Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline INCOM1
705 příspěvků moje polička 21. května 2021 13:22

Potrefenáhusa žluťásek

Díky! On přeleze nejen nohy, i mě celou ležící, nebo samba. Vysoké prahy mezi místnostmi taky máme. A stejně se pak přemísťuje plazením. 

Offline Tabea
8217 příspěvků moje polička 21. května 2021 13:25

žluťásek neboj nic, dcera ve školce obléká a obouvá kamarádku, doma leží na zemi a kvílí: "Proč musím všechno dělat já...!", když si má zout boty po příchodu domů

Offline INCOM1
705 příspěvků moje polička 21. května 2021 13:30

711990 no jak píšeš, klidně přes práh kde je ostrá prasklina lina, vůbec mu to nahatýmu neva

Online 711990
18330 příspěvků moje polička 21. května 2021 13:31

INCOM1 proste az zacne, tak zacne. Podle me na to nemame vliv:D

Offline DruI
5593 příspěvků moje polička 21. května 2021 13:34

Tabea Jé, "proč musím všechno dělat já!" se u nás ječí taky pravidelně :o)

Offline viktorka_od splavu
49413 příspěvků moje polička 21. května 2021 13:41

INCOM1 jeste jsem cetla (ale nezkousela) pod tricko na brisko strcit kostku

Offline INCOM1
705 příspěvků moje polička 21. května 2021 13:44

viktorka_od splavu hele to zkoušela kamarádka a ta její šikulka se vesele plazila s kostkou zadřenou do kůže

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 21. května 2021 13:51

INCOM1 jestli vyleze po schodech, tak ty. Ono jde o to, aby mimino naposilovalo ty správné svaly, ne aby to plazení bylo nepříjemné. To samozřejmě taky pomůže, ale spíš u těch, co to umí, ale jsou líní:) Taky jsou dobré různé šikmé plochy, teď už bude hezky, tak jestli v okolí máte nějaké hřiště pro nejmenší, tak bych tam občas zašla. Syn (oba teda) vůbec lézt nechtěl, ale když jsme (jednou) byli na cvičení, kde byla překážková dráha a musel lézt po šikmých plochách, hrozně ho to posunulo.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 21. května 2021 13:53

Mohučanka vždycky než u něčeho překonáme tuhle fázi, kdy s tím hází a křičí Nejde!, dost si oddechnout. Momentálně se snažím, aby si oblékal mikinu. Když mu chci pomoct, okamžitě ji pustí. Z toho fakt rostu

Offline Pinot Noir
30002 příspěvků moje polička 21. května 2021 20:04

Poprvé jsem ostříhala Viktorka a z miminka je kluk

Hrozně to letí.

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 21. května 2021 22:33

INCOM1 pokud je potřeba aby začala lézt, zašla bych být tebou na fyzioterapii. Krteček začal plazit nějak mezi 8 a 9 měsícem, ale dělal to asymtericky kdy měl jednu ruku pod sebou a druhou na supermana a já jako matka-řešička z toho nespala. Tak jsem s ním zašla k fyzioterapeutce kam jsem chodila dřív s příšerkou a ta mi dala 2 cviky z vojtovky a po týdnu cvičení začal lézt. Nevím jestli to bylo tou vojtovkou, nebo by v tu dobu začal lézt sám od sebe, ale já měla aspoň klid v duši, že pro to něco dělám.

Offline INCOM1
705 příspěvků moje polička 21. května 2021 22:38

Sairon díky, my jsme byli po více než púl roce zhruba před měsícem z fyzio propuštěni, tak se mi moc nechce. Ještě mu týden dám a pak tam zavolám. Doufala jsem, že už to nějak dáme bez vojtovky.

hehe, koukam jak uz pisu my, ne ze bych to nepotrebovala, ale se mnou bohuzel nikdo necvicil

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 21. května 2021 22:47

Věčné téma - autosedačky. Minule jsem dávala opravdu pozor i si psala poznámky, ale stejně teď nemůžu najít to co si představuji.

Nemáte prosím náhodou někdo autosedačku kterou lze dát po směru i v protisměru a je to kategorie 9-25kg? Krteček už se do vajíčka nevleze, ale musí ještě nějakou dobu jezdit v protisměru. Pro příšerku jsem kupovala obousměrnou maxi cosi, ale ta je 9-18kg a do 105 cm, což se obávám že náš malý chlapeček bude mít tak 2 letech.

Původní plán byl sebrat tu 9-18kg příšerce dát ji krtkovi a jí koupit větší, ale ona má necelých 13kg, tak se mi nechce ji ještě dávat do té do 36kg

Online 711990
18330 příspěvků moje polička 21. května 2021 23:04

Saironty obousmerne byvaji jen do 18kg, resp protismer do 18 a pak posmer do 25. Mam u rodicu Joie stages, na pasy, proti smeru do 18kg, do 25kg pak uz jen po. Jsou tusim i varianty na isofix.

Offline Mohučanka
7369 příspěvků moje polička 22. května 2021 07:51

Sairon

A jak je vysoká? V současnosti se přechází na novou normu, kde hraje roli (i) výška. My kvůli výšce kupovali sedačku schválenou od 104 cm, i když dcera ještě neměla 14 kilo. Jinak to nešlo, nevešly se jí nohy za sedadlo. A cestuje se jí teda mnohem líp, je znát, že ta 9-18 už jí byla malá. Nevýhody jsou, že se nedá dát "na spinkání" a že už se u těchto sedaček nepočítá s pětibodovým pásem. Ale v testech ADAC získala jedničku, tak snad dobrý...Vypadá trochu jako sedadlo do formule

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 22. května 2021 10:06

711990 díky to by mi mohlo vyhovovat protisměr do 18 a pak otočit. A zeptám se blbě, ale ty to máš nastudovane,  je ta Joie dobrá značka? Já se do teď koukala spíš po těch dražších

Mohučanka má cca 95 cm,takže fakt malá. Ale napadlo mě že bych vlastně pro ni mohla koupit tu do 25 a krtkovi dát tu její menší 

Online 711990
18330 příspěvků moje polička 22. května 2021 10:22

Sairon moc nemam, dala jsem na doporuceni toho chlapka z centra autosedacek, on radi ve skupine na FB. Vybirala jsem nejakou sedacku na pasy k rodicum, takze jsem byla i rada ze neni moc draha. Ale v protismeru neni polohovaci, dite je spis v pololehu. Ale pak v posmeru ma 3 polohy. V ty nasi Sirona Z jde krasne polohovat, v protismeru muze i uplne sedet i pololezet. Zato pak v posmeru jen sedi. Ale ja jsem cim dal vic odhodlana pak koupit jeste ciste protismernou do 25kg. Je to bezpecnejsi pro me i pro nej. 

Offline Pinot Noir
30002 příspěvků moje polička 22. května 2021 10:23

Sairon my jsme tu Ríšovu 0 - 18 kg potřebovali taky pro mladšího, jenže Ríša byl taky značně podměrečný, tak jsme mu museli pořídit z kategorie 9 - 36 kg. Britax Römer, teď už jsme ji přestavěli na tu větší, tj. bez pětibodového pásu. Zdá se, že mu vyhovuje.

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 22. května 2021 10:27

A dokedy vlastne dieťa potrebuje autosedacku? Kamoška ma 5 ročného syna a ten ma už len podsedak, ale to sa mi moc nezdá. 

Offline Sweet Potato
40603 příspěvků moje polička 22. května 2021 10:34

betsey Čím déle, tím lépe. Dokud se vejde. Holky jezdily v sedačce tak do 3.třídy, možná i déle.