Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Myrtila
5402 příspěvků moje polička 26. května 2021 18:19

Měla bych stejný dotaz, jen pro Brno, musí být průkazka DPMB, nebo by stačila občanka dítěte? A asi to platí jen pro zóny 100+101, což?

Online rasaNori
8874 příspěvků moje polička 26. května 2021 18:20

Sairon prestane:) 

Offline brrr
12381 příspěvků moje polička 26. května 2021 18:25

711990 Jo, to je mi jasné. Snaží se to vykompenzovat kroužky, ale to je jen chvilka jednou týdně a taky tam chodí jen děti rodičů, kteří chtějí, aby tam chodili.

A souhlasím s tím názorem, který tady zazněl, že nejvíc se děti AJ naučí při online hrách Jo a dítě teď jede ještě v duolingo.

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 26. května 2021 18:47

Sairon uff, soucitim. U nas tak nejak podobne... K tomu mala si neustale stoupa a casto pada na hlavu, naucila se uz vylezt na detske kresilko, ale dolu neumi... Dnes starsi mela po vstupu do domu pulhodinovy hysterak, ze chtela zustat spinkat ve skolce (vzdy ve stredu chodi domu poo)... Do toho se stehujeme, takze krabice vsude a prace mam nad hlavu no nic, je to jen obdobi

Online Tabea
8226 příspěvků moje polička 26. května 2021 18:47

MaeGandal u nás ř zatím taky nic, ale třeba to někdy klapne. Syn umí obě r i je správně používá, dcera začala r říkat teprve nedávno, jen to německé. A to by si tady v Bavorsku s pořádným českým drnčivým r taky žádnou ostudu neuřízla....

Online Tabea
8226 příspěvků moje polička 26. května 2021 18:50

MaeGandal baví se děti mezi sebou holandsky? Moje momentálně jen německy. Moji rodiče už říkali, že se na ně děti jednou domluví a oni to ani nezjistí.

Offline letfenixa
10929 příspěvků moje polička 26. května 2021 19:26

Sairon na hocičo, čo poviem, je odpoveď "ale ja nechceeem!"

Offline MaeGandal
1632 příspěvků moje polička 26. května 2021 19:27

Tabea mezi sebou samozřejmě holandsky, to je dětský jazyk naše nejmladší se chystá do školy, tak já myslím, že to r ani ř už nenatrénují. Říkala jsem si, jestli nezkusit logopedii online, teď s covidem bych mozná někoho sehnala, ale nevím, jestli na to mám nervy

Offline Karja
44882 příspěvků moje polička 26. května 2021 20:34

Sairon Přestane. A víš kdy to přestane? Přesně když to začne jít na mladšího! 

Tohle mi říkali jednou u doktora, když jsem řekla, že děti budou rok a půl od sebe, že nejhorší jsou ta období vzdoru navazující jedno na druhé. Já tehdy trpící večerním zvracenim při koupání mimina ve vane vedle do umyvadla, jsem si říkala, že ví ,,h.v.o,,, ale věděli, věděli:-D. 

No takže nevychova nic, ta dovychova taky ne. Je to tam hrozně chaotické ta jejich stránka, to člověku sežere času, že kdyby se radši věnoval sám sobě a relaxovat, je pak na děti víc v zenu než po nějakým kurzu. Nervy docházej, ale já určitě na něco přijdu:-D

Online rasaNori
8874 příspěvků moje polička 26. května 2021 20:36

Karja chces poradit? Skolku na ne, na obe. Me to vcera tak nakoplo!!! 

Offline Karja
44882 příspěvků moje polička 26. května 2021 20:39

rasaNori Jj, to si ještě minimálně rok počkám:-D. Reálne možná i dva:-D. ,,,,Pic,,,,, - smajlík prostrelujicisi spánek....

Online Evaeva
příspěvků moje polička 26. května 2021 20:43

Karja u vás asi není nic pro prťata, co? Já doufám, že mladšího od září upíchnu na dvě dopoledne v miniškolce. Starší tam byl teď zatím jednou a já vůbec nevěděla, co mám s tím jedním dítětem dělat;) A to by od příštího týdne chodit třikrát!

Offline Karja
44882 příspěvků moje polička 26. května 2021 20:46

Evaeva Není, pár let tu byla soukromá školka a poměrně levná pro děti od dvou let, ale nějak jim to dotacne selhalo. Myslím, že tu jen tak něco nebude.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 26. května 2021 20:51

Karja my máme štěstí, že máme DDM rovnou před barákem. Někam daleko by se mi nevyplatilo ho vodit, je tam jen tři hodiny. Ale jestli ti vezmou starší od září, uleví se ti dost. On je to fakt rozdíl, když musíš ladit potřeby dvou dětí. S jedním odpadne spousta stresu, i když se to nezdá. Když jdu na procházku jen s jedním, může jet na motorce metr za tři minuty a nikdo nekřičí Já už chci na hřiště!, doma se přizpůsobíš jen náladě jednoho,...

Online Evaeva
příspěvků moje polička 26. května 2021 20:51

Karja my máme štěstí, že máme DDM rovnou před barákem. Někam daleko by se mi nevyplatilo ho vodit, je tam jen tři hodiny. Ale jestli ti vezmou starší od září, uleví se ti dost. On je to fakt rozdíl, když musíš ladit potřeby dvou dětí. S jedním odpadne spousta stresu, i když se to nezdá. Když jdu na procházku jen s jedním, může jet na motorce metr za tři minuty a nikdo nekřičí Já už chci na hřiště!, doma se přizpůsobíš jen náladě jednoho,...

Offline MPLee
3046 příspěvků moje polička 26. května 2021 20:52

Jos stačí i dotka vytištěná normálně doma na inkoustové tiskárně. Určitě tu průkazku udělají na Kobylisích. Za 20 korun během minuty. Ale teda potkala jsem revizora 3x a vždy mě přešel a nic po mě s kočárem nechtěl. Jsem líná, takže kvůli pár cestám ročně bych to nedělala a vždycky radši koupila jízdenku. Teď taky nejezdím moc, ale už jsem radši vytiskla fotku, než pořád myslet na nákup lístku  

Jinak teda musím pochválit naší pediatričku. Po tom co jsem tady četla jsem čekala, že nám vynadá za malý váhový přírůstek. Ale když viděla jak se jí plazí po lehátku, uznala, že nemá kdy přibrat a mávla nad tím rukou. Co se malá minulý týden rozpohybovala, tak se nezastavila a pořád jí jen vytahujeme z rohů

Offline Potrefenáhusa
38977 příspěvků moje polička 26. května 2021 20:58

Jos já teď v tejdnu potkala revizora 2x a nekontroloval mě ani jednou, ty kočárky úplně prechazej, je to pro ne ztráta času, když mas nárok jet zdarma 

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 26. května 2021 21:02

Karja kušuj Na krtka to přijde později, je proti příšerce pomalejší, takže když budu mít kliku tak to na něj přijde až ve školce Ale.i.kdyby.dřív,tak.uz.to.druhý.dite.bude.rozumne.a.ne.neriditelny.lezec.se.sebevrazednymi.sklony

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 26. května 2021 21:05

rasaNori No já pondělí přežila jen díky vidině toho že bude v úterý ve školce, úterý bylo v pohodě a dneska už mi vědomí že jde zítra zase nestačilo. 

Po tom dnešku uvažuji o navýšení docházky, ale ona teď po pauze tu školku nijak zvlášť neoblibuje, tak je mi blbý ji tam cpát víc dnů jen proto že to s ní nedokážu vydržet

Offline Karja
44882 příspěvků moje polička 26. května 2021 21:10

Sairon Jo, to máš pravdu velkamala mě docela teď poslechne a já se můžu věnovat venku malému vzteklounkovi:-D