Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 04. června 2021 13:20

mnum já mám pocit, že to imunologické okénko už "neplatí", že se přišlo na to, že by se ty alergeny měly zavádět spolu s kojením, na věku tolik nezáleží. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 04. června 2021 13:24

mnum tohle jsem teď zažila se synovcem. Upadl na hřišti, maličko se odřel, nic moc to nebylo. Ale pořád kňučel, až přispěchala nějaká jiná maminka a nabídla náplast. Byla moc krásná fialová s koníky a hradem:), okamžitě to přestalo bolet.

Offline dzizisketa
9020 příspěvků moje polička 04. června 2021 13:25

viktorka_od splavu

AA jakože když my tu máme čistou vodu, má kojení po čtyřech měsících méně benefitů? Kognitivní disonancí bych se ohanela až potom, co bych si doporučení opravdu prostudovala. 

Offline viktorka_od splavu
49418 příspěvků moje polička 04. června 2021 13:27

dzizisketa nikoliv. ale ono by se stacilo zamyslet

Offline dzizisketa
9020 příspěvků moje polička 04. června 2021 13:33

viktorka_od splavu

Nikoli, v tomto případě stačí znát, ale to právě chce pojmout i ty informace, které se do mého obrazu světa nehodí, ba co víc, aktivně je hledat. Když už tu chceš machrovat po přečtení jednoho článku o kognitivním zkreslení. Který sis navíc asi nepřečetla zvlášť pečlivě, jinak bys vedela, že tvůj postoj jediné spravedlivé je taky, wait for it, kognitivní zkreslení. 

49418 příspěvků moje polička 04. června 2021 13:35

dzizisketa nee, uz jsme v nem s mnum dve

Offline Potrefenáhusa
38979 příspěvků moje polička 04. června 2021 13:39

jinak o tech doporucenich who uz jsem to takto nekolikrat pripominala, ale to mas marny:-)

(viz ten pekny clanek o kognitivni slepote)

​jakoze jsme tu nikdo neposlechl guru viktorku a kojily do půl roku jak blby, jo

Offline Potrefenáhusa
38979 příspěvků moje polička 04. června 2021 13:41

mnum jeceni nefunguje, to je prave ten for, na to ta malá potvora čeká a směje se tomu

ja zakreju, řeknu ne a když to udela znova, tak se pak snazim nedat (v noci blby)

ale teď poslední dny to jenom naznačuje a sibalsky se u toho směje, tak ťukťukťuk, snad dobrý 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 04. června 2021 13:44

mnum Potrefenáhusa ty jo, ty holky jsou pěkný potvory. Kluci mě kousli dohromady tak dvakrát.

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 04. června 2021 13:48

viktorka_od splavuno on to neni zavod. Kdyz dite porad ma vypuzovaci reflex, tak fakt nema smysl ho krmit lzici. Neni to o dodrzeni deadlinu, ale o tom, ze kazdy dite je jinak vyzraly. Ja jsem cekala mimo jine na vymizeni reflexu, coz bylo az skoro v 7.mesici veku. Ale rozhodne nikomu nebranim zacit v 6 tydnech polivkama do flasky, jako jsme to meli my jako mimina. 

49418 příspěvků moje polička 04. června 2021 13:52

Potrefenáhusa ze ses to ty.. doporuceni who rika nedavat detem do ukonceneho 6. mesice nic, nez materske mleko. protoze cim je dite mensi, tim vetsi nebezpeci mu hrozi pri konzumaci znecistene vody atp, tak proc ho tomu vystavovat dokud to neni nutne

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 04. června 2021 13:56

711990 o tom reflexu slyším poprvé. Jak to funguje/jak to poznám?

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 04. června 2021 13:56

Potrefenáhusa nejecim, reknu ji ze mne to boli a kdyz to opakuje, zakryju. Ona to ani nedela jako legraci (zatim), proste si mne drzi v zubech a pak odtahne hlavu, asi ji to tak lepe tece nez kdyz je na mne nalepena. No nic, verim ze je to jen obdobi, starsi dceru jsem prave kvuli kousani u kojeni odstavila ve 21. mesicich (a to mne kousala skoro pul roku). 

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 04. června 2021 13:58

Evaeva takovy to, kdyz das miminu do pusy lzicku s jidlem a ono ti to jazykem zas vrati zpatky. Mne o tom rekla detska. Netrvala teda na tom, ze do ty doby nema jist prikrmy, ale zminovala to. Jestli se to fakt jmenuje vypuzovaci reflex si nejsem jista, rika se tak i spousteni mlika pri kojeni:) kazdopadne Tonda to mel fakt dlouho

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 04. června 2021 14:01

Evaeva tak v anglictine tongue thrust nebo extrusion reflex.

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 04. června 2021 14:08

jeste k tem prikrmum- myslim ze kazda mama pozna kdy je dite pripravene. A kdyz to dite nechce, tak nechce, i kdyz uz je mu 6 mesicu a tyden (zazila jsem, tak vim jake to je nekdy az zoufalstvi kdyz to dite nepozre nic a uz ma anemii a nedostatek vit. B12). 

Zavadeni prikrmu ale ja nechapu jako nahrazeni kojeni, jen doplneni. Dite ochutna nove vune, chute, teploty, struktury... 

Evaeva no tato informace o ,,zrusenem" imunookne se ke mne taky opakovane dostala, ale vzdy ve forme sdeleni mezi maminkami, nikde ne jako soucast oficialniho doporuceni nejake odborne spolecnosti. Ale to ze zavadeni prikrmu ma byt bez preruseni kojeni, to plati. Kdyby mela nektera z Vas odkaz na neco ,,oficialniho", co rika ze imunookno je davno prekonany mytus, sem s nim, rada se poucim, fakt to nestiham sledovat. 

Zajimave, jak je toto tema prvnich prikrmu vybusne... Zadne vasne jsem rozdmychavat nechtela

Offline Mohučanka
7369 příspěvků moje polička 04. června 2021 14:10

Evaeva 711990 jojo, je to tak, dítě neumí postrcit jazykem potravu směrem do hrdla, ale umí ji vystrčit ven. Ta schopnost se prostě vyvine sama časem, kolem toho půlroka, ale je to individuální.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 04. června 2021 14:14

711990 zajímavé. Mě právě přišlo trochu zvláštní doporučení do šestého měsíce radši volit um než "normální" jídlo. Popravdě si už moc nepamatuju, jestli kluci něco takového dělali. Mladší měl období, kdy jsem ho krmila z kapsičky, to bylo podle mě až později. Oni jedli opravdu pěkně, staršímu jsem doslova odtrhávala jídlo od úst.

Offline INCOM1
705 příspěvků moje polička 04. června 2021 14:14

mnum delam to jak pise continuity ,stejne me obcas kousne. Vypozorovala jsem, ze to dela kdyz uz nepije, tak davam pozor a vcas odeberu. Ale kouse me i do brady, nebo do nosu.

Offline Mohučanka
7369 příspěvků moje polička 04. června 2021 14:15

mnum je to děsně výbušný!! Já se úplně bojím napsat, že u nás ty příkrmy fakt kojení nahradily. Dcera teda nebyla plně kojená, přikrmovala jsem ji nutrilonem, protože byla hubená, takže po půl roce zůstala na nutrilonu a na těch příkrmech, které u ní skoro hned byly ne příkrmy, ale normální stravou.