Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Online Evaeva
příspěvků moje polička 20. zaří 2021 15:22

betsey a po návratu domů v klidu padnout na gauč a nemuset nic řešit.

Online Karja
44920 příspěvků moje polička 20. zaří 2021 15:23

betsey Určitě! Jako s dětmi bychom tam určitě nejeli;-). Já teda co můžu, už nakupuji on-line, ale něco si človek musí prohlídnout nebo poradit se. 

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 20. zaří 2021 15:25

Syn zas začal zadržiavať stolicu, ako bonus sa k tomu pripojilo aj zastavenie vetrov (podľa mňa to robil najprv vedome a potom to už nešlo). Pritom v piatok večer šiel na WC v pohode a bez problémov, ešte tam s mužom rozoberali koľko "vykakal" a od soboty od obeda to už išlo dole vodou. Včerajšia noc bola strašná, malý mal bruško ako loptu, tvrdé, nafúknuté, zaspal vždy max. na hodinku a potom sa zobudil s plačom, jediné čo mi dovolil bolo mu to bruško masírovať. Pohotovostné lekárne sú u nás otvorené len do 22:00 (čo som sa dočítala, tak v SR majú len 3 kraje nonstop lekárne, nádhera proste...), nik v okolí nemal čípok, ako bonus si odmietal čo i len sadnúť na WC. Našťastie sa to "samé" ráno vyriešilo, keď už nedokázal dlhšie zadržiavať. Ale teda hystéria zo sadnutia na WC pretrváva a ja sa desím, čo to zas bude ráno. Dnes som ho radšej nedávala ani do škôlky, ale zajtra tam už bude musieť ísť, pretože kvôli dnešku som si musela popresúvať a porušiť všetku robotu...

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 20. zaří 2021 15:25

Evaeva Karja presne tak

Online Evaeva
příspěvků moje polička 20. zaří 2021 15:31

betsey my na obíhání obchodů hlídáni obvykle máme, mamka bydlí poblíž a zase tak často nic neobíháme. Ale ty návraty jsou pak vyčerpávající.

Online Garfie
28636 příspěvků moje polička 20. zaří 2021 15:36

DrowRanger Chudáček :-( o tobě teda nemluvě. Hele, možná je to úplně zcestná myšelenka, ale nepomohla by mu třeba nějaká ta kniha " o hovínku"? Existuje jich několik, třeba (pokud je to nějaký psychický blok) by mu pomohlo, že je to "normální" a dělají to všichni.

Offline DruI
5600 příspěvků moje polička 20. zaří 2021 16:01

DrowRanger To vás vážně lituju :o( víte proč malej zadržuje? Že byste mu to zvládli nějak rozmluvit?

Dcera to těžké kakání mívá, když málo pije a teď se najednou rozhodla, že nebude pít a to jako nic, takže ke každému loku ji musím nutit a předpokládám, že nás bolavé bříško a pláč čeká nejpozději zítra. Ale když se jí podaří se vykadit bez problému, tak mi to vždycky tak hrdě hlásí.

Offline letfenixa
10946 příspěvků moje polička 20. zaří 2021 17:15

DrowRanger ach jo, to je trápenie 

Offline Mohučanka
7369 příspěvků moje polička 20. zaří 2021 18:01

DrowRanger ale chudinka, moc soucítím, dobře to znám, u nás teda včera proběhlo jubilejní 3. úspěšné kakání do nočníku. Nastal posun v hlavě, dcera přestala uvažovat o plínce, ale už vybírá jen mezi záchodem (ne) a nočníkem. A musí být doma. A nepravidelně pomáháme olivovým olejem a laktulózou. Ta hysterie ze sednutí pominula v den, kdy jsem koupila knížku O zlobivém hovínku (ještě ji neviděla) a sehnala telefon na psycholožku, která se tím zabývá...

Edit: knížka se jmenuje přesně Honzík a zlobivé hovínko.

Offline marieu
5162 příspěvků moje polička 20. zaří 2021 18:48

Mám prosbu a dotaz na knížky ke "čtení na pokračování" před spaním- holky 3,5 a 6 let. Daly Pinocchia, Alenku v říši divů, teď Justýnku a asistenčního jednorožcce a myslela jsem, že zkusím Děti z Bullerbynu. Zaboha si ale nemůžu vzpomnět na další pěkné knížky. Je ovšem pravda, že jsme ani nezkoušeli klasické pohádky...

Offline continuity
43609 příspěvků moje polička 20. zaří 2021 18:53

marieu Pipi by neprošla?

Já jsem hodně četla pohádky a medvídka Pú. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 20. zaří 2021 18:54

marieu já doporučuju Alenčinu a Martínkovu čítanku. Zmiňuju je tady tak často, až je mi to trapné, ale u nás jsou fakt oblíbené. Já je určitě četla i jako školák, takže myslím, že i u starší by mohly mít úspěch. Pokud budeš kupovat klasické pohádky, tak nedoporučuju od Hejduka, ten sloh je podle mě jak kdyby to psal páťák.

Offline brrr
12390 příspěvků moje polička 20. zaří 2021 19:01

marieu Urcitě zkus ty Děti z Bullerbynu. Ty baví snad všechny. My v te době četli i HP, první tři díly.

U nas měl úspěch i Viking Vik, Tappi, dlouhodobě populární byl Kosprd a Telecí. Z těch starších byla oblíbená třeba Honzíkova cesta.

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 20. zaří 2021 19:07

Garfie Pustam mu rozpravku o krtkovi, ktoremu sa niekto vykakal na hlavu, ale nezabera. DruIvobec netusime, v piatok vecer siel uplne v pohode a v sobotu uz nie, v skolke je uz treti tyzden a navyse by zrejme zadrzal cez tyzden a nie vikend. On mi teda tvrdi, ze ho boli ritka (mysli teda analny otvor) ale nevidim tam ziadne trhlinky ani krv, ziaden na beh na hemeroidy nic...Mohučanka dakujem, skusim pozriet ci ju nahodou nemaju niekde u nas v knihkupectve.

On inak pine dost, jedava ovocie, vcera trebars zjedol misku kyslej kapusty (to ma velmi rad), ale celkovo je od toho vikendu taky bijaky, vobec netusim co spravim ak dnesna noc bude taka ako ta vcerajsia a na wc nepojde dobrovolne...teda viem, asi siahnem po cipkoch, ale to by sa vraj nemalo pouzivat pravidelne...

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 20. zaří 2021 19:08

letfenixa tak ty mas toho aktualne na pleciach ovela viac, nestihla som vcera ani poslat aspon potlapkanie.

Offline marieu
5162 příspěvků moje polička 20. zaří 2021 19:17

continuity Pippi je skvělý tip- já jí jako dítě neměla, tak mě ani nenapadla. Medvídka Pú milujou v audioverzi s Ypsilonkou- to bych asi netrumfla

Evaeva díky, čítanky vůbec neznám..

brrr Děti z Bullerbynu byla moje nejoblíbenější knížka na 1. stupni, četla jsem jí - nedovedu spočítat kolikrát, naposledy v zoufalství před zkouškou z anatomie. V těsném závěsu byly Prázdniny u babičky, taky severská autorka, ale to by možná pro tu mladší ještě nebylo...

Offline žluťásek
8883 příspěvků moje polička 20. zaří 2021 19:26

marieu já bych z té klasiky přihodila třeba ještě Paní Láryfáry, to by mohlo dvě holčičky bavit. Možná už i Luisa a Lotka? Od Lindgrenové moc moc miluju Ronju, dceru loupežníka. A moje srdeční záležitost jsou knihy od Daisy Mrázkové, Haló, Jácíčku úplně nejvíc

Offline letfenixa
10946 příspěvků moje polička 20. zaří 2021 19:36

Prečo je z Macka Pu zrazu Puf?!

Offline letfenixa
10946 příspěvků moje polička 20. zaří 2021 19:37

DrowRanger ďakujem, veď každý máme to svoje 

Offline dzizisketa
9029 příspěvků moje polička 20. zaří 2021 19:40

Já se zblaznim, Rosťa má dnes rýmu a zácpu. Asi to tu chvíli nebudu číst.