Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline notna
9461 příspěvků moje polička 29. prosince 2020 15:54

viktorka_od splavu 711990 Do mrkvoveho dávám jen 1hrnek cukru, ale přirovnat sladkostí ten recept i se 2 hrnky cukru k baklave je fakt úplně mimo!

Gatita Na první narozeniny jsem jen podusila jablka se skořicí a hřebíčkem, přidala kukuřičný škrob a nalila do dortové formy. Ozdobila dětskými sušenkami.

Offline 711990
18323 příspěvků moje polička 29. prosince 2020 15:55

dorota ja delam takovou citronovou variantu - davam citronovou kuru do testa a do kremu treba jeden citronovy cukr. Jinak v puvodnim receptu mozna orechy byly, ale vlastne jsem to nikdy nezkusila, pritom jinde to jim rada.

Offline dorota
1231 příspěvků moje polička 29. prosince 2020 15:58

711990 Aha, vďaka za info. Ja som sa asi nikdy nestretla s variantom bez orechov, preto sa pýtam, že tu viaceré spomínate len mrkvové cesto. Inak tá kombinácia mrkvy a orechov mi chutí veľmi, doma som ju teda ešte neskúšala, len u kamarátky a tá bola fakt luxusná. 

Offline Černá kočka
1775 příspěvků moje polička 29. prosince 2020 16:18

Ja pecu mrkvovy dort podle receptu kde jsou orechy i rozinky a chutna nam to velmi. Uz se mi ale podaril i hrozne preslazeny kousek i kdyz pouzivam stale stejny recept. Tak si rikam jestli nebyla na vine prilis sladka mrkev.

Offline viktorka_od splavu
49376 příspěvků moje polička 29. prosince 2020 16:24

Černá kočka tak to je dost možný, vidíš to

Offline Aranel
6628 příspěvků moje polička 29. prosince 2020 16:24

tv Ach jo.

Offline viktorka_od splavu
49376 příspěvků moje polička 29. prosince 2020 16:25

tv mno, jak typické...

Offline Dadoo
11700 příspěvků moje polička 29. prosince 2020 16:55

Mrkvový dort miluju! Dávám hodně ořechů a ne citron, ale pomeranč. Jak stavu, tak nastrouhat kuru. Strašně se tam ta pomerancova chuť hodí. Krém šlehačka a tvaroh/mascarpone.

Blábol o preslazenosti raději nekomentuju.

Ještě miluju studený nepeceny jablečný dort. Na něj zase přijde zase skořicovym krém

Offline Kokoska
35035 příspěvků moje polička 29. prosince 2020 16:59

Mrkvový dort mám taky ráda, ale sama jsem ho ještě nepekla. Ale kdykoli jsem ho jedla, byly v něm vlašáky a chutnal trošku jako po perníku. A nahoře byl krém malinko do citronova.

Offline continuity
43198 příspěvků moje polička 29. prosince 2020 17:03

Dadoo víš co, mě to tady prije sladke už podle receptu. Já teda i do tve cuketové bábovky dávám jenom asi půl hrnku cukru. 

Ale to se těžko vysvětluje někomu, kdo ma ty hodne sladke věci rád. Zas není potreba se hned paprcit, ta připomínka je celkem k věci. 

Offline Černá kočka
1775 příspěvků moje polička 29. prosince 2020 17:07

Dadoo Jenom proto,ze vy jste nejedla preslazeny mrkvovy dort neznamena, ze nekomu jinemu nemuze pripadat preslazeny.

Kdybych se ja pidila po nejakem receptu tak bych si poslechla nazory pro i proti, to je myslim i podstatou diskuze.

Offline Dadoo
11700 příspěvků moje polička 29. prosince 2020 17:11

continuity no a v tom to je, že si každý může množství cukru uzpůsobit. Ale tyhle kategoricky soudy, nebo spíš odsudky

A když dáš víc cukru do buchty, nedáš zase tolik do krému třeba. Nehledě na to, že existuje asi milion receptů.

Navíc ani deset stejných receptu vařených deseti různými lidmi nemusí vůbec chutnat stejně, že. 

Takže ne Bacha, může to být dost sladké, ale rovnou Hnus, preslazene, nedá se to jist. 

Mne to přijde spíš jako snaha být za každou cenu zajímavá a v opozici.

Offline Dadoo
11700 příspěvků moje polička 29. prosince 2020 17:15

Černá kočka já jsem dokonce jedla i tu baklavu. Takže i vím, že něco preslazene být může pro jednoho, aniž by to znamenalo, že se to  nedá jist univerzálně. 

Online letfenixa
10906 příspěvků moje polička 29. prosince 2020 17:20

K torte len toľko, k 1.narodeninam som robila nepecenu piskotovo-smotanovu s ovocím.

Boli sme dnes na ihrisku, konečne tam bol chlapec v synovej vekovej aj váhovej kategórii, aj sa chceli spolu hrať, ale chlapcovi tiekol popod nos sopel a kaslal , tak som zbalila dieťa a išli sme domov.

Offline katkas
257 příspěvků moje polička 29. prosince 2020 18:53

Gatita u nás děláme od 1. narozenin malé Pavlovu. Všichni ji máme rádi a myslím, že splňuje zadání?

Offline Jos
příspěvků moje polička 29. prosince 2020 19:09

Mrkvovy dort delam rada a miluju ho. Cukr tam nedavam temer zadny, zato dost orechu a rozinek. To same krem, cukru minimum. Nevidim stejne jako Dadoo problem v upraveni receptu. Apriori rict, ze to je preslazena buchta je kapku prehnany.

Offline slniecko admin
19585 příspěvků moje polička 29. prosince 2020 19:26

Gatita no, keďže sú moji strašne hákliví alergici, tak som pri prvých narodeninách robila tortu obom z vecí, ktoré som vedela, že budú bezpečne ok. Zdalo sa mi lepšie "obyčajnejšiu tortu", než im nadeliť ako darček alergickú reakciu, takže u oboch to bol domáci piškót, v jednom prípade namazaný obľúbeným "termixom" (nebol to termix, ale niečo podobné, už sa to aj tak nevyrába) a v druhom prípade s obľúbenou jablkovou výživou. Ako žiadna Haute cuisine, ale deti spokojné, v tom veku aj tak najdôlešitejší ten pocit dôležitosti a sfukovanie sviečky a istota, že nebude žiaden problém potom.

Offline Garfie
28592 příspěvků moje polička 29. prosince 2020 21:28

MP Meri Potrefenáhusa Kdyby měly čerstvé matky dobrou paměť, byli by asi jen jedináčci!!

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 29. prosince 2020 21:33

Gatita já dělám nahý dort z Kuchyně Lidlu,  je dobrý i když se 1/2 mouky nahradí špaldovou. Krém ale dělám mascarpone + šlehačka. A když se vršek zaskládá ovocem, tak vypadá dobře i když je krém upatlany. Je výborný a přijde mi babyfriendly

Online Potrefenáhusa
38914 příspěvků moje polička 29. prosince 2020 21:34

Garfie já bych hlavně byla vdova a dite polosirotek