Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Online continuity
43488 příspěvků moje polička 21. května 2021 09:12

Evaeva právě bych řekla, že se maminka starala až moc. Včera muž vypadl do hospody, já se projít (poté, co jsme s nima strávili tři hodiny hraním her), tak dětem nezbylo, než si ty vajíčka uvařit.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 21. května 2021 09:25

žluťásek ten konec, to je u těch malých pomocníků dost častéjá se snažím syna neodhánět, ale někdy to stojí dost přemáhání. Kromě úklidu hraček jiné povinnosti nemá, ale snažím se ho zapojit do úklidu jeho bordelu. Třeba když vysype pisek z bot doprostřed chodby, vysaje to on. Ale třeba ta příprava večeře pro rodinu jednou týdně mi přijde jako fajn nápad u větších dětí.

Jinak syn si právě sám udělal kakao, já mám na starosti akorát mikrovlnku.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 21. května 2021 09:26

continuity no právě. Jak má jen jedno dítě, navíc s takovým odestupem, tak zapomněla, že už je velká. Nás pérovala víc

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 21. května 2021 09:28

Kokoska zvládat neznamená dělat ochotně a s radostí

Offline Kokoska
35125 příspěvků moje polička 21. května 2021 09:30

Evaeva tu ochotu a radost bych snad ani nevyzadovala, hlavne at to udela!

Online continuity
43488 příspěvků moje polička 21. května 2021 09:30

Evaeva víš co, ono na to v týdnu u nas moc není čas, pokud se tedy vařením večeře nemyslí ohrejvani parku. Teď během lockdownu se mnou chtěla mladší vařit obědy. Jenomže mě s ní trvá všechno 2x tak dlouho a já na to v tom slalomu mezi schůzkami, školou a vařením opravdu neměla čas. 

Offline moora
8668 příspěvků moje polička 21. května 2021 09:34

Ty jo, vymalovat byt, montessori mi zacina bejt hodne sympaticka!

Online Potrefenáhusa
38962 příspěvků moje polička 21. května 2021 09:36

Mno, já třeba na studijním pobytu v zahranici na vs zjistila, ze moje dvacetiletá spoluzacka neumí slít vodu z brambor, tak to mě dost šokovalo. 

Offline Karja
44874 příspěvků moje polička 21. května 2021 09:41

711990 Teď jsem jako 30+ auto myla hodinu zevnitř, zbytečný. To jsem to rovnou mohla svěřit velkýmalý.

Offline žluťásek
8876 příspěvků moje polička 21. května 2021 09:41

continuity ten čas je podle mě klíčový. Když Montessori psala tabulku, život plynul jinak. Význam vidím v zapojování do běžných činností, pořádek ve svých věcech. Vědět, že slupky patří do koše a rozlitej džus je potřeba hned utřít. A nějaká rozumná sebeobsluha, třeba že si nedá k večeři tabulku čokolády, ale uvaří ty vajíčka, když máma není doma.

A zatímco si tu s vámi píšu z postele, dítě se sebeobsloužilo tvaroháčkem z lednice a hraje si s legem. Takže u nás montessori dobrý

Offline Karja
44874 příspěvků moje polička 21. května 2021 09:42

INCOM1 Já si myslím, že vědět o špatném sedu, není nic přehnaného, aspoň to napravis hned v začátku;-). Právě by se to vědět mělo;-)

Offline Tabea
8217 příspěvků moje polička 21. května 2021 10:00
Reakce na Potrefenáhusa:

Mno, já třeba na studijním pobytu v zahranici na vs zjistila, ze moje dvacetiletá spoluzacka neumí slít vodu z brambor, tak to mě dost šokovalo. 

​moje kamarádka, taky na VŠ, bylo nám tak 22, lámala špagety na kousky, protože nebyl velkej hrnec. Nevěděla, že po chvilce zmeknou a nechají se do hrnce strčit vcelku 

Offline žluťásek
8876 příspěvků moje polička 21. května 2021 10:02

Tabea to je úplnej top 

Online Potrefenáhusa
38962 příspěvků moje polička 21. května 2021 10:05

Tabea  Já to nechapu, copak to ty lidi ani nikdy neviděli, jak se to dela? My na gymplu nemeli jidelnu, muselo se chodit do sousední školy, a to mi prišlo jako ztráta času, takže jsem si něco typu rejze/brambory/testoviny vařila k obědu skoro denně 

Offline Jos
příspěvků moje polička 21. května 2021 10:21

Tabea To delam taky! Lamu spagety psovi napul, aby se mu lip zraly . My se mame vcelku teda, jsme preci jen lidi . Ryzi uz teda obema zivocisnym druhum varim stejne....

Offline ice
1933 příspěvků moje polička 21. května 2021 10:21

Tyjo a ja jsem byla zklamana ze kuvli moji drsny vychove nebylo pozdvyzeni, ale je to tu

Kolik davate tak oleje pod palacinky? My zadny, staci maslo v teste

Moje dite je proste sikovny, je to andel co nadelam

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 21. května 2021 10:22

Potrefenáhusa 

Mě nejvíc šokovalo, když si dospělý holky přinesly z pole plody z brambor, že jako jídlo. Že tam rostou brambory, měly z doslechu. Jasný kandidátky na Darwinovu cenu. Ani je nezarazilo, že to má jinou barvu i velikost než brambory z obchodu.

Offline Pinot Noir
30002 příspěvků moje polička 21. května 2021 10:23

Jos nám se zlomený napůl taky líp žerou

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 21. května 2021 10:25

continuity ne, mamka to sama zmiňovala jako svoje "selhání";)

Offline Mohučanka
7369 příspěvků moje polička 21. května 2021 10:26

Tabea

To mi připomnělo, že jsem se na Krymu setkala s holkou z Kyjeva, která byla součástí výpravy, bylo jí kolem 20 a ta cesta byla její první cesta vlakem. No a úplně všichni členové z toho byli úplně na větvi, že nikdy nejela vlakem, a naše kuchařka, taková milá paní středního věku, měla o tu holku děsnou starost: jak si poradí v životě, když ještě nikdy nejela vlakem?

(Mně zas říkali, proč jezdím do Kyjeva tak málo a proč tam lítám, když můžu v Praze sednout na pojezd...a za pár hodin jsem tam!)