Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. května 2021 13:21

MP Meri syna svlékáš ty nebo se svléká sám? Tak se to staneMy s tím společným úklidem začali, jakmile syna přešlo období, kdy nesnesl cokoli na poličkách, kam dosáhl, to bylo někdy před druhými narozeninami. Do té doby jsem nestíhala ty hračky ani vracet

Offline Mohučanka
7369 příspěvků moje polička 20. května 2021 13:28

Evaeva jako u nás stačí, když dceři se svlékáním pomáhá muž on bere celý spodek najednou (tepláky i kalhotky), takže z toho vznikne to, čemu se u nás doma říkalo Hadí kůže, kalhotkama naruby navrch.

Offline viktorka_od splavu
49413 příspěvků moje polička 20. května 2021 13:29

MP Meri ja myslim ze s klukem mas sanci ze to vydrzi, chlapecek ma sice porad tendenci co svlikne proste nechat na miste, kde to sundal, ale je toho prece jen malo - jedny tenisky, batoh, tricko.. ovsem kdyz prijede dcera sminky sponky sperky hrebinky podprsenky kabelky... plus pak zjistim ze mi zmizly vsechny cerne ponozky:-) no uz aby to bylo, chybi mi (a po tydnu se budu modlit aby uz to skoncilo:-))

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. května 2021 13:34

Mohučanka my zatím nemáme v předsíni nic, kam by se to dalo rozumně odložit. Věšák je rozbitý a ani na něj nedosáhnou a nová předsíňová stěna v procesu. Takže ty věci prostě odhodí na zem:) Ale až bude ta stěna, chci zavést nějaká pravidla, i na ty domácí věci, i když ty mě moc nepálí.

Offline Pinot Noir
30002 příspěvků moje polička 20. května 2021 13:40
Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 20. května 2021 13:41

Evaeva Hluboce jsem se zamyslela, se svlekanim max asistuju. Boty si uklidi, bundu povesim já, další svlíkání je před koupáním, co jde do prádla, tak ho vyzvu ať hodí do koše, zbytek slozim a uklidim do skříně. Pyzamo si bere a obléká sám, zupan povesim. Tím asi veškerá manipulace s oblečením konci. Ještě praní teda - tam už jsem si vycvicila mali otroki, zvládá přendat komplet prádlo z pračky do susicky a zapnout, se skládáním taky pomáhá (to je pravda trochu za trest). Díkybohu nevidím problém, no jak říkám - možná mě to teprve čeká

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. května 2021 13:47

MP Meri ty jo, cepuješ ho víc než já;) syn si akorát uklízí čisté slipy a ponožky do skříně, budeme muset přidat;). Já na to oblečení teda dost kašlu i u sebe. Mám problém s ukládáním toho, co už bylo nošené, ale ještě to není na praní. Do skříně to dávat nechci, žádné vhodné věšáky nebo tak nemáme. Ty dětské věci na ven nechám ležet v předsíni, tepláky a triko, co si bude brát zítra, mu připravím do pokoje, on si to ráno samostatně obleče. Ale sám se o to nestará.

Offline Mohučanka
7369 příspěvků moje polička 20. května 2021 13:48

Doufám, že jsou tu i nějaké děti, které se odmítají samy oblékat, svlékat, obouvat, zouvat, uklízet

Nebo bych se nad sebou asi měla hluboce zamyslet

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. května 2021 13:51

Mohučanka mnohokrát syn proseděl v předsíni dvacet minut, když jsem ho odmítla svlékat. Teď už to dělá automaticky. Obléká si akorát kalhoty a tričko, mikinu a bundu odmítá, odmítá dát cokoliv na líc.

Offline Pinot Noir
30002 příspěvků moje polička 20. května 2021 13:56

Mohučanka když si ho nevšímáme, tak se obleče, převleče, obuje, boty dá do botníku, mikinu na věšák, vysmrká, vezme jídlo z ledničky, nají se... Když řeknu, že cokoliv z toho má udělat, nic neumí

Offline Garfie
28606 příspěvků moje polička 20. května 2021 13:56

MP Meri Ty máš dítě ještě malé, já myslím, že tyhle "svlékací" potíže a válení se oblečení přichází později, viz viktorka_od splavu, to je přesné. Syn si třeba do teď oblečení skládá-sám od sebe, zatímco dcera, která se jako malá jevila jako (jediná) úzkostná uklízečka v rodině teď nechává všechno tak nějak ledabyle pohozené kdekoli, včetně špinavých kalhotek uprostřed pokoje.  Začalo to tak úderem jedenáctých narozenin, odhaduju. A přesně v tom tvém výkladu sama vidíš, že spoustu věcí děláš ty-což je normální v jeho věku, to není nic proti-župan pověsíš, zbytek složíš do skříně...já tím nechci říct, abys to nedělala, jen že prostě ještě nemůžeš odhadnout, co přijde. 

Ale já zase myslím, že to k té pubertě tak nějak patří, a sice dělám "bubu", aby se neřeklo, ale vlastně jsem s tím vcelku smířená. Musím se přiznat, že kamarádky, které měly vycvičené malé děti, aby si hrály s jednou hračkou a uklidily ji, než si vezmou další mě vždycky fascinovaly (až lezly na nervy). I když mají jistě snažší život, teď když jsou děti větší. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. května 2021 13:59

Pinot Noir to je u nás úplně zásadní, neříkat mu, že to má dělatNa cvičení (highlight týdne) se včera oblékl, než jsem stačila mrknout.

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 20. května 2021 14:00

Garfie ja ty "svlekaci potize", jak tomu krasne rikas, pozoruju hlavne na sobe

Offline Garfie
28606 příspěvků moje polička 20. května 2021 14:02

711990  No právě! A pak buď vzorem a nedostižnou metou, že jo!!! 

Evaeva Klasika, tyhle roznošené věci jsou prostě někde položené, koupila jsem takové ty háčky na dveře (a jsou super, doporučuju), ale to je tak pro tebe, malý dítě tam stejně nedosáhne. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. května 2021 14:06

Garfie přesně, nejhorší. Ty háčky by možná šli, zkusím to promyslet. Pro děti ne, ale aspoň nějaký bordel by ubyl.

Offline Pinot Noir
30002 příspěvků moje polička 20. května 2021 14:16

Garfie Evaeva máme v předsíni na dveřích kapsář Leifheit, je dlouhý skoro až k zemi, takže do spodních řad kapes dosáhnou i děti. Visí taky na těch dveřních háčcích. Estetika nic moc, ale čepice, rukavice, brýle, šály to řeší skvěle, do kapsy se vejdou i srolované dětské kalhoty nebo mikiny, takže tam mají i věci že softshellu, oblečení do deště, plus tam mám vždycky pár kusů ponožek, když do něčeho šlápnou, ať nemusím běhat do patra. 

Offline Pinot Noir
30002 příspěvků moje polička 20. května 2021 14:17

Offline viktorka_od splavu
49413 příspěvků moje polička 20. května 2021 14:24

Evaeva my jsme vzdycky meli/mame nejakeho "nemeho sluhu" na to, ne primo to heblo treba, ale hacky na stenu s detskym motivem v detskem pokoji, "odkladaci" zidlicku apod.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. května 2021 14:24

Pinot Noir díky, ale já potřebuju něco na kalhoty, svetry, trička,... tyhle drobnosti vyřeší ta nová předsíňová stěna, tam budeme mít i poličky s nějakými košíky.

Offline Gatita
8667 příspěvků moje polička 20. května 2021 14:26
Reakce na Mohučanka:

Doufám, že jsou tu i nějaké děti, které se odmítají samy oblékat, svlékat, obouvat, zouvat, uklízet

Nebo bych se nad sebou asi měla hluboce zamyslet

​ja se hlasim do klubu. Zrovna se tu nas sebou hluboce zamyslim...to je proste hrozny, projet vychovu uz v peti letech;) Ale ja proste nemam prirozenou autoritu, nikdy jsem nemela. Muzu max tak kricet a sypat vyhruzky a zakazy, coz je pekne trapny. A delam to. Jsem presne ten typ mamy, kterou jsem si myslela, ze nebudu. A vim, ze na to mi ani webinare nepomuzou. U nas je to ale fakt jen mezi nami. Kdyz je syn treba u babicky (bez nas) dela vse bez rikani, tak, jak jsem ho to ucila. Ovsem jakmile vstoupim na scenu ja nebo muz, je to konecna! Bych si to snad i vymenila se sousedkou, jejiz syn plati ce skolce za trablmejkra, ucitelky si stezujou, uz i psychoporadna probehla, ale doma je hodnej:) My mame hodne dite, ale doma stres a krik:)