Garfie nedávala som ju sem, ja som si to našla, aby som videla, ako by to malo (podľa Montessori) byť, a zdá sa mi to, že je dosť náročná.
Vše o těhotenství a dětech
žluťásek tak třeba nějaký obložený talíř by zvládl
Mohučanka
Malovat to by ony rádi. To zas jo!
Ted si představuji, jak dítě s výškou necelych 140 cm meje auto. Zas je lehká, lze ji bez následků na tu střechu i postavit.
No co, přinést štafle už umí od dvou let, ne snad?![]()
Tyjo vymalovat byt neumim ani ja:D A auto jsem nikdy nemyla![]()
Evaeva tady v diskuzi myslím zaznělo vyloženě uvařit, to si představuju víc než chleba s máslem. Nehodnotím to jako špatně, ale po svém prvňákovi určitě nebudu chtít, aby nám každej pátek uvařil.
žluťásek tak jestli se tim mysli nejake sendvice proc ne, ale jak tu nekdo zminoval prvnacka co smazi palacinky - nepochybuju, ze by to v tom veku dite nemohlo zvladnout, ale predstava urazu vrelym olejem
kdyz to dite ma panev ne jak ja ve vysi pasu ale akorat pred oblicejem..
Pinot Noir zrovna včera si tu mladší stěhoval židličku od vypínače ke klice. Vždycky když jsem mu zakázala hrát si s jedním vypínačem, přesunul se jinam.
žluťásek v seznamu je připravit večeři. A píšou tam, že to má umět, ne dělat
viktorka_od splavu moje kolegyně naučila dceru smažit palačinky asi v osmi.
711990ja som zasa nikdy nestrihala kríky a mám dosť pochybnosti o tom, že by som to zvládla
letfenixa jo, já jsem si to taky kdysi hledala pro 2-3 leté děti, a zas jsem to rychle zavřela
tak jsem se teď chtěla podívat, co je tam o těch větších..
viktorka_od splavu já hlavně nevím proč to po dítěti chtít, pokud se do toho samo nehrne. Syn se mnou dřív vařil fakt hodně, pustila jsem ho pod dozorem i k hrncům. Ale k pánvi a troubě nikdy, z toho mám hrůzu.
žluťásek ta kolegyně palačinky smažit nechtěla, ale děti je chtěly jíst:)
Mě tady zaujaly ty šestileté děti, co připravují pravidelně večeři. Tyjo, to si vůbec neumím představit. Synovci bude brzo 7, kdyby měl připravit večeři pro celou rodinu, asi maj křupky s mlíkem.
Kdybych měla připravit večeři pro celou rodinu, tak jsou též asi krupky
A palačinky taky usmazit neumím ![]()
Pravda, štafle jsou potřeba i k žárovce v lustru. Kdo to vymýšlí?
Palačinky mi tolik nevadí, u nas se to dela téměř bez oleje a děti si k tomu nosí židličku, protože na tu zadní plotýnku opravdu nedosahnou. Ale když si mají slejt špagety, chytá mě psotník.
sami si večeři udělají, to zas jo. Protože mají línou matku. Včera si vařili vajíčka. Třeba upečou muffiny. Podotýkám, že tahounem je mladší dítě. Ale žeby to bylo na vaření rodinné večeře jednou týdně, tak to ani omylem.
Evaeva v osmi jsem je už asi zkoušela taky. Ale ta večeře pro všechny v šesti letech mě tu upřímně překvapila.
Syn nemá žádné svoje povinnosti. Když ho poprosím, ať odklidi ze stolu lego, že bude oběd, spíš tam ještě krabičku přinese ![]()
Učím ho jen aby špinavé prádlo odnesl do koupelny a aby nádobí po svačině položil na linku. A oblečení z venku a boty uklidit v chodbě na své místo.
Má dvě svoje květiny, o které se stará a zalévá si je sám. Večer uklízíme hračky společně, v průběhu dne spíš jen já.
Jo věší se mnou prádlo, ale popravdě bych byla radši, kdyby si tou dobou radši hrál s tím legem ![]()
continuity jo, slévání vody mi přijde hodně nebezpečné. Podle mě je fakt důležité, že si poradí, nemusí to dělat pravidelně. Mamka třeba zjistila, že trochu zanedbala tu nejmladší ségru;) V deseti si neuměla ukrojit chleba, tak teď už to umí:)
continuity uf, tak máme splněno, muffiny peče už teď prakticky sám ![]()
Jestli mate nekdo pubertaka tak 12 - 13 let, ktery zvlada vyse popsane, beru ho na byt a na stravu. Potrebujeme ostrihat kere, zeť si u toho malem vypich oko a uz ho s tim nechci otravovat. Okna by taky potrebovaly umyt a auto mam jak prase. Sekat zahradu nemusi, staci, kdyz pojede s manzelem odvezt travu a ty ostrihane vetve do sberneho dvora, my se u toho vetsinou pohadame ![]()
A safra, ted nevim, jestli moje deti umi dezinfikovat kliky, my jsme to nikdy nedelali a nedelame!
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY