Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline marieu
5155 příspěvků moje polička 07. června 2021 08:26

letfenixa teď se o tom bavily sestry na oddělení- vnoučata to maj i s laryngitidou...

viktorka_od splavu naše velká je trochu slabý kus, tak se dost bojím. Teď už je zdravá, naštěstí.

Offline Pavlena
6921 příspěvků moje polička 07. června 2021 08:34
Reakce na Gatita:

Dneska mi udělal radost syn: "Máš nový kraťasy? Hezký!"

Ani ne tak obsahem toho sdělení, jako spíš tím, že s tímhle přístupem to bude mít u žen dobrý

​Hele prvni kompliment ohledne hadru si pamatuju dodnes, byly mi tak 4 a chlapecek na hristi mi pochvalil novou halenku, navic ji mama sama sila a vysivala (!!). Pak si me klucik mohl namazat na chleba...

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 07. června 2021 08:46

letfenixa ach jaj, nemas to vobec jednoduche, prajem vela sil a partnerovi velmi drzim palce 

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 07. června 2021 08:48

Jinak rymu hlasim i u nas, minuly tyden ji mely obe holky, u male bylo potrebne odsavat nos 7 dni, to jsem jeste nezazila, obvykle stacily 2-3 dny. Chudak mala, kdyz slysi zvuk vysavvace, hned zdrha 

Offline Gatita
8670 příspěvků moje polička 07. června 2021 08:53

Pavlena no je to levny, ale funguje to. Syn me prekvapil, rozhodne jsem ho nic takoveho neucila a od muze to take nema. Rekl to tak nenucene, ze jsem mu to chvili i verila:) My se jeden cas dost trapili jeho malym vzrustem, aby ho to jako nejak v budoucnu spolecensky nehendikepovalo...no myslim, ze bude mit spoustu jinych silnych stranek. 

Offline Pavlena
6921 příspěvků moje polička 07. června 2021 09:02

Gatita no presne tak, to vybere..!

Offline continuity
43525 příspěvků moje polička 07. června 2021 10:49

Mohučanka jsem děti před dovolenou už do školky nedávala, pokud to slo zařídit jinak. Si pamatuji, ze ten poslední skolkovni rok se tam rozjela spalova angina, tak to jsem tam sla jenom pro věci. 

Offline letfenixa
10929 příspěvků moje polička 07. června 2021 10:53

marieu laryngitidy sa veľmi bojím. V noci bol hore päťkrát, vždy, keď sa mu upchal nos, s obrovským plačom a zmätenosťou. Už tretiu noc po sebe som nevyspata. Našťastie včera počas dňa už vyvádzal, tak som spokojná, lebo v sobotu takmer nerozprával.

Offline letfenixa
10929 příspěvků moje polička 07. června 2021 10:53

mnum ďakujem

Offline letfenixa
10929 příspěvků moje polička 07. června 2021 10:54
Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 07. června 2021 11:05

Možno teraz vyzniem nevďačne, ale potrebujem si uľaviť. Prerábame byt a bývame u svokrovcov. A síce som veľmi vďačná, že nás prychýlili, ale zároveň sa tu cítim dosť zle. Stále mi býva zle, oproti prvému tehotenstvu nevládzem ani zo štvrtiny tak ako vtedy. Minulý víkend muž so švagrinou a partiou kamarátov sťahovali veci z bytu k svokrovcom a teda koľko som si vypočula narážok na to, že sme tam mali bordel a že som nestihla pobaliť všetky veci a musela to robiť švagriná (obaja s mužom normálne pracujeme, v byte sme bývali do piatku, zbalila som čo som stihla a vládala ale teda keď muž bol v týždni 3x mimo mesto na úkonoch a pojednávaniach a vracal sa až poobede a ja detto, tak to šlo dosť blbo). Cez minulý týždeň aj víkend som už od námahy fakt nevládala, začala som aj krvácať, samozrejme zas nenápadné narážky zo strany švagrinej a svokry, že teda kedy povykladám veci. Svokre by som rada pomôcť ale práce okolo domu sú pre mňa aktuálne ťažké, všetko je tu v kopci, kosí sa, hrabe sa seno a pod. a ja to nevládzem udýchať, do toho ako bonus nevoľnosti. Skúšala som teda aspoň navariť spravila som boloňskú zmes z kila mäsa, jedli sme ju 3 dni len ja muž a syn, pretože svokra ešte v ten deň spravila polievku aj druhý chod a takto to pokračovalo až kým som zvyšok omáčky nevyhodila (ona sa toho ani nedotkla, v deň keď to jedlo chceli jesť ostatní sa rozhodla, že zamiesi a vypraží langoše, takže sa omáčky nik nedotkol). Keď jej poviem aby mi nechala zoznam vecí na nákup, že zbehnem nakúpiť pre nich aj pre nás, vždy povie, aby som si nakúpila len pre nás, že nič nepotrebujú a následne idú z roboty do obchodu . Pýtam sa, či jej môžem dať oprať, povie nie a o hodinu naloží práčku...Cez víkend som teda spratala a vysala celý dom, pomáhala obracať a zhrabávať seno, samozrejme večer zas bolesti brucha a krvácanie...a do toho dobre mienené rady, že ak mi býva zle, tak sa tomu nemám poddávať, že je horšie ak sedím a mám sa hýbať, že ak mi je nevoľno, mám skúsiť to a ono (naposledy rada, že mám jesť pomalšie a dlhšie jedlo prežúvať ), rady ako mám čo a kedy robiť so synom... Navyše svokrovci sú zvyknutí makať okolo domu až kým sa nezotmie, muž už na to nemá nervy,vidím,že je z toho dosť vyčerpaný a ja som teda unavená z toho,že mi nemôže pomôcť s malým tak ako keď sme boli v byte, čo sa neobíde bez poznámok zo strany svokry a švagrinej, že sme meštiaci čo nevedia pracovať...A ako bonus sa mi svokra dosť starie do denného režimu dieťaťa,potajomky mu dáva sladké,takže mi potom normálne neobeduje a ani nevečeria...Aj som predpokladala,že časom to bude škrípať ale nečakala som,že to začne takmer okamžite,fakt dúfam,že ten byt dokončíme čím skôr aby sme sa mohli sťahovať domov a chodiť len na návštevy...

Offline INCOM1
705 příspěvků moje polička 07. června 2021 11:19

DrowRanger já to čtu a objala bych tě, tohle je strašně náročný normálně,navíc těhotná a s malým dítětem. Nepůsobíš nevděčně, prosím šetři se a když nic nechtějí (nakoupit, navařit, vyprat), ať si trhnout!

Offline Zuzuli
3844 příspěvků moje polička 07. června 2021 11:21

DrowRanger soucitim. Ale nekolikrat pises, ze mas bolesti bricha a krvacis... Takze kasli na tchyni a svagrovou, nejsou dulezitejsi, nez je tvoje dite a tve zdravi. Tohle fakt neni dobre pokouset. A jestli nejsou ochotne pochopit, ze opravdu nejsi ve stavu, kdy by si kosila louku, nema nejspis smysl se jim jakkoliv omlouvat a vysvetlovat. Proste ze zdravotnich duvodu musis odpocivat, tecka. 

Offline viktorka_od splavu
49418 příspěvků moje polička 07. června 2021 11:21

DrowRanger tyjo.. vykasli se na ne, dite (obedeti) jsou dulezitejsi!!!

Offline Catherinne
10880 příspěvků moje polička 07. června 2021 11:45

DrowRanger to musí být strašný stres, nejvíc mysli na miminko v bříšku, podle toho co píšeš se jim stejně nezavděčíš. Přeju hodně sil

( na jak dlouho to bydlení asi vidíš?)

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 07. června 2021 12:13

DrowRanger úf, to je mi ľúto. Asi len jedným uchom dnu a druhým von, hrosia koža a neriešit. Ponukla si pomoc akú vladzes a keď o ňu nestoja, ich problém. Oni nemajú problém s tebou, ale sami so sebou, tak kašli na to a odpočívaj. Držím palce, nech co najskôr prerobite svoj byt 

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 07. června 2021 12:30

DrowRanger a inak teda neviem, aké mate dlhodobé vzťahy, ale to ze nechcú aby si im nakúpila alebo oprala, nemusí byť že tým, že ti chcú zle. Proste im je asi len komfortnejšie nakupovat impulzívne podľa toho čo im padne v obchode do oka ako rozmýšľať nad zoznamom. A pranie detto, ja sa priznám ze by som asi bola dosť nesvoja, keby mi chcela svokra alebo švagriná prať, cítila by som to asi ako zásah do svojej komfortnej zóny? 

Ale teda tie blbé poznámky a kŕmenie syna sladkosťami za tvojim chrbtom je fakt na prd

Offline Sweet Potato
40604 příspěvků moje polička 07. června 2021 12:32

DrowRanger Důležité je teď jedině tvoje zdraví.

Přestaň se snažit. Stejně se nezavděčíš, akorát si bude důkazem, že když chceš, můžeš.
A doufám, že muž je na tvé straně.

Offline Garfie
28610 příspěvků moje polička 07. června 2021 12:37

continuity Tady ty sourozenecký interakce jsou hrozně hezký!

Offline JankaM
3125 příspěvků moje polička 07. června 2021 12:38

DrowRanger tlapkám, je to i slovensky? Asi nejlépe být slušná a nevnucovat se. S nákupem mám pochopení, kdyby se mě někdo zeptal co chci koupit, tak kromě pečiva a rajčat bych taky nic hned nevymyslela