Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Pinot Noir
30002 příspěvků moje polička 20. května 2021 17:30

Muslik juchů, budeme vybírat jméno . Gratuluju

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. května 2021 17:49

Pinot Noir jo, ta "velká" práce je jasná, té ale u nás v bytě moc nebude, občas něco na chalupě. Mě jde spíš o ty běžné domácí práce a fakt o pomoc mě, jak se budou chovat v samostatném životě, je na nich. Nevylučuju, že skončíme u tvojí verze, ale spíš počítám, že budou pořád zalezlí u počítače nebo někde venku a ani si nevšimnou, že se koupelna zázrakem umyla a na posteli se jim pravidelně objevuje čisté prádlo:)

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 20. května 2021 18:12

Muslik jeej, tak to gratulujem k dievčatku. Ja končím 17. týždeň a ešte dobrych pár týždňov pohlavie nebudem vedieť. Pri prvom som to vedela až v 27. týždni! Moje deti sa rady hrajú na schovku 

Offline viktorka_od splavu
49413 příspěvků moje polička 20. května 2021 18:16
Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 20. května 2021 18:19

Ja si z detstva pamätám, že každú sobotu sme museli od rána upratovať aj so sestrou a ako mi to liezlo na nervy. A Vianoce boli najhoršie, to už tri týždne pred Vianocami to bolo umývanie okien, leštenie nábytku diavou a umývanie všetkých sošiek a nepoužívaných pohárov vo vitrínach. Nenávidela som to, že by som preto bola teraz taky bordelar?

A ešte leto, to boli tony uhoriek, čerešní a marhúľ, čo som poumyvala plus zavaraninove poháre k tomu. Ani nemusím hovoriť, že zavaraniny vôbec nejem

49413 příspěvků moje polička 20. května 2021 18:20
Offline continuity
43488 příspěvků moje polička 20. května 2021 18:21

Lamicka viktorka_od splavu u nás to je ale jak u Pinot.

Prostě jdu třeba ven a poprosím děti, že až dopere pračka, ať to pověsí. A u nás to není tak, že pračka se musí pověsit hned po zapínání. Nebo se dítě motá v kuchyni, občas se dokonce zeptá, jestli něco nepotřebují, tak ho pošlu pro smetanu. Nebo se den předem domluvíme, že k obědu obalí květák. Opravdu po jich nechci něco každých deset minut. 

Od knížky je vyháníme jenom v případě, že neudelali něco, co fakt měli. Třeba zůstal po nich na stole nepořádek, někde se valí špinavé nádobí a pod. Ale tomu snadno předejdou tím, že kdyz řeknu: uklidte si na stole, tak ty kelímky od jogurtu odnesou rovnou. 

Offline Muslik
579 příspěvků moje polička 20. května 2021 18:22

betsey to jsem netušila, že jsme obě v 17. týdnu, to je dobrá shoda :)

49413 příspěvků moje polička 20. května 2021 18:23

continuity ok, to ja se taky snazim zapojit, abychom delali neco spolecne, u nas to ale byvalo fakt - priskoc, prines, delej mazej

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 20. května 2021 18:26

Muslik no veru, možno sa narodia v rovnaký deň

Offline Mohučanka
7369 příspěvků moje polička 20. května 2021 18:37

viktorka_od splavu to dělej mazej jsem nesnášela! 

Na druhou stranu, naši to asi taky neměli úplně snadný, protože vím, že obvykle se stalo to, že jsem si četla. Máma mne třeba požádala, ať do oběda přinesu ze sklepa kompot, já řekla Jasně, ale vůbec jsem nevěděla, že se mě ptá ani že jí odpovídám, pak byl oběd, kompot nikde, zato se strhla velká hádka, kdy ona tvrdila, že mne o to požádala a já ječela, že rozhodně ne... tak pak zřejmě došlo na to "mazej tam hned!".

Offline letfenixa
10927 příspěvků moje polička 20. května 2021 18:47
Offline letfenixa
10927 příspěvků moje polička 20. května 2021 18:47

betsey to by bola pekná náhoda

Offline MaeGandal
1632 příspěvků moje polička 20. května 2021 18:48
Reakce na continuity:
...

Od knížky je vyháníme jenom v případě, že neudelali něco, co fakt měli. Třeba zůstal po nich na stole nepořádek, někde se valí špinavé nádobí a pod. Ale tomu snadno předejdou tím, že kdyz řeknu: uklidte si na stole, tak ty kelímky od jogurtu odnesou rovnou. 

​takhle to máme stejně, od knížek nebo při zapálení do hry je nevyháním. Jinak říkám dopředu, co bych chtěla pomoct, udělat a tak.

Jediná pravidelná práce je vyklízení myčky. To dělají každé ráno. Občas je i odpoledne, zejména o víkendu, ale to taky hlásím při zapínání. Jinak je to nárazové - pověsit sportovní oblečení po vyprání, stáhnout povlečení a donést k pračce, skočit do pekárny pro chleba.

V kuchyni tedy pomáhají čím dál méně. Ale zase se snažím, aby postupně převzali víc "kuchařšké" věci než jen pomocné. Takže postupně začínají více vařit. Musím si na to akorát myslet častěji.

Kapesné za to nedostávají. Bydlíme tady všichni, tak všichni musíme přiložit ruku k dílu. Já taky nedostávám peníze za uvaření :)

49413 příspěvků moje polička 20. května 2021 19:04
Reakce na Mohučanka:

viktorka_od splavu to dělej mazej jsem nesnášela! 

Na druhou stranu, naši to asi taky neměli úplně snadný, protože vím, že obvykle se stalo to, že jsem si četla. Máma mne třeba požádala, ať do oběda přinesu ze sklepa kompot, já řekla Jasně, ale vůbec jsem nevěděla, že se mě ptá ani že jí odpovídám, pak byl oběd, kompot nikde, zato se strhla velká hádka, kdy ona tvrdila, že mne o to požádala a já ječela, že rozhodně ne... tak pak zřejmě došlo na to "mazej tam hned!".

​jooooo

Offline MaeGandal
1632 příspěvků moje polička 20. května 2021 19:05

jo, ještě jsem si vzpomněla, že pravidelně vysávají děti drobky pod stolem. Nápad byl, že se odnaučí drobit, aby nemusely vysávat, což je děsně nebaví. Tak to se teda za rok nepovedlo

Offline dzizisketa
9018 příspěvků moje polička 20. května 2021 19:15

Já před chvílí uklidila duplo, zatímco Rosťa mužovy čisté ponožky do šuplíku. Jinak ještě žádné "povinnosti" nemá.

Offline brrr
12381 příspěvků moje polička 20. května 2021 19:40

Garfie U nás je to spíš nárazově: vyndat příbory a hrnce z myčky (talíře a hrnky ne, nedosáhnou do poličky), v neděli si uklidit věci na místo, abych mohla uklidit já, někdy vysávají, mladší myje zrcadlo nad umyvadlem, pak občas pomůžou na zahradě, ale vzpouzí se. Snažím se předelegovat vynášení koše, mytí umyvadla. Teď už občas tropí něco v kuchyni, tak musí aspoň trochu uklidit. Ale my jsme bordeláři.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. května 2021 20:16

dzizisketa to je ve dvou letech dobrý, ne? I když je to už velký chlap, pořád je to prcek

Offline INCOM1
705 příspěvků moje polička 20. května 2021 20:27

Potrefenáhusa díky za ten odkaz. Sedí krásně, housátko. Náš se taky opírá o nás, jinak zatím padá. To W nedělá, tak asi dobrý.  

Karja Díky, kdyžtak ho umravním. Já to asi moc řeším.