MPLee Já taky doporučuju IG, ale profil nutrimamma, je to nutriční terapeutka zaměřená na děti a sama má malýho syna. Je tam spousta zajímavých informací, našla jsem tam všechno, co mě zajímalo. Ohledně přikrmů se i rozepsala na blog, moc se mi její přístup líbí a má tam i spoustu tipů na to, co konkrétně jíst. Určitě doporučuju přečíst ty dva články ohledně přikrmů, do tý doby mi to všechno přišlo hrozně složitý.![]()
Vše o těhotenství a dětech
MPLee Naše mládě se taky tak od toho 4. měsíce sápe po našem jídle, a když my jíme, úplně nám to hltá očima, přežvykuje a polyká. Tak jsem tomu chuďátku v necelých 6 měsících dala první příkrm, teď teda dostává "oběd" asi 3 týdny, a ono mu zatím vůbec, ale fakt vůbec nic ani trošku nechutnalo. Když sní 2 ty maličké miminí lžičky, je to úspěch. Zkoušela jsem jíst spolu s ním, když si dávám svoje sousto do pusy, dal by si taky, ale na svoje jídlo tu pusu neotevře ![]()
Myrtila To přijde, u nás to celkem trvalo, ale konečně už k obědu sní něco víc než ty 2 pidilžičky. Já teda začala ochutnáváním od 4 měsíců (kvůli alergenům, spíš to bylo olizování lžičky než jídlo), i proto, že chuť jíst s náma otesánek projevoval už od dvou měsíců.
A každej si musí vychytat, co na jeho konkrétní mimino platí, slyšela jsem x rad - některý radši jí hned po probuzení, po kojení, někdo naopak kojí až po přikrmu, víc hladový dítě a tak... A moje k tomu třeba musí vypít hodně vody.
MPLee Ja zacla u syna s prikrmy v 5m, uz se po vsem taky sapal. Dostala jsem nejake brozurky od oediatricky a pak jsem koukala na profil, jak psala tady Len. Zacinala jsem zeleninou, pak k tomu maso, pak ovoce a nakonec kase. Ve vysledku to neni velka veda, ale musis se v tom zabehnout. Jinak syn ma skoro 9m a mam pocit, ze ho neuzivim. Tak 5x kojim, k tomu rano sni pulku velkeho jogurtu s ovocnou presnidavkou, k obedu cca objem velke masozéeninove, vecer kasi a mezitim porad neco do rucicky (syrove ovoce, krupky, rohlik).
Taky doporučuji ig BLW krok za krokem, my doma blw plně praktikovali. První příkrm dostal Rosťa ještě před ukončeným šestým měsícem, on už byl na jídlo jak divy delší dobu, ale kojení to nenahrazovalo ještě kolik měsíců. Myslím, že až po roce jsem přestala kojit po obědě a režim snídaně - presnidavka - oběd - svačina nebo dvě - večeře najel až v roce a půl, s tím, že ale dvakrát denně pořád kojím, na uspani.
Len No, jsem zvedava, kdy se to zlomi u nas, zatim mi to nevadi, prospiva z mleka a aspon trosku na ochutnani nove potraviny sni vzdycky. Prave zkousim, jak toho do nej dostat vic, taky zatim nejvic zabira davat mu k jidlu dostatecne napit vody, na tu se jenom trese, vic nez na to jidlo ![]()
Já bych jí klidně něco už připravila a dala ochutnat, když se sápe po jídle. U nás ty první příkrmy několik týdnů tím dítětem jen tak profrčely, pochybuju, že by z toho něco ty děti měly, kromě chuťového zážitku a dobré zábavy. Bylo hezký vidět, jak jim některá jídla vyloženě chutnají. Synovi hrozně jel příkrm s cuketou. Myslím, že když je s něčím problém, tak se zavádějí příkrmy už od 4 měsíce. Ale nevybaví se mi, co že za probém. Asi nějaké alergie na mléko??? Jen jsem chtěla vyjádřit, že po 4 měsících některé děti ty příkrmy už dostávají. Taky teď už bude čím dál víc hezké zeleniny, v létě se přikrmuje dobře. Já kolikrát skočila na zahradu, něco tam utrhla, pohoda.
Zlatý kojení...tuhle po veceri se muž dival na tu totálně zadělanou zidlicku a rika:"prosím te, je ta židle celá už naše? Tohle už bysme nikomu vrátit nemohli..." (mivali jsme pujcenej nastavec pro mimina). Chci teď v ikee koupit podložku pod kancelářskou židli, odkoukala jsem to u kamarádky, zda se, ze by se to mohlo mýt lip než podlaha, i přes existenci dvou psů je to děsný
Myrtila a pockej, až zjisti, ze se dá do skleničky strčit rucicka a cákat....než na to prisla, pila ze sklenky moc hezky, teď má treninkovej hrnicek a chce sama a furt ho sbírám ze země...moje nervy, no jak rikam, zlatý kojení, já bych nikam nespechala (já ji zacala dávat v tom půl roce, ale o jídlo zájem moc ještě neměla a bylo to par lzicek, s jidlem do ruky vůbec nevěděla, co dělat)
Potrefenáhusa místo podložky pod židli jsem.koupila obyčejný kus takového toho omyvatelného plastového ubrusu. účel splnil dokonale a pak ho ještě dlouho používali při hrani s modelinou.
A mám dotaz, jak chodíte vybaveny ven? Včera si mi Dítě na hřišti celkem daleko od domu sedrelo do krve skoro celou holen, měl to plné pisku, kamínků a bordelu celkově. Vyplachnout vodou z láhve to nešlo, takže jsem zjistila, že nevím, co na takové případy vzít. Nějakou náplast nosim, ale lepit ji na ty v krvi nalepené šutry by mi přišlo divné.
Malenge Tonda si ted tak minimalne 2xdenne rozedre kolena do krve a mam s sebou dezinfekci, ale kdyz je to temhle pripad, akorat kapesnickem odsaju nejvetsi krev a cistim stejne doma...nekdy se to proste musi vycistit kartackem pod tekouci vodou
To je moc hezké ![]()
dnes mají zrovna čtení tak jsem se ptala a prý jim učitelka čte z čítanky.
Ja dětem četla dlouho a přestala jsem proto, že oni už moc nechtěly, resp. jsme měli takovou krizi, že každá chtěla něco jiného a ještě úplně jiného než já. Docela si myslím, že by to tě mladší ještě prospělo, ale asi se nedá nic dělat.
continuity no jasny, s tim se tezko bojuje. Ale prave kdyz bude hodne cist, ty diktaty ji pujdou lip. Ale nutit dite do cteni jde tezko, no
711990máš pravdu, jen jsem se včera cítila takova nepripravena. ale nějakou malou stříkací dezinfekci bych na cesty zakoupit mohla. Nějak to mam na háku ![]()
Myrtila Fakt to může být i ze dne na den. U nás už dva dny jedou skoro plný obědový porce, přitom doteď nesnědl skoro nic. Já se na to už třásla, protože malej má nejspíš anémii a tu v půl roce už jen mlíkem nevyřeším. Dávám mu i jídlo do ruky, ale zatím moc neví co s tím, i když okurka je fajn a vždycky sní tu měkkou vnitřní část. dynda Cuketa frčí i u nás, to je jistota úspěchu.![]()
Od 4 měsíců se mají přikrmovat děti na umělým mlíku, a ty kojený se mají začít s jídlem seznamovat kvůli alergenům (i když není žádný zdravotní problém). To je problematika tzv. imunologickýho okna, ale to je taky diskutabilní. Já začala po tom čtvrtém s ochutnáváním a pak stejně na 14 dní vynechala, protože ho děsně bolelo břicho i z toho stopovýho množství.
711990 jo a už dlouho si přeji, aby kluci měli štěstí na učitelku alespoň trošku podobnou Tvé mamince ![]()
Malenge no nemysli si, tu dezinfekci jsem kupovala az pote, co se rozplacnul primo pred lekarnou
a dekuju![]()
711990 rozpláclý před lékárnou
to je přesný!
711990 já tím nutně nechci nahradit kojení, ani to na začátku nečekám. Spíš že jí to tak zajímá a mohlo by se jí ochutnávání líbit. Teda jako za pár týdnů bych klidně jedno z asi 15 kojení mile ráda vynechala, ale zase dokud mám mlíko, tak mi přijde blbé jí dávat um. Navíc teda se přiznám, že ten 6 měsíc vychází přesně na moje tábory a to by se mi hodilo, kdybych už věděla co je ochotná pozřít a nemusela o tom přemýšlet. No ještě to zvážím a prozkoumám ig ![]()
Len díky, pročtu si to. Já si právě řikám, že jí nemůže ublížit něco ochutnat už teď. Proč je všechno kolem mimin rozděleno na dva tábory?
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY