Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Tak Betty
6189 příspěvků moje polička 20. května 2021 14:26
Reakce na Evaeva:

Já syna učím uklízet, protože to prostě nechci dělat sama. Až bude větší, dostane nějaké povinnosti, ale zároveň ho nechám mít bordel v jeho pokoji (v nějakých mezích, žádné hnijící svačiny třeba). Právě proto, že mě uklízet nebaví a občas v tom dost pokulhávám, tak nevím, proč by to mělo být jen na mě. Podle mě je jednodušší nastavit nějaká pravidla, než žít bez nich.

​přeji hodně štěstí v tvém předsevzetí

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. května 2021 14:26

viktorka_od splavu víš co je nejhorší? Já:) Momentálně mám dvě odkládací židle, ale blbě v chodbě v hlavním tahu. Musím to zase probrat. Dítě má venku pár věcí, vejdou se mu do krabice v knihovně.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. května 2021 14:27

Tak Betty no, u nás doma to tak taky fungovalo, když jsem byla dítě/puberťák. Víceméně samozřejmě.

Offline Gatita
8667 příspěvků moje polička 20. května 2021 14:27

Pinot Noir tak u nas by v kazde kapse bylo ulepene lizazko

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 20. května 2021 14:34

Evaeva Ale ne, aby to nevyznelo jinak - on to děla všechno na vyzvání, ale dobrovolně. Já trvám jen na těch botech - žádný rozkopnutý tenisky v předsíni nesnesu. Zbytek je mi jedno, občas se mu nechce oblékat, ale rada mu pomůžu, když vím, ze v 90 % to dělá sám. Jinak se mu snažím jít spíš příkladem. 
Garfie Jasne, ten starší věk je zas něco úplně jiného, já s tím počítám. Ale myslím, ze na valejici oblečení si tu postěžovaly primárně prave mámy menších dětí, proto jsem reagovala. Já mám dítě pro začátečníky, to už se tu dávno ví, ale chtěla jsem, aby ten pohled byl trochu vyvážený

A ještě jsem v rámci diskuze pochopila jednu důležitou věc - já nemam vůbec zábrany roznosene oblečení složit do skříně, venku nemáme kromě bund na vesaku nic, což mi očividně usnadňuje velkou část života  Jo a syn taky dost věci pochytil ve školce + ta šťastná povaha, takže moje zásluhy jsou bohuzel opravdu minimální

Offline Mohučanka
7369 příspěvků moje polička 20. května 2021 14:38

Pinot Noir taky říká "Neumíš!"?

Já když si jí nevšímám, tak se nepřevleče úplně stejně, jako když jí o to požádám. Dokonce i v té školce jí s oblékáním pomáhá druhá holčička! Samosebou, že když chce, dokáže se obléct komplet včetně šatů přes hlavu, ale předvádí to velmi zřídka.

Ten kapsář na dveře je dobrý nápad, chvíli jsem o něm snila, a pak mi došlo, že máme kočky my teda máme ty věšáčky na dveře i věšák v chodbě, ale musí to být vysoko.

Offline Pinot Noir
30002 příspěvků moje polička 20. května 2021 14:38

Gatita ježiš . U nás naštěstí jedou ze sladkostí jen gumídci, a ty přiděluju já do misky, a nanuky, a tím musí sedět na zadku, sice na gauči, ale nad talířkem. Takže naštěstí ještě ani ty papírky nehrozí. Ale zato jsem pár bonbonů ze školky už vyprala s bundou. Nejí to, tak to strčí do kapsy... Ještě jsem se nenaučila kontrolovat i ty dětské kapsy.

Offline continuity
43488 příspěvků moje polička 20. května 2021 14:40

Tak Betty mě to nepřijde nijak nerealizovatelné,měla jsem to tak doma, když jsem byla dite. Jedině, co je k tomu potreba, je důslednost a vytrvat nějakou dobu.

Gatita a co se stane když nekricis? Já bych jako prvni přestala kricet, úplně.  postavila bych se do dveří a trvala na svém. Ono, když tě někdo co 30 vteřin vyruší od hraní, nakonec tě to přestane bavit a půjdeš ještě rada udělat, co je potřeba. 

Já když zvednu hlas, což je tak jednou za dva měsíce, tak lítají jak namydlený blesk. Muž se rozčílí několikrát týdně a úplně to ignorují.

Offline rasaNori
8872 příspěvků moje polička 20. května 2021 14:44

Zatimco starsi sedi pul hodiny na stolicce v predsini, a kvici mami pomoc, tak mala si navlikne ponozky, obuje prvni gumaky a snazi se nasoukat do vesty nebo bundy. Na roznosene veci mame krabici v knihovne, maj tam i plinky, ubrousky a nahradni obleceni vcetne ponozek a tak. Hadi kuzi provozuje muz taky, takze krome oddelovani vrstev jeste prevracim leginy z naruby normalne. A samozrejme se obe svlikaj kdyz nepotrebuju a neoblikaj kdyz potrebuju. Treba dnes jsme sli do zoo, kdyz uz do skolky nemuzou a starsi se prevlekla tak rychle az jsem koukala jak puk:) 

Offline Pinot Noir
30002 příspěvků moje polička 20. května 2021 14:44

Mohučanka Neumíš říkával, teď spíš leží gumovej na gauči, když jde o jídlo, nebo na zemi, když jde o odchod ven, a srdceryvně lká, maminko, maminko, pomoz mi prosím, já to sám nezvládnu!

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. května 2021 14:53

MP Meri s tím cepováním to byla nadsázka, třeba u toho oblečení bylo vidět, a odpovídá to věku, že velkou část uděláš ty. Ale ta sušička teda dobrý, u nás pračku zapíná mladší. U syna se spíš vyplácí to nějak zavést a pak už se tvářit, že je to normálka a moc ho neupozorňovat a nechat to na něm, pak občas padne i věta "Co si mám obléct dál?" nebo "Jak se to dává na líc?".

Offline Gatita
8667 příspěvků moje polička 20. května 2021 14:59

continuity ten muj krik je uplne inflacni... nejhorsi na tom je, ze kricet jsem se naucila az v dospelosti, a hned na deti. Kdyz se nad tim zamyslim, tak obcas pomuze, kdyz nasadim kysely ksicht a zacnu to, oc jsem ho zadala, delat sama. To nekdy vyskoci a radsi to udela sam. Ale nekdy ne, jen se vali dal a pokracuje v soutezi v zirani z oci do oci. No a to je ten moment, kdy jdou decibely nahoru. Ale ja nechci bejt prudiva uklizeci matka, fakt ne. Jen me ten vecny binec rusi. 

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 20. května 2021 15:02

Evaeva Ještě jsem nad tím premejslela a podle mě fakt děla nejvíc to, ze tu nemáme žádný ty roznoseny věci, proste nikdo, ani já ani sambo. Pak už je to jen o tom, kdo to do ty skříně po sprše uklidi a tam je jasný, ze vzhledem k věku jsem to převážně já.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. května 2021 15:06

MP Meri jo, no mě ty roznosený věci netrápí, pokud nepřesáhnou určitou mez a to se dějě hlavně u mě, někdy u muže. Mě to holt přijde divné je vracet zpátky do skříně (+ jsem líná), pak třeba nevím, kolikrát jsme ten svetr měla, resp. jestli je na čase ho vyprat a nebo je vlastně čistý.

Offline continuity
43488 příspěvků moje polička 20. května 2021 15:07

Gatita no presne tak, krik je inflační. Ten kyselý oblicej je typická manipulace, to nedělej, až bude starší prokoukne to a nebude to fungovat. Fakt jen stůj a trvej na svem, ani nemusíš koukat do očí, stačí vyčíhat tu chvíli, když to začne zvažovat a trochu postrčit, třeba nabídkou pomoci.

U nás se už diskutuje, takže já v jistém momentu dělám to, že zopakuji, co po nich chci a odejdu. Tak v 50% to udelaji, v tom zbytku to pak udelaji až se třeba po deseti minutách vrátím. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. května 2021 15:07

Gatita a zkoušela si ho požádat a prostě nechat být? Třeba jako "Můžeš do svačiny uklidit ze stolu ty papíry, ať se máme kde najíst." a dál se o to už nezajímat.

Offline Gatita
8667 příspěvků moje polička 20. května 2021 15:13

continuity kysely oblicej je manipulace? Ale ja se v ten moment citim skutecne otravene, tak je to na mne i videt. Nenapadlo me, ze je to spatne.

Evaeva nefunguje. To je pak ten moment, kdy to musim udelat sama, abychom si vubec meli kam polozit talir. Ale my ted mame asi takove obdobi, kdy dela zasadne opak toho, co bych chtela. Porad verim, ze to prejde, i kdyz me to ted dost vycerpava. 

Offline Gatita
8667 příspěvků moje polička 20. května 2021 15:13

continuity kysely oblicej je manipulace? Ale ja se v ten moment citim skutecne otravene, tak je to na mne i videt. Nenapadlo me, ze je to spatne.

Evaeva nefunguje. To je pak ten moment, kdy to musim udelat sama, abychom si vubec meli kam polozit talir. Ale my ted mame asi takove obdobi, kdy dela zasadne opak toho, co bych chtela. Porad verim, ze to prejde, i kdyz me to ted dost vycerpava. 

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 20. května 2021 15:17

Evaeva Sakra, asi si koleduju o flame ...  ale já to proste prohlednu, čuchnu a když je to Ok, slozim do skříně. A jednoho dne už to Ok není a pak to letí do prádla. Ale už jsem na diskusím pochopila, že v tomhle existují dva naprosto odlišné druhy lidí

Offline continuity
43488 příspěvků moje polička 20. května 2021 15:22

Gatita no... Jak bych to... Delala to moje matka s nádobím. Kdyz se jí nezdálo, že ho uklizime dostatečně rychle, začla ho uklízet sama a ostentativně těmi talíři mlátila, vyšší level je se u toho rozbrečet. Fakt jsem to neznasela, je to typická pasivní agrese.

Ten nápad, co říká Evaeva je taky dobry. Podstatne je mít tam cas. Takže ho požádas jednou, pak po druhé a po třetí to už často udelaji. Jim se ten mozek naladí na tu činnost.

To je taky důležité, nechtít to teď hned.