Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 03. června 2021 20:58

Ja vam nevim, ale vzdyt cetli minimalne Hochy od bobri reky, neverim ze tam by otep nebyla? 

Offline continuity
43525 příspěvků moje polička 03. června 2021 21:06

711990 nečetly, takže i kdyby byla. Navíc si myslím, že pokud to ty deti neumí ( jakože výsledek napovídá, že fakt neumí), tak je dobré si vybrat, jestli budeme procvičovat gramaticky jev nebo slovní zásobu. 

Já hlavně nechápu to překvapení ze strany učitelky, že to bude prieser vim minimálně od Velikonoc. 

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 03. června 2021 21:16

continuity a co ctou za knizky? Takovy ty "povinny"? 

Offline continuity
43525 příspěvků moje polička 03. června 2021 21:26

711990 starší měla povinne Štorcha a Vernea. Mladší povinné akorát Řecké baje, asi byli všichni rádi, že čtou vůbec neco. Takže ta přečetla nejake Narnie neco od Chrisa Riddella a nějaké detektivky. 

Oni teda nechtěli číst ani Pipi. 

Offline MPLee
3046 příspěvků moje polička 03. června 2021 21:26

Potrebuju nejakou literaturu k prikrmum? Mala se mi uz tyden sape po vsem co je na stole, dneska mi ukradla vidlicku a snazila se narvat si grilovane kure do pusy. Nastesti se netrefila a jen si opatlala nos a bradu omackou  Ze tohle nebude vhodny prvni pokrm mi doslo, ale staci mi proste uvarit a rozmixovat nejakou zeleninu, nebo tomu mam venovat vic casu? 

Offline Karja
44886 příspěvků moje polička 03. června 2021 21:33

MPLee Tak si přečti nějakou Hami příručku nebo tak, mají to u lékaře větsinou a myslím, že to stačí. Nějaké základní informace, jakože zavadet postupně jednotlivé druhy to je asi potřeba vědět;-). 

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 03. června 2021 21:40

MPLee nepotrebujes, mrkni treba na instaci na BLW krok za krokem. I kdybys davala pyre a nechtela BLW, jsou tam dobry tipy na bezpecnost a prave taky ohledne zavadeni jednotlivych potravin. Ve zkratce - idealne zacit az v ukoncenem 6.m, bez ohledu jestli kojis nebo davas UM, nenahrazovat kojeni jidlem do roka, poradi potravin je jedno, klidne zacni kuretem. Pokud kojis, je to udajne bezpecnejsi pro zavadeni alergizujicich potravin. Verim, ze kazdy na to ma svuj nazor, tohle vychazi z aktualnich doporuceni WHO, ja jsem se tim ridila. Prislo mi fajn, nehrotit jidlo minimalne do roka a nestresovat se, kolik toho snedl. Mlika mel dost:) (plati i pro UM)

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 03. června 2021 21:42

continuity aha, ja myslela ze se jeste dela takovy to spolecny cteni, kdy cela trida cte jednu knihu zaroven, v hodinach cestiny a nahlas:) 

Offline continuity
43525 příspěvků moje polička 03. června 2021 21:45

711990 jo, tak to vůbec, ani jedna. Starší měla ty Lovce, ale takovým debilnim způsobem, ze občas četli ve škole a pak měli třeba za domácí úkol přečíst 15 stran. Půlka matek to dětem četla, protože to v té třetí třídě vůbec nedávaly. 

Offline Karja
44886 příspěvků moje polička 03. června 2021 21:46

711990 No ono na těch nových doporučeních co jsi teď napsala asi něco bude, protože mne malamala teda od pulroka dost bojkotovala mléko a kamarádky holčička taky. Prostě jim zachutnaly ty příkrmy a mléko se do nich muselo cpat téměř ve spánku:-D.

Offline Karja
44886 příspěvků moje polička 03. června 2021 21:47

711990 Ty jo, tak to společný čtení jsme nikdy neměli, nahlas jen z čítanky a ani na doma jsme neměli stejnou knihu nikdy

Offline MPLee
3046 příspěvků moje polička 03. června 2021 21:50

711990 No ona má 4 a půl měsíce. Ale přibírá maličko, poslední 2 týdny chce kojit snad co hodinu a budí se i v noci. Kolikrát potřebuje obě prsa aby byla spokojená. Tak to ve mě hlodá, že bych začala dřív. Ještě když se teď po všem sápe. I když je mi jasný, že to spíš napodobuje nás, nezm že by fakt chtěla jíst. Jen mě už se to začíná dost protivit, pořád vytahovat prsa

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 03. června 2021 21:50

MPLee uvařit a rozmixovat zeleninu za mě stačí:) Začíná se jedním druhem, postupně přidáváš další. Do příkrmu jsem dávala trošku oleje nebo másla. Během kojení je vhodné seznámit jí s co nejvíce potravinami kvůli alergiím. Ale malá je ještě malá, ne? Vydržela bych do ideálně do šestého měsíce.

Offline continuity
43525 příspěvků moje polička 03. června 2021 21:52

MPLee já bych ještě počkala, to může být nějaká laktační krize a zas se to zrovna. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 03. června 2021 21:53

Karja je fakt, že kluci do měsíce od první lžičky vypustili obědové kojení a od roka (deseti měsíců možná) se kojili už jen na noc + jednou v noci. Mě to ale nevadilo;)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 03. června 2021 21:55

MPLee já kojila pokaždé z obou prsou, kluci se na jedno nikdy nepřeorientovali. Ještě bych vydržela, uvidíš na příští kontrole. Možná potřebuje víc mléka, jak se teď začala pohybovat, a zase se to srovná.

Offline Karja
44886 příspěvků moje polička 03. června 2021 22:01

Evaeva No ale ta moje se od pulroka nechtěla kojit vůbec. Jen když byla rozespalá tak to šlo. Takže to vadilo;-)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 03. června 2021 22:02

Karja jo já vím, jak si to tu řešila. To je samozřejmě na prd.

Offline katkas
257 příspěvků moje polička 03. června 2021 22:45

MPLee Není to nějaký růstový spurt? Jinak pokud má o jídlo zájem a ty to tak taky cítíš, tak bych si klidně něco zkusila. Ano, doporučení je do 6M výhradně kojit, ale jestli dítě zkouší ujídat, tak je možná čas. 

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 03. června 2021 22:48

MPLee hele ja kojim z obou doted:) to je spis o preferenci ditete. Pokud te nebavi kojeni, dej UM, nic se nestane:) ale dobry je pamatovat si, ze do roka je hlavnim zdrojem energie zivin mliko. Umely nebo matersky. Nejsou to zavody, kdo do ditete nacpe 300g prikrmu:) je to o tom, aby ochutnali. Nektery dite bude nadsene jist, jiny spis jen ochutnavat. Tonda zil vloni v letenjen z mlika a melounu. Ted, v roce a trictvrte, ji uplne normalne vsechno(nez prijde ta dvouleta krize a bude jist jen suchy rohliky). Jo a pokud min pribira, rozhodne to nevyresis jidlem, musela bys ji futrovat jako husu. Mliko ji bohate staci. 

Karja continuity s tim ctenim je to skoda....moje mama to za covidu nahradila online ctenim 3x v tydnu, kdy jim ona vecer skoro hodinu cte. Sejdou se i kolikrat cely rodiny a poslouchaj. Precetli uz snad 6 knizek a ted hltaj Chatu v jezerni kotline. Asi je to bavi, protoze by prej chteli cist i o prazdninach