Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Pinot Noir
30011 příspěvků moje polička 09. června 2021 12:39
Reakce na Mohučanka:

Gatita jo, já to četla letem světem a někdo psal o empatii. Jinak moje dcera je úplně to samé, nějaké stezky s úkoly jsem vzdala, nervy mám jen jedny (a navíc jsem úplně stejná). Ona i ty úkoly v Puntíkovi "plní" podle toho, jak se jí to líbí. A vymalovat omalovánky podle předlohy? Neexistuje.

Ríša je stejný.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 09. června 2021 13:17

Mohučanka tak to je dobrá. Syn to občas dokáže u sebe, třeba jako teď, když umřela babička, u ostatních ne.

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 09. června 2021 13:38

Evaeva a kolko ma starsi? Ja som dufala, se to postupne prejde, ale t da vlasy mu umyvam za vreskov siren asi od doby, co sa naucil stat a nenecha sa vo vani polozit na chrbat. Myslim, ze mu vadi, ze mu voda tecie do oci ale ri senie som nenasla. MP Meri u nas som musela zaviest cesanie nasiku 1x denne, v skolke mu ibcas robia drdol, tak aby ho nekvakali (inak odo mna si drdol spravit nenecha). A ako ma ti vlasy dlhe a kucerave, tak sa mu dost cuchaju, takze 1x denne je nutne minimum. A teda ma mliecnu chrastu a nedokazem mu ju dat dole, lebo ak by som mu aj naolejovala hlavu, nemam sancu to vycesat a umyt, sampon si tiez nenecha posobit. Cez vikend ma caka strihanie ofinu, celo sa mi z toho rosi uz teraz .

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 09. června 2021 13:41

Evaeva a tvoje aspon chce vysavat, pred mojim vysavat nesmiem, vypestoval si v jasliach fobiu z vysavaca led detom odsavali sople. Takze zakazdym ked vidi vysavac uzkostlivo mrici, ze sa ho boji a uteka prec z miestnosti .

Offline Garfie
28611 příspěvků moje polička 09. června 2021 13:42

Ono taky, k té empatii-je třeba si uvědomit, že zdaleka ne každý dospělý je empatický, proč by měly být děti? Je jasné, že je k tomu vedeme, ale je dost dobře možné, že u některých se to tak úplně nepodaří....(není to na nikoho konkrétního, jen obecně). 

Offline MaeGandal
1632 příspěvků moje polička 09. června 2021 13:43

DrowRanger to mytí vlasů dělat tak, že si lehne do vany (pokud máte) na záda a podepře se lokty, hlavu zaklonit, by nešlo? Voda pak poteče po zádech pryč.

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 09. června 2021 13:45

A inak po dnesn j kontrole u doktora na neho musim piet len same ody. Neskutocne vyborne mi vysvetlil, preco ma vysetruje sonom odspodu aj cez brucho, vysvetlil mi, preco mi zrejme vyjdu testy z krvi na hrane a ze by teda bolo fajn ak by som sla na specialne sono, kde budu vediet pozriet srdiecko babatka, vysvetlil mi, preco je to vysetrenia srdiecka dolezite. Konecne mi ozrejmil, preco sa zrejme tak strasne pocas tehotenstva zadychavam (prvy doktor mi na to len predpisoval zelezo, ale hodnoty mam dobre) ale pre istotu mi odporucil dake vysetrenia u obvodaka. A teda medzi recou mi spomenul, ze vdaka kombinacii niektorych vysetreni minuly rok nemal ani jeden predcasny porod kvoli skracovaniu krcka, ze to stihol vsetko vcas podchytit aby sa babatka narodili tak akj sa maju. Naozajsom s nim velmi spokojna.

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 09. června 2021 13:48

MaeGandal nedokazem ho donrutit ani si sadnut, nelahne si uz vobec a ak ho polozim, tak chyti taky hysak, ze by sa tam utopil . Skusala som sa kupat s nim, ze by si lahol na mna, ale to ide tiez do hysaku, tak umyvame v stoji. Pomalicky obvas aspon trosku zakloni hlavu a ja som sa uz teda naucila ako mu umyt jednotlive casti vlasov tak, aby som mu hore na hlavu liala vodu co najmenej. Teraz to uz berieme rutinne, ale aj tak mu vlasy umyvam tak raz za 1,5 az 2 tyzdne .

Online Evaeva
příspěvků moje polička 09. června 2021 13:56

DrowRanger synovi je 3,5 a vodu nemá rád od 2,5, ve vaně se koupe rád, ale vlasy si mýt nechce, nechce ani do bazénu. A to jsme s ním až do dvou chodili na plavání;) Mladšímu to naopak vůbec nevadí, ale dva mu ještě nebyly.

On právě nechce vysávat velkým vysavačem a ten malý byl vybitý. Ale mohl to klidně zamést. Tak jsme dohodnutí dopředu, že to po tom uklidí.

Jsem ráda, že si s gynekologem spokojená a že jsou vyšetření v pořádku. Prozradíš mi, proč se zadýcháváš, jestli to není osobní? Já se v druhém těhotenství hrozně zadýchávala, ale jen na začátku, cca do čtvrtého měsíce. Ale gynekolog mi akorát řekl, že je to normální, železo jsem měla v normě.

Offline MaeGandal
1632 příspěvků moje polička 09. června 2021 14:02

DrowRanger jo, je to občas těžký vymyslet co s nima, když si něco usmyslí. S rukávky by se asi do vany nevešel nebo nafukovaci balon, na který by si mohl lehnout. Ale vím, že je to těžké, kolikrát jsem děti dopředu teoreticky připravila, oni to odsouhlasili, ale v ten moment to bylo moc těžké.

přeji, ať se to brzy spraví

Offline DruI
5593 příspěvků moje polička 09. června 2021 14:04

DrowRanger já dceři dávám při mytí vlasů žínku, aby si ji kvůli vodě držela na očích. Takže při mytí hlavy už sice nebrečí, ale stejně to nesnáší.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 09. června 2021 14:05

DrowRanger náš si tiež nechce umývať vlasy, vadí mu, že mu to steká do očí ale zaklonit hlavu odmieta . Jediné čo akceptuje, keď mu na vlasy pomaličky lejem vodu z hrnčeka alebo len z rúk. Ale to sa dá iba vtedy ak nepoužijem šampón. Občas teda vydrží aj vodu zo sprchy a to sa potom pochváli: maminka neplakal som! :) 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 09. června 2021 14:05
Offline viktorka_od splavu
49422 příspěvků moje polička 09. června 2021 14:07

DrowRanger co nejakou tu celenku? btw ja vodu v obliceji nesnasim doted:-))

s deckama si problem celkem nevybavuju ale sceny kdyz jsem ja byla dite tak ty ano takze mam pochopeni.. proste jsem mela pocit ze se utopim, paniku. a musi mit dlouhe vlasy, kdyz nejdou umyvat?

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 09. června 2021 14:07

Evaevaco som laicky pochopila, tak mam sklony k opuchom (aj pri prvom mi opuchali nohy a dost som zadrziavala vodu) a ze teda pravdepodobne mi pripuchaju pluca. Us teda som doteraz brala duphastone, ze ten tiez sposobuje povolovanie ciev a teda aj tych v plucach, cize vysledkom je zas akoby mierny opuch. (Dufam, ze som to moc nepoplietla). Ze su na to lieky, ale nie su zas dobre pre plod, tak to som rovno vravela, ze riesit nebudeme, tych par mesiacov bez sportu a ontenzivnejsich prechadzok prezijem. Ale teda vravel, nech sa pre istotu objednám k obvodacke, aby mi spravila celkovy mineralogicky obraz ci je vsetko ok, aby sme toto vylucili. A ozaj to jeho vysvetlenie ma nieco do seba, pamatam si, ze pri prvom som tiez brala duphastone a ked som ho vysadila, zlepsilo sa mi trochu dychanie, nohy mi puchli, aj sliznice a vlastne okamzite po porode ta dychavicnost zmizla.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 09. června 2021 14:07

Mrakoplas jo, jediné co akceptuje, je voda z dlanínezakloní se ani za nic, ručník na obličej, kelímek, lehnout si do vany,... Nic

Offline Garfie
28611 příspěvků moje polička 09. června 2021 14:08

viktorka_od splavu To je vtipný, taky si to nepamatuju od dětí, ale sebe jo!  Nesnášela jsem to a úplně si vybavuju tu starou koupelnu a řev a pláč....

Online Evaeva
příspěvků moje polička 09. června 2021 14:10

DrowRanger hm, zajímavé, díky. To asi nebude můj případ. Mě to fakt přešlo, ještě než mi narostlo břicho. 

Offline viktorka_od splavu
49422 příspěvků moje polička 09. června 2021 14:11

Garfie

Evaeva ten strach z utopeni je proste hrozne silny, to je fuk ze to je iracionalni. predstav si, jako by ti nekdo dal ruku pres usta abys nemohla dychat..  hruza, panika..

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 09. června 2021 14:11

viktorka_od splavu cha, strihany este nebol, lebo raz sa ho pokusil ostrihat svokor a odvtedy sa k nemu nemozeme priblizit s noznicami . On aj vravi, ze ho tie vlasy kava u, ked ho obliekam ale strihat sa nenecha. Mne tie dlhe vlasy nevadia, nastastie je kucceravy, tak to ma ako svatoziaru okolo hlavy, ked su mokre, ma ich po lopatky. Striham mu nasilu ofinu a z toho je este vacsi hysak ako z umyvania vlasov