Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 20. května 2021 10:14

Kokoska ja som muža zatiaľ vycvičila (strašné to slovo), aby si po sebe odpratával zo stola, keď doje. On inak normálne vykladá umývačku, povysáva, poumýva dlážky, ale veci typu odpratanie zo stola, alebo upratanie si svojho oblečenia, to absolútne nedáva. Teda to odpratanie zo stola už hej, ale to oblečenie

Minule sa muž prezliekal u svokrovcov, bo rovno odtiaľ odchádzal na pohreb, a svokra mi potom hovorí: Pozri, ako nechal to oblečenie pohádzané kade tade. To robí aj doma? Nauč ho to nerobiť!

Offline Kokoska
35125 příspěvků moje polička 20. května 2021 10:17

betsey chyba ve výchově v dětství je tvoje vina, dobrý! 

Offline Jos
příspěvků moje polička 20. května 2021 10:20

ice Dyt me se to libi. Jako ja si jidlo zajistila, ve skole jsem taky fungovala. Ale v pokoji jsem mela vybuch, hlavne papiry, protoze mi prislo zbytecny to nekam uklidit, kdyz to hned budu zase potrebovat . Navic dle entropie je chaoz vzdy stabilnejsi nez poradek. Ted uz funguju trochu lip, ale porad velmi rozvolnene. 

Offline continuity
43488 příspěvků moje polička 20. května 2021 10:25

ice já s tebou velmi souhlasím. Nad tim, co se děje vjejich pokoji dost přivírám oči, ale on má ten bordel tendenci různé vyhrezavat do ostatních místností, kde se vyskytují i jiní lidé, kterým hračky, papírky a sešity všude nemusí úplně vyhovovat.

A co je horší, dětičky, za které všechno delaji rodiče, mají občas takový pocit, že se to vztahuje tak nějak obecně na celý svět.

Měla jsem teď nedávno takovou menší diskuzi s dvěma pubertálními kluky. Vysvětlili nám, že nemusí chodit brzo spat (rozumnej před půlnocí), protože oni musí nic delat, takže jim nic neuteče.  A když jsme po nich chtěli, aby si talíř se svým nedojedenym jídlem uklidili ( nechali to na stolku na zahradě do dalšího rána), měli jsme jim to prece říct. To je fakt za odměnu vzít takové dítě na víkend, když za čtyři dny zvládne akorát zatopit si v kamnech v pokoji, kde spí,  z briket přinesených až pod nos. 

Offline Pinot Noir
30002 příspěvků moje polička 20. května 2021 10:29

viktorka_od splavu já jsem přesvědčená, že to v člověku je nebo není, ostatní je jen dril, který jakmile povolí, tak to jde stejně do háje. Na intru a na koleji byly některé holky děsná čuňata a uklízela jsem za ně a vůbec to nesouviselo s tím, jak to mají doma. Po nás doma nikdo domácí práce nechtěl a z bráchy je vyslovený pedant, co se pořádku týká, ségra má obří dům a zahradu v perfektním pořádku a já bych se, co se úklidu týká, nejspíš měla jít léčit . Občas tu nadávám na bordel doma, ale to znamená, že na černém nábytku je vidět prach a děcka mají po stole roztahané výtvarné potřeby. Vařit umíme všichni. 

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 20. května 2021 10:29

Kokoska no veru som jej mala chuť povedať, že ona na to mala 30 rokov, aby ho to naučila

Offline Jos
příspěvků moje polička 20. května 2021 11:00

Pinot Noir Presne jak pises. Ale jak je videt, kazdy ma jine vnimani poradku resp. bordelu. Moje mama a tchyne porad suruji ale maji vsude miliardu serepeticek, proste vsude neco. To se snazim nemit, protoze uz to mi prijde jako slusny bordel. U nas je bordel hlavne proto, ze se vecne neco predelava, rozkopava a veci z tech mistnosti jsou pak logicky tam, kam nepatri. Jako kdyz jsme zili v 2+1, tak to bylo dost nesrovnatelne. Ale ja v sobe to pedanstvi proste nemam, spoustu veci ani neregistruju. Jen kdyz mam uklizeci zachvat

Offline Potrefenáhusa
38962 příspěvků moje polička 20. května 2021 11:06
Reakce na INCOM1:

Potrefenáhusa prosím tě to sezení, nevíš jestli je někde pojednaný, nejlépe i s obrázkem, jak to má správně vypadat? Fyzio už nás propustila a mně se to nějak nezdá. Díky. 

​zrovna dneska je k tomu na insta tenhle post -nemel by to byt W sed. 

nase si seda tak, ze se mne drží a čas od času na to držení zapomene 

Offline viktorka_od splavu
49413 příspěvků moje polička 20. května 2021 11:07

Jos jo mam to stejne:-) navic me jeste vekem opustily ty uklizeci zachvaty, resp uz na ne nemam sily:-P takze se snazim nemit nikde zadny bordylek a nechat pracovat mechanizaci;-) 

Offline Gatita
8667 příspěvků moje polička 20. května 2021 11:15

ice mne se tenhle pristup libi, podle me to dela dobre i tem detem, ze maji nejakou kompetenci. V lockdownu jsem ze zoufalstvi davala synovi loupat brambory, aby mel nejakou cinnost, a sice se mu nechtelo, ale pak byl na to pyšnej. Jinak u nas je to hrozny, ja vychovne dost pokulhavam a syn je dost svuj, coz je blba kombinace. Ve skolce uklizi bez rikani, ale doma ani nahodou.

Offline Myrtila
5392 příspěvků moje polička 20. května 2021 11:27

Jos Presne, ty hromady serepeticek, s tim vubec neumim fungovat. Prave protoze jsem dost lina  tak se snazim nemit doma roztahanych vic veci, nez je nezbytne nutne, protoze pak to projdu za par minut s hadrem a mam utreny prach, mezitim mi pod nohama vysaje robot podlahu, a hned to tu vypada lip. Tchyne se teda jeste sem tam zasnazi nam to tu zabydlet a daruje nejakou dekoraci, ale ja na to vubec nejsem, potrebuju koukat na hladkou skrinku maximalne s kytkama v kvetinaci, ty hromady drobnosti me uplne rusi. 

Offline Garfie
28606 příspěvků moje polička 20. května 2021 11:29

continuity No puberťáci, to je kapitola sama pro sebe! Pamatuju, že když jsme byli v obytňáku s dětmi, mojí neteří a polovičním synem, to mu bylo asi 15, odmítl umít nádobí se slovy, že to je ženská práce! No tak to jsem na něj byla asi poprvé v životě protivná! A mimochodem, to nádobí tam myl poprvé v životě. A měla bych takových historek z tohoto období hromadu, ale věkem se to trochu zlepšilo. 

Offline continuity
43488 příspěvků moje polička 20. května 2021 11:40

Garfie no tak já už nepsala, že po tomto nočním výstupu ve dve ráno, druhý den mládenci myli nádobí po vsech ve skopku. Ta jedna kamarádka je taková od rány. Sedla si k nim do kuchyně, četla si a vydávala pokyny, protože samozřejmě po třech dnech na chalupě netušili ani to, kde se tam bere teplá voda. 

Offline continuity
43488 příspěvků moje polička 20. května 2021 11:43

Garfie ja mám práve srovnání s pubertaky z vodackych táborů a to jsou fakt zlaté děti. Tam je úplne blaho jim vařit, všechno ti načistí, nakrájí a přinesou až k hrnci. A ještě bez blbych reci umejou v řece pripalenou pánev. ( To jsem se jim fakt az omlouvala). 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. května 2021 11:46

Já syna učím uklízet, protože to prostě nechci dělat sama. Až bude větší, dostane nějaké povinnosti, ale zároveň ho nechám mít bordel v jeho pokoji (v nějakých mezích, žádné hnijící svačiny třeba). Právě proto, že mě uklízet nebaví a občas v tom dost pokulhávám, tak nevím, proč by to mělo být jen na mě. Podle mě je jednodušší nastavit nějaká pravidla, než žít bez nich.

Offline viktorka_od splavu
49413 příspěvků moje polička 20. května 2021 11:55

Myrtila

Garfie hehe nasi milankove zvykli na mycku taky dost zirali, ale jinak umi asi vsecko, jen se jim ne vzdy chce:-) 

Offline Karja
44874 příspěvků moje polička 20. května 2021 12:11

Potrefenáhusa INCOM1 Jinak když si děti sedají do toho W sedu, nebo jak se to jmenuje, prostě véčko za zadečkem, tak jim to normálně prendejte, obě nohy dopředu nebo jednu. My jsme to tak s maloumalou museli dělat. Ale myslím, že když teď husička takhle sedí, tak si to už nezkazí. 

Offline Jos
příspěvků moje polička 20. května 2021 12:13

Myrtila Ano presne, ja mam i nejake serepeticky, ale snazim se je min ve skrinkach. Mam hodne knih a kvuli prachu mam sklenena dvirka treba aknihovnu dkoro az do stropu. Ale jde to pomalu to vsechno postupne predelavat k obrazu svemu. Nejhorsi je mama. Maji u nas takovy svuj pokoj, proste pokoj se socialnim zarizenim pro hosty. No a uz tam navesila ruzne radoby papyry z Egypta, suseny kytky, male koberecky nebo vazy . Doma se pravidelne na pred vanoci mylo vsechno brousene sklo a jine svatecni veci, ktere se navic nikdy nesmely pouzit . Jezis, doufam, ze nakonec nebudu stejna.

Offline Garfie
28606 příspěvků moje polička 20. května 2021 12:31

continuity viktorka_od splavu No on je jinak vcelku zlatej, mně ani nepřijde, že by to dělal naschvál, prostě je jen upřímně zaskočený až šokovaný, i třeba z toho, že by si měl sám udělat šťávu.  Já třeba beru, že když jsme na chalupě, puberťáci se snaží zdekovat a malí se k práci ženou, ale nakonec si to nějak sedne a pracují s větším či menším nadšením všichni....ale tohle byl takový nelíčený úžas, že by to vůbec měl dělat.

Takový ten typ z vody, jak popisuješ je spíš moje neteř, ale tu bereme vždycky taky, ona je navíc taková rázná, tak ty děcka vždycky všechny srovná do latě a já nejsem za megeru

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 20. května 2021 12:46

Asi jak nemáme detskej pokoj, tak u nás úklid není problém. Respektive na něm trvám od mimina. Hračky můžou večer zůstat max v hracím koutku (rozestavěné lego apod.), jinak proste nahazet autíčka do krabic, šuplíku atd. Dřív syn udělal max těch 20 % a zbytek já, ale poslední měsíce už to regulérně zvládá sám. Ložnice dtto, tam je jen postylka a kos plysaku. Postel si teda poslední dobou chce stlat sám, což celkovému dojmu úplně nepomohlo, ale nechávám ho  (a když odejde do školky, tak si to predelam). 
Valejici se oblečení vůbec nechápu jak se stane, ale možná nás to teprve čeká, stejně jako papírky od sladkosti, jejich existence teda zatím zůstala synovi utajená, za vrchol neřesti stále považuje ovocnou tyčinku