Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline letfenixa
10927 příspěvků moje polička 20. května 2021 20:49

Tak dnes od rána som sa snažila dodržať, že s čím sa dohral, nech uprace. Kým som bola nonstop pri ňom, ešte to išlo. Ale keďže som aj varila, aj prala plus vesala, atď, tak to postupne zakapalo. Ale večer upratal, cca 30 minút. Takže dnes pohoda.

Offline Garfie
28606 příspěvků moje polička 20. května 2021 20:51

betsey Ty sobotní úklidy měla doma kamarádka na základce, do dnes si to pamatuju, už tehdy mi připadla jako otrok! letfenixa Aha, to ty jsi sem dávala tu tabulku? Pamatuju, že jsem z ní měla depresi, jakože moje děti jsou strašně pozadu.

U nás právě taky pracují tak různě nárazově, jen myčka je vysloveně jejich povinnost, ale musím jim to připomenout a když nejsou doma, vyložím ji já. A vynáší odpadky, to skoro výhradně. Pak se občas snažím něco nárazově zavést, třeba že na střídačku zametají schody, ale nikdy to nevydrží. :-) Právě vůbec nejsem schopná posoudit, jestli toho dělají málo nebo moc....a pochopitelně občas se vytočím, že je všechno jenom na mě, ale to mívá většinou jiné příčiny, než že je bordel. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. května 2021 20:54

letfenixa Máš někde tu tabulku? Jen tak pro zajímavost.

Online dzizisketa
9018 příspěvků moje polička 20. května 2021 20:55

Evaeva

Jj, nestěžuju si. 

Offline continuity
43488 příspěvků moje polička 20. května 2021 20:59

Garfie my měly se ségrou páteční! Abychom mohli cela rodina na chatu, kterou jsem z duše nenáviděla 

No to u nás opravdu nehrozí. Teda vlastne, u nás se vypouští lux, když to nějak vyjde. Takže pátek odpoledne dost často, pak to mizime někam dopryč. 

Offline viktorka_od splavu
49413 příspěvků moje polička 20. května 2021 20:59
Reakce na Garfie:

ale to mívá většinou jiné příčiny, než že je bordel. 

​tak.

49413 příspěvků moje polička 20. května 2021 21:10

continuity já třeba ten páteční úklid měla ráda, protože jsem utřela prach, vyluxovala, umyla koupelnu, podlahu v kuchyni a vypadla ke koním dřív, než přišla maminka z práce. a tím jsem měla od domácích prací na týden klid. nejdřív to teda podezíravě kontrolovala, jak to můžu tak rychle stihnout a jestli to nešidím, ale měla jsem natrénováno:-P naši pak vypadli na víkend na chalupu, a já měla byt pro sebe

Offline Mohučanka
7369 příspěvků moje polička 21. května 2021 08:38

Evaeva

Tak jsem si říkala, že si to pro zajímavost najdu, a řekla bych, že moje dítě exceluje v nošení klacíků. Tím to víceméně hasne

Batole ve věku 2 – 3 let by mělo umět uklidit si hračky do skříňky nebo do krabice, uložit knížky na poličku, odnést špinavé oblečení do koše na prádlo, vyhodit odpadky, unést lehčí zavazadlo nebo klacíky dřeva, poskládat utěrky, podat mamince plenky nebo jiné drobné předměty na požádání a setřít prach ze stolu

Předškolák ve věku 4 – 5 let by měl zvládnout obstarat domácí zvířátko, utřít rozlité mléko nebo vodu, uklidit si hračky i celý svůj pokojíček včetně ustlání postele, zalévat květiny, utřít nádobí a roztřídit příbory, vysávat byt ručním vysavačem, uklidit na stole a třeba i dezinfikovat kliky.

Offline continuity
43488 příspěvků moje polička 21. května 2021 08:41

Mohučanka počkej, skončila si moc brzo. Dám sem to relevantní pro nás 

Starší dítě ve věku 10 – 11 let by doma mohlo vysávat koberce, připravit jednoduché jídlo, posekat trávník, vykonávat běžný úklid, umýt koupelnu nebo přišít knoflík.

Puberťák ve věku 12 let a výše má umět umýt okna, žehlit, vytírat podlahy, měnit žárovky v lustru, umýt a vysát auto, nakoupit dle seznamu, vymalovat stěny bytu, uvařit oběd nebo večeři, upéct koláč, ostříhat keře, zvládnout jednoduché opravy v domácnosti a postarat se o mladší sourozence.

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 21. května 2021 08:42

Mohučanka teraz som sa rozosmiala až mi slzy vybehli, keď som si predstavila, ako o rok dávam Alici dezinfikovať kľučky v byte

Ako kvety polieva aj teraz, ale žeby to bola výhra...

Offline continuity
43488 příspěvků moje polička 21. května 2021 08:44

Mě zaujalo zvláště to s tím autem, dám to přečíst muži až vstane. Včera si ta desetiletá spravovala tablet, no půjde do servisu.  myslíte, že se to počítá?

Offline Pinot Noir
30002 příspěvků moje polička 21. května 2021 08:44

continuity vymalovat byt

Offline Mohučanka
7369 příspěvků moje polička 21. května 2021 08:44

continuity pardon, mně ten výčet prací úplně stačil i těch předškoláků.

Vymalovat stěny bytu mne dostalo ze všeho nejvíc.

Offline continuity
43488 příspěvků moje polička 21. května 2021 08:45

Pinot Noir no ja si pořád říkám, že jsme někde udělali chybu. 

49413 příspěvků moje polička 21. května 2021 08:45

betsey  zalit kytky aniz by vytopil barak nezvlada ani muj muz

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 21. května 2021 08:45

Mohučanka díky. Já bych teda řekla, že z té druhé části syn skoro vše zvládne, ale nedělá skoro nic, rozhodně ne sám od sebeZvířátko je u nás teď docela téma, syn chce kočku. Nabízela jsem nějakou myšku nebo králíčka. Tak myš prý ne, ta je moc malá

49413 příspěvků moje polička 21. května 2021 08:46

continuity ja u vsech techhle tabulek vzdy akorat kroutila hlavou, nevim kde to ti autori berou

Offline continuity
43488 příspěvků moje polička 21. května 2021 08:47

Mohučanka

Malovat to by ony rádi. To zas jo!

Ted si představuji, jak dítě s výškou necelych 140 cm meje auto. Zas je lehká, lze ji bez následků na tu střechu i postavit.

Offline žluťásek
8876 příspěvků moje polička 21. května 2021 08:48

Mě tady zaujaly ty šestileté děti, co připravují pravidelně večeři. Tyjo, to si vůbec neumím představit. Synovci bude brzo 7, kdyby měl připravit večeři pro celou rodinu, asi maj křupky s mlíkem. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 21. května 2021 08:48

Já si myslím, že až na to malování a drobné opravy, to vaše větší děti dokážou. Akorát to prostě neznamená, že to dělají.