Díky! On přeleze nejen nohy, i mě celou ležící, nebo samba. Vysoké prahy mezi místnostmi taky máme. A stejně se pak přemísťuje plazením.
Vše o těhotenství a dětech
žluťásek neboj nic, dcera ve školce obléká a obouvá kamarádku, doma leží na zemi a kvílí: "Proč musím všechno dělat já...!", když si má zout boty po příchodu domů ![]()
711990 no jak píšeš, klidně přes práh kde je ostrá prasklina lina, vůbec mu to nahatýmu neva ![]()
INCOM1 proste az zacne, tak zacne. Podle me na to nemame vliv:D
Tabea Jé, "proč musím všechno dělat já!" se u nás ječí taky pravidelně :o)
INCOM1 jeste jsem cetla (ale nezkousela) pod tricko na brisko strcit kostku![]()
viktorka_od splavu hele to zkoušela kamarádka a ta její šikulka se vesele plazila s kostkou zadřenou do kůže ![]()
INCOM1 jestli vyleze po schodech, tak ty. Ono jde o to, aby mimino naposilovalo ty správné svaly, ne aby to plazení bylo nepříjemné. To samozřejmě taky pomůže, ale spíš u těch, co to umí, ale jsou líní:) Taky jsou dobré různé šikmé plochy, teď už bude hezky, tak jestli v okolí máte nějaké hřiště pro nejmenší, tak bych tam občas zašla. Syn (oba teda) vůbec lézt nechtěl, ale když jsme (jednou) byli na cvičení, kde byla překážková dráha a musel lézt po šikmých plochách, hrozně ho to posunulo.
Mohučanka vždycky než u něčeho překonáme tuhle fázi, kdy s tím hází a křičí Nejde!, dost si oddechnout. Momentálně se snažím, aby si oblékal mikinu. Když mu chci pomoct, okamžitě ji pustí. Z toho fakt rostu![]()
Poprvé jsem ostříhala Viktorka a z miminka je kluk ![]()
Hrozně to letí.
INCOM1 pokud je potřeba aby začala lézt, zašla bych být tebou na fyzioterapii. Krteček začal plazit nějak mezi 8 a 9 měsícem, ale dělal to asymtericky kdy měl jednu ruku pod sebou a druhou na supermana a já jako matka-řešička z toho nespala. Tak jsem s ním zašla k fyzioterapeutce kam jsem chodila dřív s příšerkou a ta mi dala 2 cviky z vojtovky a po týdnu cvičení začal lézt. Nevím jestli to bylo tou vojtovkou, nebo by v tu dobu začal lézt sám od sebe, ale já měla aspoň klid v duši, že pro to něco dělám.![]()
Sairon díky, my jsme byli po více než púl roce zhruba před měsícem z fyzio propuštěni, tak se mi moc nechce. Ještě mu týden dám a pak tam zavolám. Doufala jsem, že už to nějak dáme bez vojtovky.
hehe, koukam jak uz pisu my, ne ze bych to nepotrebovala, ale se mnou bohuzel nikdo necvicil ![]()
Věčné téma - autosedačky. Minule jsem dávala opravdu pozor i si psala poznámky, ale stejně teď nemůžu najít to co si představuji.
Nemáte prosím náhodou někdo autosedačku kterou lze dát po směru i v protisměru a je to kategorie 9-25kg? Krteček už se do vajíčka nevleze, ale musí ještě nějakou dobu jezdit v protisměru. Pro příšerku jsem kupovala obousměrnou maxi cosi, ale ta je 9-18kg a do 105 cm, což se obávám že náš malý chlapeček bude mít tak 2 letech
.
Původní plán byl sebrat tu 9-18kg příšerce dát ji krtkovi a jí koupit větší, ale ona má necelých 13kg, tak se mi nechce ji ještě dávat do té do 36kg![]()
Saironty obousmerne byvaji jen do 18kg, resp protismer do 18 a pak posmer do 25. Mam u rodicu Joie stages, na pasy, proti smeru do 18kg, do 25kg pak uz jen po. Jsou tusim i varianty na isofix.
A jak je vysoká? V současnosti se přechází na novou normu, kde hraje roli (i) výška. My kvůli výšce kupovali sedačku schválenou od 104 cm, i když dcera ještě neměla 14 kilo. Jinak to nešlo, nevešly se jí nohy za sedadlo. A cestuje se jí teda mnohem líp, je znát, že ta 9-18 už jí byla malá. Nevýhody jsou, že se nedá dát "na spinkání" a že už se u těchto sedaček nepočítá s pětibodovým pásem. Ale v testech ADAC získala jedničku, tak snad dobrý...Vypadá trochu jako sedadlo do formule ![]()
711990 díky to by mi mohlo vyhovovat protisměr do 18 a pak otočit. A zeptám se blbě, ale ty to máš nastudovane, je ta Joie dobrá značka? Já se do teď koukala spíš po těch dražších ![]()
Mohučanka má cca 95 cm,takže fakt malá. Ale napadlo mě že bych vlastně pro ni mohla koupit tu do 25 a krtkovi dát tu její menší
Sairon moc nemam, dala jsem na doporuceni toho chlapka z centra autosedacek, on radi ve skupine na FB. Vybirala jsem nejakou sedacku na pasy k rodicum, takze jsem byla i rada ze neni moc draha. Ale v protismeru neni polohovaci, dite je spis v pololehu. Ale pak v posmeru ma 3 polohy. V ty nasi Sirona Z jde krasne polohovat, v protismeru muze i uplne sedet i pololezet. Zato pak v posmeru jen sedi. Ale ja jsem cim dal vic odhodlana pak koupit jeste ciste protismernou do 25kg. Je to bezpecnejsi pro me i pro nej.
Sairon my jsme tu Ríšovu 0 - 18 kg potřebovali taky pro mladšího, jenže Ríša byl taky značně podměrečný, tak jsme mu museli pořídit z kategorie 9 - 36 kg. Britax Römer, teď už jsme ji přestavěli na tu větší, tj. bez pětibodového pásu. Zdá se, že mu vyhovuje.
A dokedy vlastne dieťa potrebuje autosedacku? Kamoška ma 5 ročného syna a ten ma už len podsedak, ale to sa mi moc nezdá.
betsey Čím déle, tím lépe. Dokud se vejde. Holky jezdily v sedačce tak do 3.třídy, možná i déle.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY