continuity No jasně, koše mají od začátku!! Ale oni upouští věci všude, ne jen v pokoji. Jako rozumíš, jí třeba jablko, je tam pecka, tak ji pustí na zem (ohryzek teda ne, naštěstí
), já rostu!!!
Vše o těhotenství a dětech
Evaeva dobre pre vas! Ja asi zacala pozde.
continuity joo, upozornovat jsem mohla jak chtela. Max.co slo, bylo ten limit predstirat
. Dcera jaksi nikdy nereagovala na tresty, resp.nikdy se tim nedosahlo kyzeneho, nastesti se ani tak ta vychova uplne nevymkla no...
Evaeva přesně jak píšeš,![]()
U těch nových pravidel většinou stačí vydržet ten první tyden a pak je mnohem méně vyčerpávající pro všechny.
Jinak lobuji za průběžný úklid s dětma. U nás vždy největší problém způsobí, pokud jim to přeroste přes hlavu. V dobách kdy tu byla 2x týdně lektorka angličtiny, žádné problémy nenastávaly. Děti presne věděly, že musí uklidit a jak se jim toho nenakopilo moc, zvládly to sami. Vidle do toho hodila Corona. Kombinace učení z domu a žádné návštěvy dovedla v dětském pokoji vytvořit opravdové závěje. Co chodí do školy, je to zas lepší.
continuity on samozřejmě reálně uklidí možná 20%, zbytek my. V podstatě stačí, když nestávkuje.
Garfie ohryzek nevyndávám z nějakého zákoutí psacího stolu jenom díky tomu, že jim muž ty jabka čistí a krájí.
Je to fakt hrůza, ty papírky, kelímky, ústřižky všude. Už jsem utla nápady, že svůj stůl nám zabordelrnej, tak si jdu úkol udělat do obýváku. Mladší mi teda leze pod záminkou konzultaci ke stolu do ložnice. Ten si spravuji sama a mám tam pořádek.
Pavlena tak to není trest v pravém slova smyslu, spíš důsledek jejich ( ne)činnosti.
U nás by hlavně mladší dítě zotročilo všechny, kdybychom ji na to skákaly. Chce k večeři rohlík.
- Nemáme, ale můžeš si ho jít koupit ( samoška je pod oknami).
- Ne, ja tam nejdu.
No tak ho prostě nemá, ať se vzteka jak chce a ji to nezabrání to zkoušet druhy den znova. U ni je úplně stejne se vším, úklid, škola, jídlo. Buď na náladu nebo nemá.
Kdysi ji na to vždy naletěl muž, to je takový dobrák, ale už i jeho to vyléčilo.
Pinot Noir je možné, že zabudol, že ak chce niečo vyrobiť, tak musí mať na to miesto, ale že vyrábať chce, to nezabudol. V sobotu som vymakkla a upratala to sama, ale nemienim to opakovať, aby si nezvykol.
Začínám si připadat jako Herodes...dítě vedu k úklidu od dvou let, kdy muselo pomáhat kostičky Dupla házet do pytle a autíčka do šuplíku. Tak od 4 let si pokoj uklízí sám, já jen párkrát do roka naběhnu a vyházím bordel z kinder vajec a rozbitý hračky a uklízím komodu s oblečením. Od šesti musí jednou týdně vyluxovat byt a jednou týdně uvařit večeři
Má prostě smůlu, že má línou matku. Ale papírky všude a oblečení, kde se svlíknul se mi zatím odbourat nepovedlo. Jinak včera na něj koukám, když jedl granátové jablko, našel tam kousek takový tý bílý dužiny a šup s ní na zem. Tak si vykoledoval jedno luxování navíc.
Garfie kdyz uz byly deti vetsi jako ty tvoje a nechavaly ve spolecnych prostorach podobny binec, tak jsem nebyla lina ty prazdny obaly, ohryzky, umatlany talirky atd. posbirat a hodit jim to v pokojiku na zem se slovy Tohle je asi vase a chcete si to schovat? Pochopily dost rychle. Hlavne dcera a ta pak srovnavala i brachu.
ice myslím, že je to naopak, my líné matky to radši za zlomek času uděláme samy a pak máme klid ![]()
Na tyhle výchovné postupy, režimy, pravidla jsem já tak líná, že radši uklidím a uvařím sama.
Kokoska Jo, to je dobrá metoda a taky to tak dělám, i když teda většinou se to nesetká s úspěchem, momentálně má dcera v pokoji úhlednou hromadu vyžehleného prádla na uklizení, k tomu neúhlednou hromadu špinavého, které neodnesla do koše. O stolu nemluvím, ten je zaházený, ale pokud se v tom vyzná, tak to respektuju. Ovšem k tomu má na stole pondělní svačinu, rozhodla jsem se ji tam nechat a čekám, kdy vyměkne. Možná dělá nějaký pokus á la, jak dlouho přežije hamburger.
ice Já vím, že zapřáhnout děti je nejlepší metoda, takdy když dcera setře podlahu, může vyletět z kůže, když jí tam někdo šlápne! Ale nervy na to většinou nemám, takže stanovím (po domluvě) pravidlo, snažím se ho vymáhat, ale důsledná teda bohužel nejsem.
Pinot Noir To je investice do budoucna! Chvilku ho to učíš a dohlížíš a po zbytek společného života v jedné domácnosti nemusíš vstávat od knížky kvůli každýmu chlebu se šunkou
Už se těšim, až doroste k žehlícímu prknu...
Tak u nás se spíš papírky od sladkostí schraňují na stole, protože jsou hezké a brečí se, že je přece škoda je vyhazovat :o) Takže je vyhazuju tajně, když dcera není doma a v koši je maskuju, aby si jich nevšimla, když tam jde něco vyhodit sama ![]()
Ale jinak na uklízení máme pravidlo, že na koberci u postele nesmí být před spaním hračky, aby se o nějakou v noci nepřizabila, tak to už občas uklidí i sama. Ale teda momentálně si ani hrát nestíhá, protože pro ni po spinkání zajdu do školky, pak jdeme tři hodiny domů a už je v podstatě čas na večeři.
Garfie mně připadá že nakonec je to taky všechno povahový rys spíš než výchova. jedno dítě vycepované od muže ve společných prostorách žádný nepořádek nenechává a bez řečí jakmile vidí umyté nádobí v myčce tak ji sám od sebe vyklidí. (jeho pravidelná povinnost). druhé dítě nechává bordel všudemožně i když se můžu od malička pokrájet, A na to aby myčku naplnil špinavým nádobím a uklidil linku toho musím vždycky usilovně nahánět (jeho pravidelná povinnost) ale!! dítě číslo jedna má ve svém pokoji nehorázný humus a bude v tom žít klidně rok a nevadí mu to smrad a špína
dítě č. 2 jednou týdně ty kupy poházených krámů, ohryzků Špinavých ponožek a nádobí se zbytky jídla ve svém pokoji vzorně uklidí utře prach naleští okna..Aniž bych mu cokoliv říkala.
Garfie já taky nejsem až tak důsledná, když jsem unavená kašlu na to, všechno udělám hrcprc a nazdar. Ale chci, aby svojí agendu měl a zvládal jí. Je fakt pohodlný říct dítěti bude večeře ukliď si hračky, pak jdeš rovnou do vany tak ať stihnem film a v osm je prostě hotovo. Nebo dnes udělej palačinky, já si zatím vedle něj udělám něco jinýho na druhý den.
ice Ha, ja mela bordel v pokoji az do odstehovani od nasich. Na dveri i cedulku s biohazardem
. Mama nezmohla vubec nic, vzdycky jen jen neco posbirala a radsi tam moc nechodila. Vzdycky rikala, ze az budu mit vlastni domacnost, ze shniju. Prekvapive ziju docela spokojene. No ale trpim spis impulzivnim uklizenim. Celou dobu pohoda a pak najednou zachvat a vsechno lestim
. Muz to ma podobny. Podobny vychovny pristup k diteti jako ty mit nemuzu, protoze by to ode me bylo strasne pokrytecke. Vlastne se mi to zamlouva, ale vim, ze u me by to taky katastrofalne selhalo.
ice dcera strašně ráda žehlila, kdykoli se měla učit na písemku nebo zkoušky. Syna vycvičila jeho manželka ![]()
Jos Tak co bude za 10 let samozřejmě nevim, nepočítám s tím, že bude mít vyleštěnej pokoj a ani to po něm vymáhat nebudu. Jak si povede vlastní domácnost je mi taky jedno. Jen nechci dělat služku a chci, aby se podílel na chodu společný domácnsti. Jako mami já mám hlad a poletim mu namazat rohlík? Tak určitě...uklízet po něm hračky taky nechci, ale ani ho v necelých sedmi nemůžu nechat v tom pokoji shnít.
Jinak teda ve školce od 3 let a v družině, si děti musí po sobě uklidit než jdou domů, takže nevidim důvod proč by to doma najednou neměly zvládat.
Kokoska To je snacha velice šikovná, to mně se za 10 let nepovedlo!
ice jo, ona umí být důrazná, když jí o něco jde :)
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY