Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Mohučanka
7369 příspěvků moje polička 26. května 2021 21:13

Jos mne v Praze každý revizor uctivě obejde, pokud jdu se čtyřletou dcerou. Naopak když jdu sama, tak si na mne obvykle smlsne, a ještě mi říkají Slečno

Offline Karja
44882 příspěvků moje polička 26. května 2021 21:38

Mohučanka Ono to není úplně k tématu. Ale o mně ted sambo začal mluvit jako ,,moje pani,,. 

Online Zuzuli
3841 příspěvků moje polička 26. května 2021 21:39
Reakce na MPLee:

tom co jsem tady četla jsem čekala, že nám vynadá za malý váhový přírůstek. Ale když viděla jak se jí plazí po lehátku, uznala, že nemá kdy přibrat a mávla nad tím rukou. 

​Pediatr mych snu! ale nam se snad ta zmena vyplatila, minimalne konstatovali, ze mala je na prvni pohled zdrave a sikovne dite, mlada doktorka, co tam byla asi na praxi, konstatovala, ze jeji dcera mela v roce sedm a pul kila a ze si ty grafy nemam moc resit. A nase nova pani doktorka umi mnohem lip ockovat, nez ta stara. Nez jsem si vubec vsimla, kdy do male zabodla jehlu, bylo po vsem. To drzeni rvouciho mimina ve trech, aby stara doktorka pomalicku vstrikavala vakcinu, mi fakt chybet nebude. 

Offline Mohučanka
7369 příspěvků moje polička 26. května 2021 21:54

Karja

Manžel zas říkává Musím se zeptat ženy, jak kdybych ho doma držela uvázaného. 

Offline Mohučanka
7369 příspěvků moje polička 26. května 2021 21:56

Zuzuli to zní moc dobře! Až na ten konec tedy

Offline MPLee
3046 příspěvků moje polička 26. května 2021 21:58

Zuzuli právě jsem tam šla trochu s obavou, že nám začne nutit příkrmy a tak. Malá teda není až tak malá, má 5400g ve 4 měsících, my nejsme velcí ani jeden... Ale je pravda že poslední měsíc v přibrala jen symbolicky, tak jsem to očekávala. Ale je spokojená, prospí noc a veškerý bdělý čas proplazí, to by asi nedělala, kdyby nějak strádala. 
A jsem ráda, že u vás to s doktorem vypadá dobře, popis očkování původní doktorky je teda strašnej

Offline Emerald
2686 příspěvků moje polička 26. května 2021 22:00

Evaeva Sweet Potato 711990

My máme podobnou zkušenost s dcerou. Když jsme se vrátili z Německa, bylo jí těch 5, dva roky tam sice chodila do školky, kde se po půl roce úplně v klidu domluvila s učiteli i dětmi, ale byla to prostě taková ta jednoduchá dětská němčina s omezenou slovní zásobou, kterou v tom věku dítě používá. Za dva roky jsme odjeli do Londýna a z němčiny všechno zapomněla. Zůstal jí jen dobrý přízvuk. Do anglické školy chodila od 7 do 12, rok jí trvalo, než se rozmluvila, i po čtyřech letech po návratu je ale bilingvní, protože v angličtině čte, je v kontaktu s některými kamarády a kouká na filmy a seriály jen v originále. Samozřejmě, že by jí chvilku v anglickém prostředí trvalo, než by chytla úplnou jistotu, ale už jí angličtinu nikdo nevezme.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 26. května 2021 22:03

Emerald to super, že jí zůstala ta angličtina. Předškoláci jsou asi fakt malý, aby si ten jazyk nějak uchovali.

Offline Karja
44882 příspěvků moje polička 26. května 2021 22:10

Mohučanka No, ale to je správná odpověď na cokoliv, takové univerzální, nic se tím nezkazí:-D My jsme dnes byli vybírat střešní tašky. Prodejce nám něco ukazoval a sambo říkal ,, to se mi líbí,, ,,ne, mně se to nelíbí,, ,,ale počkej Karjo, to má dobré vlastnosti a teda fakt se mi to libi,. ,,no, mně se to fakt nelíbí,,. Prodejce: ,,tak tohle je vyřešené, jdeme dál,,. :-D Určitě tam budeme brát i další věci:-D

Offline Emerald
2686 příspěvků moje polička 26. května 2021 22:10

Evaeva Já jsem o tom dost přesvědčená. Pokud v tom víceméně dál nežijou, tak je to fakt těžký.  Jasně že kdyby chodila do německé školky i tady, bylo by to jiný, ale na to jsme tehdy neměli peníze. U té angličtiny jí sice trvalo déle, než se odvážila mluvit a sama psát, protože byla starší, ale už jí vydrží. 

Offline Emerald
2686 příspěvků moje polička 26. května 2021 22:18

A teď máme s dcerou takovou nostalgickou chvilku - koukáme na Poirota, na díl, který se natáčel v Greenway ( devonské sídlo Agathy Christie ). A je to pořád - jéé, tam jsme byli, tam jsme šli, u loděnice jsme se fotili.... Mně se asi po dlouhé době stýská.

Online Gatita
8668 příspěvků moje polička 26. května 2021 22:44

Sairon zuby jsou hrozne trapeni. Mame za sebou straslivy mesic, plny boleni a place, rozhazeneho rezimu, spatneho spanku a diety spocivajici v 3 vychlazenych lipancich denne. Porad jsem nevedela, co se deje, teplotu nemel, v puse porad nic...a ted koukam - stolicka venku. Hrozne se mi ulevilo, ze to jsou asi fakt "jen" ty zuby.  Starsi chodi do skolky, coz je parada, protoze doma jsem ted mela co delat i s jednim. Jako bonus se tam naucil i to "ř", co doted neumel, ostatni deti ho dost motivujou. Ale aby to nebylo jen tak, tak rozsiril svou zasobu vulgarismu, takze tu cele odpoledne jede takove pasmo sprostaren a furt kouka, co ja na to. Taky si ted ve skolce hraji na valku, coz chce praktikovat i doma. Nemusim asi rikat, ze mladsi neni z prudkych pohybu pesti par milimetru pred oblicejem nijak nadseny... vychovu ted neresim, ale hlidam si ten rev a uz asi 3 dny jsem nejecela:) vychovny efekt stejny (tj.nula), jako kdybych jecela, ale aspon si nepripadam trapna.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 26. května 2021 23:21

Evaeva marí sa mi, že som ti mala dať vedieť ako sedia tie keeny? Alebo to bolo dačo iné?

Online Evaeva
příspěvků moje polička 26. května 2021 23:27

Mrakoplas asi keeny, taky jsem zapomněla. A jak sedí? A platí, že kupuješ cca o číslo větší? Mě to tak podle těch rozměrů přišlo. Já pořád váhám. Koukám se teď po nějakých bazarových. 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 26. května 2021 23:44

Evaeva Bude to elaborat. Veľkosť - normálne nosí 26 a keeny som kúpila dvojcislo 27/28. Sú mu akurát. No a to je ten problém, že neviem či ich nechať, či mu noha rýchlo nenarastie. Lenže o číslo väčšie sú dlhšie až o 1cm, v tom by sa zabil. Škoda, že sú medzi číslami tak veľké rozdiely. 

Inak mu podľa mňa lepšie sedia seacamp cnx ale zdajú sa ako keby mensie, asi tým, že on má dominantný palec a seacamp na to nie sú. Tam (na prstoch) mu sedia lepšie tie newport ale v ostatných častiach sa mi zdajú trocha siroke a sú aj také masívnejšie. Takže budem dva týždne skúšať a uvidím či dačo nechám . Mladšiemu sa mi ich ešte nepodarilo navliecť na nohy, unho to je úloha minimálne pre troch dospelých

Ale pätu sa zdá, že držia dobre, ešte ho musím donútiť dlhšie chodiť, aby som videla, či nevbaca nohu dovnútra.

Som asi moc nepomohla, čo? 

Offline Mohučanka
7369 příspěvků moje polička 26. května 2021 23:48

Karja nakupujte!!!

Online Evaeva
příspěvků moje polička 26. května 2021 23:53

Mrakoplas pomohla, díky. Aspoň ve velikosti mám jasno. Škoda, že není teplo, abys je vyzkoušela v provozu. Asi nějaké koupím, až natrefím na dobrou nabídku. Přikláním se k tomu, že je v těch horách užije. Asi půjdu do těch seacamp, i když palec má taky dominantní, ale teď mu noha vyrostla spíš do délky než do šířky. Mladšímu je kupovat nebudu, on toho ještě tolik nenachodí, tomu budou určitě stačit ty dd step, co má.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 27. května 2021 00:01

Evaeva ja pre mladšieho práve nemám nič, skúsila som ho narvat do sandálov po staršom a ani som mu ich neobula, má oproti nemu oveľa širšiu nohu (hodne tuku :)) tak dúfam, že keeny dá, lebo bude chodiť bosý

Offline Mohučanka
7369 příspěvků moje polička 27. května 2021 08:31

Já si jen fňuknu, když jste tu u bot. Dcera potřebuje letní tenisky, akorát jí už půl roku nevyrostla noha, takže je prakticky jisté, že hned jak je koupím, poskočí velikost nejmíň o dvě čísla

Offline moora
8668 příspěvků moje polička 27. května 2021 08:42

Karja pan prodavac je zkusenej