Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Jos
příspěvků moje polička 20. května 2021 15:27

MP Meri No nam se obleceni taky vali mimo skrine. Ja jak mam vec jednou na sobe, tak krome svrchnich veci (kabat, sako) uz to nejsem schopna dal mezi uplne ciste. Nejaky blok asi . Takze mam ve vysledku na komode 5 svetru, ktere jsem mela jednou! No a pak me chytne ten uklizeci zachvat a vsechno v dosahu proste bez milosti vyperu. 

Offline Aranel
6674 příspěvků moje polička 20. května 2021 15:31

Gatita Souhlasím s continuity , to je opravdu hrozný i když to třeba myslíš upřímně, tak je v tom prostě taková ta výčitka...

Offline Gatita
8667 příspěvků moje polička 20. května 2021 15:35

continuity to je hrozny, no.. to bych nechtela, aby to takhle pusobilo. 

Offline Garfie
28606 příspěvků moje polička 20. května 2021 15:41

Hele a když tady tak o tom mluvíme, co mají vaše děti na zodpovědnost v domácnosti? Nemyslím, že nárazově s něčím pomůžou, ani vlastní pokojíky, to je asi jasné, ale tak nějak k tomu a pravidelně. Asi spíš otázka na matky těch starších. I když je jasné, že i ti mladší mají povinnosti, třeba zapínat sušičku! :-) A jak to máte s kapesným, znám lidi, co "platí" dětem za pomoc v domácnosti, ale to se mi teda vůbec nelíbí! 

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 20. května 2021 15:54

Garfie Neboj, už držím hubu

Offline Garfie
28606 příspěvků moje polička 20. května 2021 15:59

MP Meri Néé, mně se to líbilo, dcera zase takhle vypínala pračku, to byla její práce a když jsem to udělala já, byl oheň na střeše!

Offline Gatita
8667 příspěvků moje polička 20. května 2021 16:00

continuity jinak teda je dobrý, že se tady člověk může vypovídat, a občas ho něco trkne. Mně ty situace sice přišly pitomý, ale nenapadlo mě, že by mohly být až tak toxický.

Offline continuity
43488 příspěvků moje polička 20. května 2021 16:11

Garfie u nás je to stanoveno velmi volně. Spíš dělají takové ty malé službičky: jdou s odpadky, skočí do samoška, mladší že vesi skladá prádlo, občas vyndaji mycku. 

Offline Muslik
579 příspěvků moje polička 20. května 2021 16:15

Tak jsem v druhé půli 17. týdne těhotenství už podstatně klidnější a hlásím, že dnes to konečně vypadá, že mezi baby-parfumacky pribyde holčička :)

Offline Lamicka
14206 příspěvků moje polička 20. května 2021 16:22

Garfie Naše děti žádnou práci programově na starost nemají (krom toho, že trváme na úklidu hraček a skládání a uklízení si svého oblečení a svých věcí). Je mi to strašně nesympatické.

Prostě je v moment, kdy je potřeba s něčím pomoci poprosím, aby to udělali (prostřít stůl, uklidit stůl, vypnout pípající pračku, přinést brambory ze skládku). 

Už jsem to tu psala, my doma měly se ségrou každá mraky povinností (zaměstnaní rodiče a barák s obří zahradou a zvířaty), seznam co kdo dělá a mě to hrozně štvalo a nedělala jsem to ráda. Zatímco tchyně měla ten "náš" přístup a děti jí vždycky rády pomohly. 

Kapesné za pomoc v domácnosti se mi taky nelíbí. 

Offline viktorka_od splavu
49413 příspěvků moje polička 20. května 2021 16:22

continuity U nás se naopak na tyto službičky vůbec nejede nebo jen minimálně. osobně je mi to taky hodně nepříjemné.

Garfie Na druhém stupni základky dělali v domácnosti docela dost měli pravidelné povinnosti včetně jedenkrát týdně vaření večeře. teď jako po dospělých už po nich požaduju jen aby uklidili tu kuchyň když jsou doma. protože už mají dost jiných povinností přivydělávají si na brigádě několikrát týdně a tak dále. za to už dělají ty těžší práce okolo domu jako práce na zahradě apod.

Offline viktorka_od splavu
49413 příspěvků moje polička 20. května 2021 16:26

Lamicka já třeba ráda vím jaké mám povinnosti a ráda si to naplánuju dopředu kdy co udělám. Nesnášela jsem když mě maminka vytrhávala 10 krát za den od rozečtené knížky protože se přece jen válím tak můžu skočit na nákup přinést okurky ze sklepa vynést smetí utřít prach podat pití odnést kastrol na balkón utřít nádobí poklidit boty..

Offline Pinot Noir
30002 příspěvků moje polička 20. května 2021 16:40

Lamicka plánuju to stejně, my jsme to doma taky tak měli a vyhovovalo mi to, lenocha to ze mě neudělalo. Ty pravidelné služby u nádobí, s odpadky, luxováním jsou mi protivné.

Offline Lamicka
14206 příspěvků moje polička 20. května 2021 16:47

viktorka_od splavu to mi prave mamka delala taky. Plus k tomu jsem mela seznam povinnosti, ktere jsem podle me jako dite skolou povinne nemela vubec mit na starosti. Prijela jsem ve 4 ze skoly a makala. Moje mama tak byla zvykla z domova, jeji rodice meli hospodarstvi. Nasi meli jen praci + praci kolem domu a nic vic. My treba vubec nejezdili na vylety nebo na dovolene. U nas doma vsechno v pohode plyne, delba prace probiha prubezne, zadny stres. Vikendy si chci uzit a ne rozdelovat ukoly. Oba pomahaji radi, asi protoze je tim neprudim :)) 

Offline Lamicka
14206 příspěvků moje polička 20. května 2021 16:50

Pinot Noir jj, pamatuji se, ze jsi to tu uz nekdy psala a ten pristup se mi libil. Treba muj muz a svagrova jsou nejpracovitejsi lidi jake znam, takze si myslim, ze je to dobra cesta :))

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. května 2021 17:00

Pinot Noir my měli vždycky pár povinností, které jsme si sami vybrali, pamatuju si, že jsem třeba jednou týdně vytírala, později žehlila nebo plnila myčku. Mě to tedy vyhovovalo mnohem víc než třeba žádost abych teď udělala tohle a pak toto. Mohla jsem si ten čas víc naplánovat. Chtěla bych to mít tak i se svými dětmi, protože si myslím, že se mají podílet na chodu domácnosti. Je jí celkem jedno, jak budou jednou pečovat o svojí domácnost, proto to nedělám. 

Kapesné vázané na domácí práce se mi příčí. Měla jsem spolužačku a ta dokonce dostávala peníze za známky. Ale za ty špatné musela platit!

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. května 2021 17:01

MP Meri neboj, nemyslím si, že jsi prase;) To je spíš otázka zvyklostí či čeho.

Offline Aranel
6674 příspěvků moje polička 20. května 2021 17:12
Offline letfenixa
10927 příspěvků moje polička 20. května 2021 17:20

Už som sa tu na to pýtala, vytlačila som si takú Montessori tabuľku, čo má dieťa v akom veku zvládnuť v domácnosti. My s bratom sme mali povinnosti tak, že od 2.stupna na našich ostalo len varenie. Ešte stále syn chce robiť všetko pokiaľ ide o domáce práce. Teraz jedol oplátku a aby nenatrusil, vytiahol si všetky svoje tanieriky, rozložil ich na stole a jedol nad nimi tak si ich po sebe všetky umyl, blazeny bol.

Offline Pinot Noir
30002 příspěvků moje polička 20. května 2021 17:28

Evaeva u nás to nebylo tak, že bych musela přerušit činnost a jít něco hned udělat. Nebylo to žádné posluhování, od učení nebo čtení mě nikdo nehnal s košem. Byly to buď práce, které jsme dělali všichni společně, jako třeba úklid dřeva na celou zimu, a o tom, kdy přivezou dřevo jsme věděli 14 dní předem, nebo třeba vyplít jahody, ale jestli to bude dnes, zítra, o víkendu, to bylo fuk. Současně to ale nebylo tak, že bych měla na starost záhony pravidelně. A nebo potom pomoc, kterou máma spíš nabízela, než přikazovala, když viděla, že zevluju, a to jsem byla kolikrát ráda, že mám úkol. Prostě přirozeně. Samozřejmě jsem se ve srovnání s jinými spíš flákala, ale jak říkám, lenocha ani bordeláře to z nikoho z nás neudělalo, a já mám na pobyt doma a na dětství jenom hezké vzpomínky.