Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline letfenixa
10927 příspěvků moje polička 21. května 2021 08:48

Garfie nedávala som ju sem, ja som si to našla, aby som videla, ako by to malo (podľa Montessori) byť, a zdá sa mi to, že je dosť náročná.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 21. května 2021 08:48

žluťásek tak třeba nějaký obložený talíř by zvládl

Offline letfenixa
10927 příspěvků moje polička 21. května 2021 08:49

Evaeva mám ju vytlačenú, vidím že Mohučanka tu už niečo dala.

Offline Pinot Noir
30002 příspěvků moje polička 21. května 2021 08:50
Reakce na continuity:

Mohučanka

Malovat to by ony rádi. To zas jo!

Ted si představuji, jak dítě s výškou necelych 140 cm meje auto. Zas je lehká, lze ji bez následků na tu střechu i postavit.

​No co, přinést štafle už umí od dvou let, ne snad?

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 21. května 2021 08:50

Tyjo vymalovat byt neumim ani ja:D A auto jsem nikdy nemyla

Offline žluťásek
8876 příspěvků moje polička 21. května 2021 08:51

Evaeva tady v diskuzi myslím zaznělo vyloženě uvařit, to si představuju víc než chleba s máslem. Nehodnotím to jako špatně, ale po svém prvňákovi určitě nebudu chtít, aby nám každej pátek uvařil. 

Offline viktorka_od splavu
49413 příspěvků moje polička 21. května 2021 08:51

žluťásek tak jestli se tim mysli nejake sendvice proc ne, ale jak tu nekdo zminoval prvnacka co smazi palacinky - nepochybuju, ze by to v tom veku dite nemohlo zvladnout, ale predstava urazu vrelym olejem kdyz to dite ma panev ne jak ja ve vysi pasu ale akorat pred oblicejem..

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 21. května 2021 08:51

Pinot Noir zrovna včera si tu mladší stěhoval židličku od vypínače ke klice. Vždycky když jsem mu zakázala hrát si s jedním vypínačem, přesunul se jinam.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 21. května 2021 08:53

žluťásek v seznamu je připravit večeři. A píšou tam, že to má umět, ne dělatviktorka_od splavu moje kolegyně naučila dceru smažit palačinky asi v osmi. 

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 21. května 2021 08:53

711990ja som zasa nikdy nestrihala kríky a mám dosť pochybnosti o tom, že by som to zvládla

Offline Mohučanka
7369 příspěvků moje polička 21. května 2021 08:54

letfenixa jo, já jsem si to taky kdysi hledala pro 2-3 leté děti, a zas jsem to rychle zavřela tak jsem se teď chtěla podívat, co je tam o těch větších.. 

Offline žluťásek
8876 příspěvků moje polička 21. května 2021 08:54

viktorka_od splavu já hlavně nevím proč to po dítěti chtít, pokud se do toho samo nehrne. Syn se mnou dřív vařil fakt hodně, pustila jsem ho pod dozorem i k hrncům. Ale k pánvi a troubě nikdy, z toho mám hrůzu. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 21. května 2021 08:55

žluťásek ta kolegyně palačinky smažit nechtěla, ale děti je chtěly jíst:)

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 21. května 2021 08:57
Reakce na žluťásek:

Mě tady zaujaly ty šestileté děti, co připravují pravidelně večeři. Tyjo, to si vůbec neumím představit. Synovci bude brzo 7, kdyby měl připravit večeři pro celou rodinu, asi maj křupky s mlíkem. 

​Kdybych měla připravit večeři pro celou rodinu, tak jsou též asi krupky A palačinky taky usmazit neumím

Offline continuity
43488 příspěvků moje polička 21. května 2021 08:58

Pinot Noir

Pravda, štafle jsou potřeba i k žárovce v lustru. Kdo to vymýšlí? 

Offline continuity
43488 příspěvků moje polička 21. května 2021 09:04

Palačinky mi tolik nevadí, u nas se to dela téměř bez oleje a děti si k tomu nosí židličku, protože na tu zadní plotýnku opravdu nedosahnou.  Ale když si mají slejt špagety, chytá mě psotník.

sami si večeři udělají, to zas jo. Protože mají línou matku. Včera si vařili vajíčka. Třeba upečou muffiny. Podotýkám, že tahounem je mladší dítě. Ale žeby to bylo na vaření rodinné večeře jednou týdně, tak to ani omylem.  

Offline žluťásek
8876 příspěvků moje polička 21. května 2021 09:07

Evaeva v osmi jsem je už asi zkoušela taky. Ale ta večeře pro všechny v šesti letech mě tu upřímně překvapila.

Syn nemá žádné svoje povinnosti. Když ho poprosím, ať odklidi ze stolu lego, že bude oběd, spíš tam ještě krabičku přinese

Učím ho jen aby špinavé prádlo odnesl do koupelny a aby nádobí po svačině položil na linku. A oblečení z venku a boty uklidit v chodbě na své místo. 

Má dvě svoje květiny, o které se stará a zalévá si je sám. Večer uklízíme hračky společně, v průběhu dne spíš jen já.

Jo věší se mnou prádlo, ale popravdě bych byla radši, kdyby si tou dobou radši hrál s tím legem

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 21. května 2021 09:09

continuity jo, slévání vody mi přijde hodně nebezpečné. Podle mě je fakt důležité, že si poradí, nemusí to dělat pravidelně. Mamka třeba zjistila, že trochu zanedbala tu nejmladší ségru;) V deseti si neuměla ukrojit chleba, tak teď už to umí:) 

Offline žluťásek
8876 příspěvků moje polička 21. května 2021 09:10

continuity uf, tak máme splněno, muffiny peče už teď prakticky sám

Offline Kokoska
35125 příspěvků moje polička 21. května 2021 09:11

Jestli mate nekdo pubertaka tak 12 - 13 let, ktery zvlada vyse popsane, beru ho na byt a na stravu. Potrebujeme ostrihat kere, zeť si u toho malem vypich oko a uz ho s tim nechci otravovat. Okna by taky potrebovaly umyt a auto mam jak prase. Sekat zahradu nemusi, staci, kdyz pojede s manzelem odvezt travu a ty ostrihane vetve do sberneho dvora, my se u toho vetsinou pohadame

A safra, ted nevim, jestli moje deti umi dezinfikovat kliky, my jsme to nikdy nedelali a nedelame!