Karja deti krásne! tortu by som si dala hocaku, ale väčšinu nemôžem ![]()
Vše o těhotenství a dětech
Mám otázku pre tie, ktoré máte chlapca plus dievča. Je naozaj rozdiel v šikovnosti? Že dievčatá sú rýchlejšie odplienkovane, samoobslužné, ...?
U nas uz tyden spi deti spolu v pokoji. A kupodivu spi lip, než když dcera spala u nas v ložnici a syn sam v pokojíčku. Uspavani taky docela jde. Je příjemný mit zas ložnici pro sebe a přečíst si knížku v posteli.
barbucha viktorka_od splavu přesně, normální ponorka a nedivim se, ze už to někdo nevydržel, i když vytrzeny z kontextu to nijak zvlášť vybusny není
Karja mas ty holky krásný. Dort samozrejme taky. Já jedinej dort, kterej umim, je nepecenej bananovej, ale vyžadovala jsem ho vzdycky od babičky ke všem svejm narozeninám
Kokoska Jecej jak paviani, hlavne ta malinka se mela narodit jako opice, jen se nosit na mame, ale nejak si to spletla!
continuity starší spal v naší posteli opravdu párkrát a už je to dlouho, podle mě vůbec nechápe, že by to šlo:) Mladšího si tam bereme až ráno, tak uvidíme. Já je plánuju sestěhovat, až bude mít mladší rok a půl, uvidíme, jak to půjde.
Mohučanka No, ono hlídání když pracuješ je taky hlídání. Ale chápu, že by sis někdy to babiččino hlídaní taky chtěla užít.
letfenixa mám holku a kluka, rozdíl necelé 3 roky a neřekla bych. Dcera chodila v 10 měs., syn v roce, plenky oba cca do 3 let, kojili se oba cca do roka, odstavili se sami. Naopak mi připadá že je synek trochu napřed oproti ostatním dětem proto, že se chce vyrovnat starší sestře. Třeba od tří let stříhá nůžkama, brzo pil z hrnku atd.
A k dortum. Pavlovu ani mrkvovy jsem nikdy nejedla, nedokážu si představit že se ten Pavlova dá nakrájet. To se nerozlame? ![]()
Mohučanka S tím hlídáním to je těžký, jak píše brrr hlídání kvůli práci je taky hlídání. A možná tomu přidává i to společné bydlení, tím že je často vidí, může mít pocit, že je "má pořád", přitom to objektivně vůbec nemusí být pravda. Prostě na ně není natěšená (nijak nesouvisí s láskou, aby bylo jasné). Moje máma mi taky nikdy nehlídala, pokud to nebylo nutné. Já si teda dokázala řícti o "můžeme s manželem na mé narozeniny a večeři a nechat ti tu děti?", ale nezneužívala jsem to, vždycky jsem se trochu styděla
a máma mi to nikdy nenabídla sama. Až občas, když byly děti větší, nebo teď už si tam sami dojedou na kole, nebo se staví cestou ze školy....
letfenixa Mám holku starší (takže to může taky hrát roli) a syna o 3 a půl roku mladšího a u nás to teda platí 100%. On je teda narozený předčasně, takže měl ten lehce opožděný vývoj očekávatelný. Ale stejně byl od začátku poznat rozdíl, on byl takový...prděl, slintal, ublinkával...takový prase odmalička
. Dcera rozhodně všechno dělala dřív, byla i šikovnější a samostatnější.
A na jeho obranu byl (vlastně je pořád) mazlivější a citlivější. A myslím, že je kreativnější, rozhodně má větší fantazii.
letfenixa přemýšlím tady o tom od rána, protože to taky občas s manželem probíráme. Máme dva kluky a pak holku. Odplenkování v +- 2,5 letech, samoobluslužnost taky podle mne ve stejném věku, pomáhání v kuchyni. U nás tedy problém, že jak je nejmenší, tak ji občas zapomínáme posunout o krok dál. Kluci se o sebe museli postarat, protože já měla mimino. U ní už žádné mimino není, tak nám dochází pozdě, že třeba xyz už by mohla sama. Dcera je určitě sociálně zdatnější a myslím, že to je to, co dělá rozdíl. Ona to prostě umí prodat, dokáže nenápadně ve správnou chvíli něco udělat, že si babičky sednou na zadek, jaká je skvělá. Ale kluci jsou oba citliví introverti, zatímco ona je extrovert/ředitela zeměkoule/drama queen. Zatímco kluci se školkových besídek neúčastnili, ona se domluví sama s kamarádkama, co budou tančit a řekne to učitelce.
letfenixa u nás, starší kluk a mladší holka, rozdíl 2r5m to platí do puntíku.
Potrefenáhusa viktorka_od splavu
Tak ale tý místní ponorce se dá celkem snadno zabránit, pokud jí někdo trpí. Stačí tak málo... ![]()
To vlastně nebylo na tebe, jen jak jsem citovala, vzalo to i s původním oslovením. Vo nic nejde, jen mi to přišlo celkem neškodný - na to, jakej se pak strhnul povyk. To já to umim vo moc líp, než chudák whiskas! ![]()
Karja ta fotka je opravdu bezkonkurenční a holčičky krásné! U nás měly dort měly k prvním narozeninám obě, zas jsem si na to vzpomněla, jak jsem byla (a pořád samozřejmě jsem) každý jejich narozeniny naměkko...
Mohučanka tlapkam, škoda že maminka nepamatuje nebo nechce pamatovat, jak vás jako děti posílala k babičce na hlídání. I přes noc. To je prostě taková klasika.![]()
barbucha já se to snazim preskakovat a nereagovat na to, ale když se to tahne přes 10 stran, je to fakt narocny.
sem to nepatří teda už vůbec.
brrr jo, já byla za to hlídání, díky němuž jsem mohla na jednom úkolu pracovat pořád a nemuselo to být po nocích, fakt vděčná. Nicméně to bylo vždycky typu 2x týdně hodinu dopoledne, hodinu odpoledne, bez oblékání, přebalování, a tak. Úplně památeční situace byla, když jsem na skypu při vysvětlování korektur řekla našemu nakladateli "To víš, že ti pustím další pohádku"
Taky kolem sebe mám špatné příklady - vlastně všichni kamarádi vyjíždějí aspoň občas na celé víkendy sami
teď si nemůžu vzpomenout na nikoho, kdo by byl s dítětem nonstop a měl ho s sebou úplně všude tak jako my.
Garfie jo, to může být, že bydlíme společně, a fakt je, že máma nám dost pomáhá jinak, hlavně potravinově. Ale taky pořád říká, jak strašně moc hlídá a nemá na nic čas, a to i teď, když dcera chodí 5x týdne do školky.
Nejspíš tahle vánoční situace byla poslední kapkou, a potřebovala jsem si postěžovat. Dík ![]()
Ďakujem za reakcie, často to čítam, že chlapci sú takí pomalší, na všetko majú čas a keď mám len jeho, tak to neviem porovnať. Mne sa zdá šikovny, podchvíľou ma niečím, čo dovtedy nevedel, prekvapí. Ale som videla v škôlke v šatni dievčatko o trištvrte roka mladšie, že sa vie krásne zakasat, syna to učím od vlaňajšieho leta a je to bieda, a sám od seba to neurobí vôbec, musím mu to povedať a byť pri ňom.
letfenixa já myslím, ze je to úplně strašně individuální, kamaradka má toho na den stejně staryho chlapečka a ty děti jsou úplně jak z jiný galaxie. I na omak.
letfenixa pokud tě to uklidní, tak poradne obléct se neumí ani moje starší. Klidně půjde s jednou ponožkou na legínach a druhou pod nima. Bude ji 12. Věkem ani pohlavím o fakt není.
Ta mladší je modelína odkdy se postavila na nohy.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí