rasaNori a to on vymejsli sam, nebo do nej někdo kéruje a našeptává?
Vše o těhotenství a dětech
Gatita já jsem dělala na první narozeniny dva, jeden dětskej podle madame coquette, co tu asi už mnohokrát probehl a dětem moc chutnal.
Pro dospělé strašně dobrý jednoduchy superčokoládový dort. Kdybys chtěla ten, ráda pošlu recept. Už jsem mnohokrát dávala recept návštěvám a kolegynim, je vláčný, sladký tak akorat, se spoustou kakaa. V testu je podmasli a kafe.
Gatita upec mrkvovej: 4 vejce vyslehat s 2 hrnkama cukru(staci smrdlat metlickou, nez se to spoji a trosku to nabydea zesvetla), pak pridas 1.5hrnku oleje a 2 hrnky hladky nebo polohruby mouky a jeden prasek do peciva. Do toho vrhni na jemno nastrouhanejch 8 mrkvi. Varka je to obri, plna dortova forma, tak se neboj udelat i jen pulku. Blbuvzdorny, jde to smichat i rucne, bez robota. Pecu na 180, dokud nejde sucha spejle(dort se pece klidne hodinu, i vic, muffiny jsou na 16min hotove). Prokrojim a pomazu kremem ze smichany luciny s mascarpone(treba 400g luciny a jedno lidl mascarpone a na to staci jen 1-2vanilkovy cukry). To jde taky smichat sterkou a nevyzaduje to slehac, kdybys nahodou nemela.
žluťásek Na ten bych prosila recept i já. Čokoládový, vláčný, ten by mi chutnal :-)
Gatita pred tim mrkvovym trochu varuju - urcite je co zkazit.. je strasne, ale fakt nechutne sladkej, az se otaci zaludek. ja jinak davam normalne dle receptu, nepecu zadne "osizene" varianty, sladke ma byt sladke.. ale toto leda pro milovniky baklavy apod hruz
viktorka_od splavu na baklavu nesahat!! ![]()
(Mrkvovej dort taky nerada.)
Potrefenáhusa sam:D
Diky moc viktorka_od splavu 711990 žluťásek i vsem ostatnim!!
Je to trochu prekerka - ten ubohy lepitlapka ma narozeniny na Silvestra, coz je asi tak posledni den v roce, kdy ma nekdo chut na dort. Navic svagrova pece fantasticky a ma to i jako hobby. V minulych letech pekla nekolikrat ona, ale zrovna na ty prvni narozeniny bych si pripadala uz hodne okorale, kdybych jako matka neco neumatlala sama. Takze se nam nejspis sejdou opet dva dorty, jeden vysoka pekarina a pak ten muj. A jist to budeme asi nekde na mraze, protoze moji rodice nepovazuji hromadnou oslavu za rozumnou (coz celkem i chapu). No je to letos cely nejaky demotivujici.
Gatita chceš péct jen z důvodu, ze mas pocit, ze na první narozeniny bys to měla být ty? To je zbytečný! Zvlášť jestli víš jistě, ze jiný dort určitě bude (a dobry :) )
viktorka_od splavu no strasne nechutne sladkej tenhle recept co jsem davala fakt neni. Zvlast pokud se pouzije nepreslazenej krem. Ale je mi to jasny, ze ty to tusis jen z precteni toho receptu?
711990 jasně, protože recept na mrkvovej dort existuje jenom jeden, neasi! ![]()
711990 jo, protoze stejne mnozstvi mouky a cukru je fajn kdyz se kombinuje treba s kyselym ovocem. se sladkou mrkvi by to muselo byt prolozene tak tremi citrony na platky:-) ja to zkusila hrozne natesena a bylo to fiasko - a kdyby nechutnal jen mne to by vubec nevadilo, ale nechutnal ani "beznym" sladkomilum:P
JJá jsem velká matla, a právě proto jsem dort k prvním narozeninám, které jsme navíc slavily s tchány a švagrovci, objednala. Aby byl dobrý (to bych zvládla) a krásný (to bych nesvedla) zároveň.
viktorka_od splavu az na to, ze ta mrkev to testo naredi, takze je to pak uplne standardne sladky, vlacny piskot, kde je mimochodem pomer 1:1 mouka cukr uplne bezny a nikdo z toho nebleje.
viktorka_od splavu Ja teda delala jinej recept, na dva hrnky mouky se psal hrnek cukru a 3 hrnky mrkve. Ja davam cukru vzdy trictvrte psaneho mnozstvi. A sambo mi sezral, ze je to bez cukru;-). Napln jsem prisladila lehce, protoze jsem pouzila zerve, to cukr potrebovalo. Takze to nebude takova hruza ani se dvema hrnkama. 711990, to bude asi tak normalne sladke.
U nas jak kdy, na posledni narozeniny starsiho jsem se take nezinyrovala objednat velky preplacany dort se sopkami a hasici:) Ale zrovna na ty prvni narozeniny jsem chtela neco maleho a vlastniho, neni ani jasne, v jakem poctu se sejdeme.
Jinak matla jsem taky strasna! U vareni to nejde tak poznat, ale u peceni dost, a jak to je takova "zbytna" cinnost, tak me to prave moc netesi.
Myslim, ze nevarim uplne spatne, ale zmatlam u toho celou kuchyn. A zmatlam ji, i kdyz mame jenom jidlo z take away!!! Uz jak to nesu, prendavam z tech boxiku, tak to vzdycky rozcmrndam vsude mozne a jeste musim pak vynest trideny odpad
. A peceni, to vubec. To mam bilky az na strope...
Gatita Hele, ja ten dort delala a detma, ktery se bojej mixeru! Jo bylo to vsude!
711990 Nedávate do mrkvovej torty aj orechy? Takmer vo všetkých receptoch na mrkovú tortu, čo poznám, idú do cesta aj namleté vlašské orechy. S orechami a s krémom z mascarpone je mrkvová torta super.
Včera jsem svolila, aby děti jely ke tchýni na tři dny, malém se mi rozbrečela do telefonu, že se mi nechce je pustit. Měla si pro ně přijet do dvanácti. Máme skoro čtyři a ona stále na cestě. Já tohle nesnáším.![]()
Když mi přijela jednou!!!! povozit kočár, abych si mohla na hodinu lehnout, přijela o dvě hodiny později, samozřejmě v době, kdy dítě bylo již dávno po spánku.
SS tím jídlem s dovozem, to je úplně přesné! Kolikrát z toho je víc nepořádku, než kdybych vařila. Dneska mi mmch vzplál špenát, kuchařinka roku, vážně
AAle pečení mě baví, ale jsem prostě šmudla, nebo spíš mi nejde jemná práce, v krému na dort mám drobky těsta, celé je to křivé apod. A mám to i práci, vždycky když se něco dělalo "restaurátorsky", nadřela jsme se jak sviňa a výsledek byl hnusný a upatlaný. Ale moje kolegyně, co péče ty skvělé krásné dorty, natáčí si to i na video, má u výroby vždycky obdivuhodný pořádek. Zato v práci po ní zůstává někdy vysloveně bordel ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí