Sairon jo, chapu. to je fakt k nastvani tady ty situace. akorat myslim ze ona je mala, aby to nejak domyslela, proste se ji chtelo to a tamto uz se ji nechce a navic si i muze postavit hlavu ze zarlivosti.. no s temi detmi blizko u sebe je to boj. ony ty starsi musi hrozne vnimat mlade jako vetrelce kor kdyz jeste maji "pomahat"
Vše o těhotenství a dětech
Možno je diskusia už inde, som na str.3820 s hnevom. U nás napr. moja mama vôbec nechápe, prečo sa syn hnevá, podľa nej na to nemá nárok, je príliš rozmaznany a nemá hranice a má poslúchnuť na prvýkrát. Takže zatiaľ čo on plače v mojom náručí kvôli obrovskej krivde (ponúkla som mu dva termixy na raňajky, zatiaľ čo on chcel iba jeden, ... (Po zjedení ktorého si vypýtal ešte ten druhý)), tak ona tam sedí a husti do mňa vyššie napísané. Ja tam sedím, nervózna, lebo o chvíľu mám vypadnúť do roboty a MUSÍM zachovať pokoj, hoci najradšej by som niečím treskla, do niečoho kopla a nahlas zanadavala. Toto bolo včerajšie ráno. A viem, že kameňom úrazu bolo, že syn nechcel, aby som išla do roboty. A to teda bohužiaľ.
Sairon promiň, že to píšu takhle natvrdo, ale já tam vidím trochu zásek i z tvojí strany. Asi bych nebyla tak důsledná za každou cenu, plínky bych si radši podala sama než dělat zbytečně dusno.
Já vím že je to těžký, když je takových situaci dvacet denně. Ale myslím, že je holčička ještě fakt malá, neumí domyslet důsledky.
žluťásek Ale vzdyt sairon pise, ze mela dalsi dite na brise a nakup. Ja mam dite mensi a kdyz mi neco spadne, tak to neni zas takova sranda se ohnout ![]()
betsey Ano, taky je bezdetna a samozrejme se synem delam vse spatne, ona mi vzdy vysvetli jak to mam delat a stale jsem se nepoucila
ale jo, nekdy si fajn pokecame, kdyz drbeme treba spolecny znamy.
Jos já jsem taky hodně nosila, umím si to představit. Tak se nebudu ohýbat, ale dřepnu si.
Já mám úplný pochopení, fakt jo. Jen v tý situaci vidím trochu takový to zatmění mozku, hodila to tam, ať to podá, já to dělat nebudu. A že jsem pár takových scének taky prožila. Ale k ničemu to nevede, už se všemi silami snažím tohle nedělat.
žluťásek tak ale, že ty jsi se byla schopná sehnout, neznamená, že Sairon by se byla schopná sehnout pro ty pleny. Já myslím, že řešení s prodavačkou je vlastně ideální. Jasně malé dítě ztratilo zájem o pleny/pomoc/cokoliv, na to má nárok. Sairon vysvětlila proč něco nemůže udělat. Tak to udělala další osoba, která tam byla.
Ono u některých dětí, když jim jednou řekněš "udělej A, protože já nemůžu" a jejich reakce je nějaká (to je jedno, že řeknou ne, seknou sebou na zem nebo jen ignorují), tak jdeš a uděláš to, tak oni prostě ví, že tahle jejich reakce znamenala, že oni nemuseli a máma si to zařídila sama a zkouší to pak často a v různých situacích
Já se to snažím rozlišovat na dvě roviny.
Většinou říkám formulace typu "nechceš si uklidit ten talíř?", tam je úplně v pořádku, když syn řekne ne, proste jak se mu chce. Netrvám na tom.
A pak jsou chvíle, kdy už žádám nebo rozkazuju, typicky "vycisti si zuby, protože za chvíli odcházíme" a tam už na tom teda většinou důsledně trvám a nejede přes to vlak. A snažím se mu vysvětlovat, ze když už po něm něco chci, má to vždycky vážný důvod, ačkoli tomu duvodu ještě nemusí rozumět. Aktuálně to většinou chápe, ale i to muže bejt jenom období
MaeGandal podle mě takhle malé dítě nechápe, že po něm máma chce, aby pomohlo JÍ, nedokáže se vcítit do jiných. Takže nechce podat pleny, protože nechce, ne naschvál. Když mám čas, snažím se to synovi vysvětlit, ale to zase zavání vydíráním (já pak nebudu chtít udělat tohle, když ty nechceš udělat toto).
žluťásek
Ono u některých dětí, když jim jednou řekněš "udělej A, protože já nemůžu" a jejich reakce je nějaká (to je jedno, že řeknou ne, seknou sebou na zem nebo jen ignorují), tak jdeš a uděláš to, tak oni prostě ví, že tahle jejich reakce znamenala, že oni nemuseli a máma si to zařídila sama a zkouší to pak často a v různých situacích
Přesně tak, pak to zkouší a zkousi. Navíc ono se to nezdá, ale se dvěma prtavejma to chce, aby se to starší alespoň 95procent času někde mimo domov chovalo trochu předvídatelné a spolupracovalo.A zrovna na tech nákupech jsem se snažila velkoumalou hodně vycepovat, aby tam vše klapalo, protože malamala je nepředvídatelná, často to tam prorve, plus nákup, prostě některé další součástky musí šlapat, aby celek jel:-D
Jos Je úplně jedno, kdo se sehnout dokázal a kdo ne. Ta malá nechápe, že to někdo nedokáže a tím pádem nechápe, proč to má udělat, nechápe princip pomoci druhým, ona je středobodem vesmíru, což odpovídá věku.
Evaeva Já si myslím, že to ve třech letech chápe. Aspoň moje velkamala to v necelých třech chápe určitě.
Karja tak syn teda určitě ne. Nechápe, že když někoho bouchne, taky ho to bolí. Ne že bych mu to tolerovala, ale empatii podle mě necítí.
MP Meri ehm, ja sa tu blbo opytam, tvoj syn si uz sam vycisti zuby? ![]()
Evaeva Tak to boucháni zrovna asi taky nechápe. Ale to že se nemůžu s miminem ohnout a spoustu věcí udělat tomu rozumí, prostě že to fyzicky není mozne
Evaeva Jasne, chapu co pises. Ale kazdy asi zna svoje dite a jeho moznosti. A priznam se, ze v podobne situaci bych dite taky nekolikrat vyzvala nez bych se teda nejak sehnula nebo se to vyresilo jinak. Takze se Sairon nedivim.
DrowRanger Jo, šudlá to vcelku svědomitě, ale samozřejmě mu musím připravit kartáček s pastou třeba na vanu a pak mu to dočišťuju.
V zimě jsem si jednou řekla, že to zkusím, a práskla o podlahu palčákama, jak se nashromáždily nějaký křivdy. A bylo to super!! Palčáky jsou měkký, podlaze neublíží, nerozbijou se, zároveň už mají nějakou hmotnost, aby se s nima dalo švihnout, a ještě to tak pěkně pleskne. Doporučuju ![]()
(Jinak bytostně nesnáším křik a hádky, takže ventilem je buď pláč, nebo nic a následuje zatuhlá šíje a ramena. Možná by bylo lepší semtam mrsknout nějakou krabičkou)
Jos tak to já se sairon taky nedivím, taky bych chtěla, aby to syn zvedl. Ale nemyslím si, že se malá chová jako spratek, podle mě je to normální chování tříletého dítěte.
Evaeva To vubec nerozporuju, ja se vyjadrovala fakt jen k teto situaci. Spratkovitost v tom nevidim, jen chvili, kdy tecou nervy i matce...
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY