Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline letfenixa
10927 příspěvků moje polička 19. května 2021 22:19

Idem prebrať tie maľby do zberu.

continuity

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 19. května 2021 22:21

letfenixa ono to kupodivu nezabere moc času, maximálně 15 minut, posbírat s ním ty hračky. A jak píšu výše, je to skoro jediné, co děláme denně;) Máme to už jako rituál, večeře, chvilku hraní s tátou, úklid, hygiena, pohádka v tv. Když moc protahuje úklid, pohádku nestihne.

Offline letfenixa
10927 příspěvků moje polička 19. května 2021 22:24

Evaeva máš to dobre zariadené, mne to funguje len v škole na žiakov, doma akosi nie

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 19. května 2021 22:27

letfenixa díky. Je pravda, že zrovna tohle nám funguje. Ale velkou zásluhu má na tom i muž.

Offline DruI
5593 příspěvků moje polička 19. května 2021 22:30

Já bych teda potřebovala k úklidu pracovního stolu donutit sama sebe. To už se fakt nedá omluvit ani heslem "pořádek je pro blbce, inteligent zvládá chaos"

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 19. května 2021 22:31

DruI mě donutilo až nutnost ten stůl vystěhovat:) Odkládala jsem to od léta. Na děti jsem přísnější, na mě bohužel nikdo přísný není.

Offline rasaNori
8872 příspěvků moje polička 19. května 2021 22:34

Bych vam vyfotila svoji pracovnu aka mistnost na tvoreni. Anebo radsi ne:D

Offline DruI
5593 příspěvků moje polička 19. května 2021 22:35

Evaeva Když mně je pak blbý být na dceru přísná ohledně úklidu, když vidím, že mám sama máslo na hlavě :o)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 19. května 2021 22:39

DruI no máš samozřejmě pravdu. Ale kuchyň a jídelní stůl udržuju uklizené:) Syn teda uklízí jen ty hračky, oblečení se valí všude.

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 20. května 2021 07:14

a my ako máme novú obývačku, darí sa nám tam udržiavať stály poriadok, dokonca aj Alica si tie hračky odtiaľ odprace No som zvedavá, koľko to vydrží :-)

Offline Garfie
28606 příspěvků moje polička 20. května 2021 07:47

continuity No bóže, na noc se stejně nemá cpát!  Mně se to stává vcelku běžně, kolikrát se děti musí přihlásit v době, kdy už mám padla.....

Gatita Domácí smetiště, to znám, kolikrát úplně nevěřícně zírám, co všechnou jsou schopné upustit na zem-a jak říkáš, venku to nehrozí, oni jsou ochránci přírody!! Tvl neexistuje nějaký kroužek ochránců domácnosti?  A pokud máš problém s tajným zdrojem bonbonů, tak se připrav na nejhorší, jednu dobu dcera mívala bonbony (i ty nezabalené) schované pod polštářem!!! To byla lahůdka...

Offline viktorka_od splavu
49413 příspěvků moje polička 20. května 2021 07:58

letfenixa právě protože jsem takových střetů absolvovala bezpočet vím jak zbytečné jsou..Je úplně jedno jestli to rozházel schválně nebo ne ale od určitého objemu nepořádku nejsou schopný to systematicky uklidit a dohadovat se několik hodin s malým dítětem tak tomu teda říkám statečnost

Offline Pinot Noir
30002 příspěvků moje polička 20. května 2021 08:05

viktorka_od splavu souhlasím, navíc mi připadá, že po takové době už dítě zapomnělo ten prvotní důvod, proč se vlastně na tom tak lpí.

Offline Karja
44874 příspěvků moje polička 20. května 2021 08:07

Gatita

Já taky musím působit jako fanaticka, co je furt s hadrem v ruce. Ale já mám regulérně skoro největší bordel ze všech domácností, kde jsem kdy byla:-D. Ono tři lidi neuklízí vlastne vůbec a dělaj hroznéj bordel. Takže to moc není v moči člověka poklidit, musí se furt průběžně každej den něco, jakmile nějakej den dva vypadnu, už se to veze. Předevčírem spadla dcera z postele a zasprajcla se pod postelí, já tam mívám právě vedle takovou peřinkou pro zajištění pádu do té mezery a jak jsem ji nemohla vysprajcnout, úplně jsem cejtila ty chomáče prachu a bordelu, takže mi zase něco přibylo:-D. 

Offline Pavlena
6921 příspěvků moje polička 20. května 2021 08:18

Jak ctu: musi poklidit, jinak nestihne vecerni pohadku. To je jen hypoteticka moznost? Nebo fakt vecer (!), po prudne cinnosti (!!) odeprete malemu diteti neco, na co je zvykle ?!? Predstavuju si, ze ditko (a la Sverak) odpovi: neplac, mami, muzu si za to sam a sporadane odkraci do postylky..!  Neee, u nas naprosto nerealne, to by mi to dcera vysvetlila, ze takhle ne (aneb hysterak tak cca na dve hodiny, to vecer chces). No taky jsem vychovala trochu (dost) bordelarku...

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 20. května 2021 08:20

Karja no u nás bol najväčší poriadok, keď bol muž týždeň v nemocnici. Vtedy som začala rozmýšľať, či sa ho nezbaviť natrvalo

Offline Pinot Noir
30002 příspěvků moje polička 20. května 2021 08:24
Offline continuity
43488 příspěvků moje polička 20. května 2021 08:25
Reakce na Garfie:

Gatita Domácí smetiště, to znám, kolikrát úplně nevěřícně zírám, co všechnou jsou schopné upustit na zem-a jak říkáš, venku to nehrozí, oni jsou ochránci přírody!! Tvl neexistuje nějaký kroužek ochránců domácnosti?

​já už jsem jim do dětského pokoje nainstalovala koš! Aby to neměli chudáci daleko. No nepomáhá nic. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. května 2021 08:25

Pavlena hele, je to naprosto bez problémů. V osm má být v posteli, když má uklizeno dřív, může se koukat. Nemusí si hlídat čas sám, normálně ho upozorníme, že je čas uklízet a všichni (!) společně jdeme uklízet ty hračky. Málokdy to zabere víc jak 10 minut. Samozřejmě, že jeho frekvence je 1 kostka lega na 5 mých:), ale o to nejde. Hysterák kvůli tomu, že jí nestihl, byl tak pětkrát, někdy se sám rozhodne, že si bude radši hrát a někdy to opravdu holt nestihne (tak jednou za měsíc). Podle mě je důležitá ta pravidelnost, když po něm chci uklidit během dne, je to bez šance.

Ještě bych měla dodat, že ta pohádka běží 15 minut. Děláme to takhle zhruba od jeho dvou let.

Offline continuity
43488 příspěvků moje polička 20. května 2021 08:33

Pavlena tak u nás doma bylo pravidlo, že čtu jen do devíti. Ani to nesouviselo s úklidem, ale obecně s tím večerním procesem. Moje děti se rády zasekly ve vaně. Nestihly to myslím jednou. Ale tak to neděláš tak, že necháš dítě, ať si dělá co chce a pak mu oznámis, že už je pozdě. 

Normálně jsem za nimi chodila a průběžně upozorňovala na čas a na důsledky. Starší zrovna tresty znasela statečně, pokud měla pocit, že jsou spravedlivé. 

Zcela na nich to nechávám až teď. Ať si vyberou, jestli dlouhá koupačka nebo pohádka před spaním. Mladší spustí hysterak i teď, ale ona se rozčílí tak 2-3x denně. Řve a do něčeho kope a jednou za čas se někam zamkne a tam trucuje. Na mě toto divadlo teda nefungovalo vůbec nikdy, občas me dostane, když jsem do něčeho zabrana a nedávám si pozor.