Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Gatita
8670 příspěvků moje polička 04. června 2021 09:20
Reakce na Pinot Noir:

Ježiš, my když jdeme ven, tak já beru jen peníze na pivo a zmrzlinu

Kuličky, dezinfekce ani náplasti mi dosud vůbec nepřišly na mysl.

​no ja taky. Ale uz jsem tu psala, ze si pak pripadam nedostatecne, kdyz jdu nekym, kdo je takto vybaveny. A o krabickach s peti druhy ovoce a tasce obkeceni s ruznymi stupni funkcnosti ani nemluvim.

Jinak syn snad v zivote nemel naplast. Odreny uz parkrat byl, to jo, ale slovo naplast u nej vyvolalo akorat tak dalsi salvu place. 

Offline Pinot Noir
30004 příspěvků moje polička 04. června 2021 09:22

žluťásek Ríša si to ničím postříkat, umýt, ani zalepit nenechá. 

Offline Pinot Noir
30004 příspěvků moje polička 04. června 2021 09:24

Gatita přesně, při odběru krve nebo CRP je největší řev kvůli náplasti, kterou okamžitě strhne

Offline rasaNori
8874 příspěvků moje polička 04. června 2021 09:24

Pinot Noir sara si nedavno hrala v supliku, kde jsou plastove misy a asi uklizecka do nej dala i jednu sklenenou, coz jsem si nevsimla. No a samozrejme ji rozbila a nez jsem stihla zasahnout tak se i porezala. Naplast ji vydrzela presne 3 vteriny...

Offline INCOM1
705 příspěvků moje polička 04. června 2021 09:33

Potřebuju nutně dodělat narozeninové překvapení pro samba. Takže dítě rozlepilo oko v šest a zatímco normálně by bylo nejpozději v devět spolehlivě tuhý, tak dnes je sice úplně nevrlý a utahaný, ale pořád vzhůru!

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 04. června 2021 09:37

Já náplasti nosila zatím jen na výlety, ale poslední dobou je syn takový střelec, že je do kočárku dám.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 04. června 2021 09:40

Malenge je to tím, kde vyrůstáš. Mě zahrada sice chybí, ale nejpozději až budou děti ve škole bych litovala, že jsme to sídliště opustili. Tady je všechno při ruce, do školy klidně pustím děti samotné, když potřebuju něco vyřídit, není to výlet na půl dne,...

Offline Potrefenáhusa
38979 příspěvků moje polička 04. června 2021 10:19

INCOM1 maj na to radar!!!!vsechny!

Offline Myrtila
5406 příspěvků moje polička 04. června 2021 10:42

Jos No ono i z toho panaka vetsina vody skonci pod bradou, ale je videt, ze pit ho bavi, na rozdil od toho jidla  A bozi fotka s jahodou

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 04. června 2021 10:49

rasaNori 

Syn si v pohodě nechá vyšetřit a ošetřit cokoliv, náplast snese asi ty 3 vteřiny taky. Většinou spíš před ní uteče. Dcera je totální histerka, dneska byla obrovská scéna kvůli třísce, která šla nádherně vytáhnout (když mi to konečně dovolila). Náplasti by nosila na každý škrábaneček. Tuhle jsme tu dokonce měli kouzelnou náplast, kterou nám postupně poskytla všem na naše zranění.

Offline INCOM1
705 příspěvků moje polička 04. června 2021 10:54

Potrefenáhusa porad jeste nespal, potaci se jako opilec, ale porad se nekam stracha. Ztratila jsem nervy a dodělala to s ním v nosítku. Moc jsem na to nevidela a vysledek je tomu odpovidajici

Offline continuity
43525 příspěvků moje polička 04. června 2021 10:58

dynda my sme taky meli zázračné naplasti na všechny bebicka.

Ale připomnělo mi to zdravotnici z tábora, která pro pubertální spratky nafasovala tejpovaci pásku s lebkami. 

Offline Kokoska
35125 příspěvků moje polička 04. června 2021 11:21

Šla jsem s chlapečkem ven. Jel na odrážecím kole, což vyžadovalo helmu, a měl mikinu, kterou jsme pak sundali. A kolo ho za půl hodiny přestalo bavit, protože na cestě bylo málo bahna, do kterého se dá vjet. Takže cestou zpátky jsem nesla kolo, helmu a v ní nacpanou mikinu a dítě se postavilo a "Prosím vezmout! Babičko vezmout!" Takže když jsem mu vysvětlila, že nemám další ruku a že vzít ho fakt nehodlám, tak se mnou "nesl" kolo, byl důležitej, chvíli mlčel (!), pak na mě kouknul a povídá "Jsem na tebe moc pyšnej!"

Já nevím, jestli ani ne tříletý dítě chápe, co to je pyšnej, asi ho tak občas doma pochválí, ale bylo to strašně legrační, když to tím dětským hláskem pronášel.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 04. června 2021 11:27

Kokoska zlatej kočár ti povím:) ten uveze všechno. Jinak na ty odrážedla se dělá takový popruh jako od tašky, můžeš to vzít pak přes rameno. 

Offline viktorka_od splavu
49418 příspěvků moje polička 04. června 2021 11:59

Kokoska  zlaticko

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 04. června 2021 12:11

U nasi dcerky je to s naplasti naopak- na kazde udreni ji vyzaduje, vetsinou ji to vysvetlim ze ji nepotrebuje. Ale minule spadla na kolobezce a odrela si loket, tak knikala dokym jsme nekoupili naplaste s morskymi zviratky v DM, pak to zazracne prestalo bolet

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 04. června 2021 12:21

A docitam- co se tyce zavadeni prikrmu, docela mne prekvapilo kolik u vas cekalo na ukonceny 6. mesic. Mam za to ze jen WHO doporucuje plne kojeni 6 mesicu, i to hlavne kvuli rozvojovym zemim, kde neni vhodna pitna voda a tak je kojeni pro deti bezpecnejsi stran prujmovitych infekcnich onemocneni. Ale ostatni mezinarodni pediatricke spolecnosti (treba AAP, ESPGHAN) doporucuji dodrzovani okna imunologicke tolerance. Aspon takove info mam z nejakeho webinare, tak nevim, zda jsou nejake novejsi poznatky a doporuceni? Nase pediatricka take doporucovala zavest jeste pred 6. mesicem a ta ty trendy urcite sleduje pecliveji nez ja
Ale ono je to stejne nkonec na tom diteti. Obe moje deti jsem zacala prikrmovat kolem ukonceneho 5. mesice. Starsi nejedla, to byly tak 2-3 lzicky denne, zacala vic jist az kdyz dostala kousky, ale i tak by byla nejradeji plne kojena aspon do roka :) a mladsi od zacatku ji krasne, vsechno, ale kojeni se rozhodne nevzdava, porad ji kojim minimalne 10x denne i nocne. Alorat ted posledni dny zacala pri kojeni nekdy pouzivat zuby, auau  a nevim jak ji to vysvetlit ze takto ne

Offline continuity
43525 příspěvků moje polička 04. června 2021 12:49

mnum když tě kousne tak, ji řekni, že tě to bolí a kdyz to zopakuje, tak to prso pro tentokrát schovej. 

Moje to každá zopakovaly tak 2x. 

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 04. června 2021 13:06

continuity jo, to zkousim, ale tvari se na to ze nerozumi nespolupracuje, potvorka

Offline viktorka_od splavu
49418 příspěvků moje polička 04. června 2021 13:19

mnum ja jsem lekava, takze jsem zajecela a vylitla.. a dite uz to podruhe nezkusilo:-) na nejake trpelive vysvetlovani asi nedaji:-P

jinak o tech doporucenich who uz jsem to takto nekolikrat pripominala, ale to mas marny:-)

(viz ten pekny clanek o kognitivni slepote)