cuchne a ani neochutna. Testoviny jo, ale jen samotne ![]()
711990 chtela bych videt tu skolku, ktera by vyhovovala jeho gurmanskemu gustu ![]()
Kokoska mne prijde, ze ve skolce ty deti zhltnou vsecko, co ostatni, ackoliv doma by to nepozrely:D i kdyz vyjimky se urcite najdou!
Gatita Jo, tak ja zvala kocku ten prvni tyden karanteny. A to jsem si na sebe usila bic! Mam co delat, abych se s detma vypravila ven a ted jeste hlidat, abg mi dovnitr nevbehla kocka a nevy..ala se mi tam:-D. Jsem tak blba:-D
Kokoska to je Jen obdobi. Syn to mel stejne. Jedl jen suche prilohy (ryze, testoviny) a topinky s lucinou z toustovace. Mliko nepil a jogurt jen omezene. Ovoce nakrajene an kousky a vyskladane na talirku podle druhu, ktere se nesmely dotykat. Preslo ho to..po letech.
Kokoska já jsem tu řešila nejezení dva roky, to, co píšeš, mi ještě připadá jako velmi bohatý jídelníček. A teď ve školce jsem se ptala několikrát učitelek, jak jí, a prý dobře, někdy mi řeknou, že nejedl nic, ale to bylo od začátku září tak třikrát, a jinak prý patří k bezproblémovým strávníkům. Doma nadále jí jen rýži nebo kolínka se šťávou od masa bez masa, ale pomaličku se přidávají jídla, která roky nepozřel a myslím, že je to zásluha školky (rohlík s máslem a šunkou, rohlík se strouhaným sýrem, toast s medem, syrovou okurku - nic z toho ještě v srpnu nejedl).
Kokoska moje starší dcera zacala od dvou let odmítat maso. Nejdřív červené, jateční, postupně, během let i drůbež a ryby. Cca od deseti let byla vegetarián, od 15 let vědomě vegan.
Mladší musela být jako sestřička. Takže podobné, ale později. Vegetariánký, skoro veganky, jsou dodnes, více než 30 let.
Nikdy jsem jim maso nenutila, k životu potřeba není, ale pro jistotu si stejně brzo začaly vařit samý. ![]()
Dnes vaří a pečou fakt skvělé, hlavně mladší.
Na hala bych tomu volný průběh, bílkoviny doplňoval jinak. Buď vydrží, nebo zase začne maso jist. Obojí je ok.
Kokoska myslím, že tohle je ten nejhorší věk na jídlo. Suchyyyyyyy, ci to suchyyyy! Co popisuješ, mi přijde ještě dost v pohodě, u nás bylo hůř. Mléko nikdy nepil, když byla krize, utáhla jsem ho na klobásu z ohně, grilovali jsme opravdu velmi často. Školka k žádnému pokroku nevedla, domů chodí hladový, naopak se k němu a jeho suchyyyyy připojili i někteří kamarádi a o "hamburgeru", kterým rozložil celou jídelnu, jsem tu už myslím psala. Mezi dva suché houskové knedlíky vložil suchý (samozřejmě) plátek chleba, který byl k česnečce a šmakoval si
Kokoska taky bych řekla, že je to normální. Syn taky míval (a pořád má) různá období, jako mimino jsem mu musela příkrmy doslova odtrhávat od úst, kolik toho snědl. Někdy před druhými narozeninami naopak byl úspěch, když snědl k obědu tři sousta. Ty ostatní jídla teda jedl celkem obstojně pořád. Jestli jí vnuk jogurty, tak v tom jsou bílkoviny taky, stejně jako v těch mléčných kaších a sunaru. Podle mě je vše v pořádku, pokud normálně roste, není moc nemocný a vyvíjí se rozumově.
Díky všem, je to naděje, že dítě bídně nezhyne ![]()
Malenge "hamburger" jsem neznala, taky mě pobavil.
Evaeva nemocný skoro není, jen občas nějaká rýma. Ale je zatím doma, do jeslí nechodí a do školky možná na podzim, ale je narozený v září a dětí je hodně, prý vloni brali snad jen červencové a pak už ne. Jedině nějaká soukromá školka, ale v okolí jich moc nemají a někam ho vozit asi zatím nechtějí. Počítáme, že až víc přijde mezi děti, nemocem se nevyhne. Děti má rád, bohužel teď k nim moc nepřijde. Moc se mu líbilo dětské cvičení, ale díky koroně byl asi 2x.
Kokoska v tomhle případě rýma není nemoc, jakože neukazuje na žádný problém. Se školkou toho určitě bude víc.
S tím cvičením mi to povídej. Mladší byl minulý týden poprvé, naprosto nadšený, plavat jsme byli asi třikrát, přitom je jak ryba. Tenhle týden je muž v karanténě, takže zase nic.
Evaeva no, nemají to teď jednoduchý ani mrňata. Prý minule na procházce běžel za nějakým chlapečkem a volal na něj "mám peníze, mám peníze", musela jsem se tomu smát.
dynda nevím pro jak tady dítě se ptáš, ale příšerka od necelých 2 let si dost vyhraje, že "vaří " s plastelinou. Krájí ji na kousky, ty předává mezi miskama, míchá je...
Kokoska my chodíme ven často ve stejnou dobu, co školky. Když je potkáme na hřiště, tak se k nim starší syn vždycky vetře a je spokojený, kolik má kamarádů.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí