Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 29. prosince 2020 21:35

Sairon ty nahé dorty podle mě vypadají pěkně i s malým úsilím. Taky jsem je letos oběma dělala.

Offline Potrefenáhusa
38914 příspěvků moje polička 29. prosince 2020 21:36

katkas Pavlova je asi bohužel nejhorší dort, kterej jsem jedla. Nevim, co jsem si od toho slibovala, nemám rada snih. Ale vypadá krasne 

Offline Karja
44760 příspěvků moje polička 29. prosince 2020 21:40

Potrefenáhusa No, ten je takovej efektni, ale taky me  chutove nezaujal. Ale budu ho delat velke male k narozeninam asi, bude sezona jahod:-D A lidi to neznaj, oslnim! A vetsina ten snih rada ma;-)

Offline Garfie
28592 příspěvků moje polička 29. prosince 2020 21:43

Gatita Hele a když to nebudete jíst (a vůbec se nedivím), nechceš se na to vykašlat? Udělej něco slanýho pro dospělý a dítěti prdni svíčku třeba do muffinu nebo do zmrzliny. 

Potrefenáhusa  Jo, to taky!! 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 29. prosince 2020 21:46

Karja ty jahody závidím. Taky dávám nahoru ovoce, většinou maliny, ale kluci mají chudáci ty bez chuti bůhví odkud.

Offline Karja
44760 příspěvků moje polička 29. prosince 2020 21:46

Garfie Jo, tak ja tu dobrou pamet mela! Proto jsem taky pri druhem otehotneni vikend v kuse probrecela, ale v kuse! Normalne jsem snad 48hodin rvala, pak jsem sla s kamaradkou do kavarny a byla jsem tak hystericka, ze k nam nechodila ani obsluha, ja tam furt rvala, do toho se smala, boze to byl krusnej vikend! 

A vidite to, zijeme vsichni:-D

Offline barbucha blogger
35943 příspěvků moje polička 29. prosince 2020 21:51
Reakce na Dadoo:

Takže ne Bacha, může to být dost sladké, ale rovnou Hnus, preslazene, nedá se to jist. 

Mne to přijde spíš jako snaha být za každou cenu zajímavá a v opozici.

​Ale no tak je to pořád vyjádření vlastního názoru, byť poněkud expresivně, ne? 

Nechápu co se tady poslední dobou děje... kdokoliv cokoliv řekne, vždycky se najde nějakej mistr mravouky, aby nám sdělil jak je to správně. Jako třeba naposled to slízla whiskas v hadrech... 

Nějaký skvrny na slunci nebo co?

A do záznamu: mně mrkvovej dort nechutná. mrkev patří do polívky

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 29. prosince 2020 21:53

Karja no za tak krátku dobu ako si mala ty, by som nezabudla dokonca ani ja

Offline Potrefenáhusa
38914 příspěvků moje polička 29. prosince 2020 21:53

barbucha zaslouženě 

(whiskas v outfitech)

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 29. prosince 2020 21:54

Slíbený recept na jednoduchý čokodort z knihy Je libo kousek dortu? od Evy Brucknerové. Píšu originál dle knihy a do závorky svou úpravu.

Čokoládové těsto s podmáslím
370 g třtinového cukru (250 g)
250 g hladké mouky
100 g kakaa s obsahem tuku 20-22% (50 g, kupuju Orion holandského typu, má těch asi 20 %)
2 lžičky jedlé sody
1 lžička prášku do pečiva
čtvrt lžičky soli
2 vejce
250 ml podmáslí
200 ml uvařené kávy (na hrnek vody 2 lžičky instantní kávy)
125 ml slunečnicového oleje
2 lžičky vanilkového extraktu, není nutné

Do misky prosijeme všechny sypké přísady, tedy mouku, kako, sodu, prášek do pečiva a sůl. Přisypeme cukr a promícháme metlou. Přidáme vejce, kávu, podmáslí, olej a vanilkový extrakt. Ručně promícháme metlou, aby se přísady nahrubo smísily. Pak šleháme na střední rychlost 2 minuty elektrickým šlehačem. Vznikne řídké hladké těsto.

Nalijeme do formy o průměru cca 22-24 cm, dno vyložené pečícím papírem a stěny zevnitř nepatrně vymazané máslem. Pečeme při cca 170°C. Těsto je řídké, trvá delší dobu, než se propeče. Necháme ve formě vychladnout.

Vychladlý dort seřízneme a zarovnáme. Prořízneme na polovinu. Promažeme marmeládou (dávám ji předem ohřát, krásně se do korpusu vsákne. Recept doporučuje ještě po přiklopení dort omést od drobků a potřít celý řídkým teplým džemem nahoře i z boků, to jsem nikdy nedělala, tak nevím, zda má nějaký speciální efekt). Necháme vychladit.

Připravíme ganache a vydatně polijeme. Necháme ztuhnout v lednici.

Ganache: čokoláda a smetana ke šlehání v poměru 1:1. V receptu je 200 ml smetany a 200 g čokolády, dělám ale jen polovinu a přijde mi, že je jí až až.

Smetanu přivedu k varu a hned odstavím. Čokoládu si nalámu na kousky a přihazuji do horké smetany a neustále míchám. Vznikne nádherně lesklá hladká poleva. Namažu a nechám vychladit.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 29. prosince 2020 21:54

barbucha do záznamu pridávam, že ja som ho nikdy ešte nejedla . A ani pavlovu! 

Offline Karja
44760 příspěvků moje polička 29. prosince 2020 21:56

barbucha Ty vado, tady jsme slunickovy!!! Mrkvicku nech zit!

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 29. prosince 2020 21:57

žluťásek jeej tak takýto robí aj mama (len na plech) a je to fakt vďačné, zatiaľ chutil všetkým.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 29. prosince 2020 21:58

Mrakoplas mrkvový jsem jedla a také mi nechutná. Pavlovu jsem taky nejedla, ale chystám se jí udělat, až bude vhodná příležitost. I když si tak trochu myslím, že mi to chutnat nebude:)

Offline Kokoska
35035 příspěvků moje polička 29. prosince 2020 21:59

barbucha ja v tom dortu mrkev vubec necitim, chutna mi to spis jak ten pernik. 

Offline dzizisketa
8989 příspěvků moje polička 29. prosince 2020 21:59

Karja

MMrkvičku nech žít? 

Pardon! 

Offline barbucha blogger
35943 příspěvků moje polička 29. prosince 2020 22:00

Kokoska 

Tak to bude tím, já ani perník moc nemusim.

Offline Kokoska
35035 příspěvků moje polička 29. prosince 2020 22:00

barbucha nojo, to je pak tezky

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 29. prosince 2020 22:01

Evaeva no ja si práve tiež myslím, že to nebude pre mňa, preto to nevyhľadávam. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 29. prosince 2020 22:04

Mrakoplas mě láká to pečení, stejně jako makronky. Ty mi taky moc nechutnají, se někdy bych je chtěla upéct:)