Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Online Karja
44920 příspěvků moje polička 21. zaří 2021 11:26

DrowRanger DrowRanger Já už to sem jednou psala, ale čípky používala segra na radu doktorky, ale neteř se nevyorwzdnovala třeba týden, usnula klidně ráno dopoledne pod stolem jen aby nemusela jít na WC a zadržela to. Takže ji dávaly ty čípky třeba dvakrát týdně. To co jsi ty popisovala ty dva dny, to asi úplně na čípek není. 

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 21. zaří 2021 11:55

Řeším zimní kombinezu a byla mi doporučena značka Snoxx, že je pro hubeňoury. Překvapilo mě ale že zatímco nová stojí 2-3tis, z druhé ruky se prodává za 200-300 kč a přijde mi to nějak podezřele málo. Nemáte s ní někdo zkušenost, jestli se nějak rychle opotřebuje? Nebo případně nějaký tip na značku pro hubené děti?

Offline marieu
5162 příspěvků moje polička 21. zaří 2021 12:10

Já věděla, kde se mám zeptat  . děkuju všem za krásné tipy, některé vůbec neznám, na některé jsem úplně zapomněla! 

Offline letfenixa
10946 příspěvků moje polička 21. zaří 2021 12:43

Mňa tie Deti z Bullerbynu vôbec nebavili, Pippi milujem.

Offline Len
2680 příspěvků moje polička 21. zaří 2021 13:49

Dotaz na ty, kdo mají nebo měli židli stokke s baby setem - jak do toho dítě cpete? Malej je z toho dost nešťastnej, ale moc se mu nedivím, když mu tam cpu ty nožičky, tak je mu to asi nepříjemný, není tam na to moc místa. Potřebovala bych nějakej fígl. Nebo je to dělaný na malý děti a kombinace velkýho dítěte a pozdního sezení prostě nefunguje?

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 21. zaří 2021 14:23

Mohučanka na laktulózu som sa už pozerala, ale on mi to v nápoji nevypije a ak by som mu to dala z lyžičky, to by asi nedal. Evaeva tiež si myslím, že by to malo byť až krajné riešenie, ale teda ten víkend bol hrororový, tam by som to dala bez milosti keby som ho mala doma, ale netuším aký by to malo následok... Karja no ono to bolo strašné dosť, mal obrovské nafúknuté brucho, v nedeľu už ani neprdel (podľa mňa si tým zadržiavaním zastavil vetry) a od bolesti nedokázal ani ležať. V noci sa zobudil s plačom a normálne sme sa museli postaviť a on v bolestiach pochodoval po byte...Ráno to teda z neho už vyletelo proti jeho vôli. A teda momentálne sa nechce chodiť ani vyčúrať, musím prebrať s učiteľkou v jasliach, aký majú tam systém a teda nech ho aktuálne nasilu neposadzujú...

Online Evaeva
příspěvků moje polička 21. zaří 2021 14:27

DrowRanger To zní děsivě! Chudák malýNemohla bys to někde zkonzultovat? S nějakým doktorem myslím.

Offline Mohučanka
7369 příspěvků moje polička 21. zaří 2021 14:28

Len teda, u nás bez problémů. Dceru tam normálně vklouzla (seděla od 9 měsíců, pravda je, že byla hubená, ale používali jsme to takhle dlouho...). Nemá to sedátko posunutý moc dopředu? I když to by tam asi nešel dát ten bezpečnostní nástavec...záhada.

Offline Mohučanka
7369 příspěvků moje polička 21. zaří 2021 14:30

DrowRanger pro dceru bylo atraktivní, že to pila z toho malinkého pohárku, který tam je k tomu přiložený jak odměrka...ale taky jsem teda musela použít nějaké (slovní) donucovací prostředky. 

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 21. zaří 2021 14:39

Evaeva volala som zatiaľ len s jeho detskou doktorkou, tá odporučila zapojiť viac ovocia a zeleniny (ale on ho teda je celkom dosť), strúhanú mrkvu s jablkom (včera zvládol 4 lyžičky a pomedzi to hysáčil), v prípade potreby dať čípok (ona to teda brala tak, že veď mu ho dajte keď nekaká...ehm) a s tým, že teda mi dala pre mňa nepoužiteľnú radu (že mu mám ukázať nočník s obsahom, že teda či sa mu páči a vonia mu čo tam je, že v v ústach a črevách má takú istú sliznicu a preto musí kakať aby črevá neboli špinavé...ako jednak je to na moje dieťa drastické a jednak podľa mňa by mu to ešte veľmi nedošlo...). Skúsim tú knihu o tom Honzíkovi a zlobivém hovínku čo mi poradila Mohučanka a uvidím ako sa to vyvinie...

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 21. zaří 2021 14:41

Mohučanka on mi nevypije nič okrem vody, ani malinovku, džús, jedine vitamíny a lieky od bolesti pije dobrovoľne (väčšinou). Tu by som celkom brala, keby akceptoval aspoň riedený džús, že by som to v tom zamaskovala.

Offline Len
2680 příspěvků moje polička 21. zaří 2021 14:43

Mohučanka Díky, zkusím to sedátko posunout, to by mohlo pomoct.

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 21. zaří 2021 14:47

Len marne se snazim zjistit, cim by to mohlo byt? Ale Tonda v tom sedi doted a ty nemas zas takovyho giganta...

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 21. zaří 2021 14:49

A ešte otázka, máte doma niekto kinetický piesok? Myslím doma v interiéri, na domáce hranie. Hľadám pre syna nejakú hračku s ktorou by sa vyhral, plastelína ho baví veľmi, ale už to chce zmenu.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 21. zaří 2021 14:56

DrowRanger my ho máme na chalupě, jen takovou malou krabičku. Nijak extra to moje děti nebaví, zabaví se s tím jen na chviličku, modelína mi přijde lepší. Dávám jim to venku, přijde mi, že z toho bude celkem bordel, asi jako po hře s moukou:)

Offline Mohučanka
7369 příspěvků moje polička 21. zaří 2021 15:06

DrowRanger dcera taky pije jenom vodu a mlíko, ale zvládá i tyhle sirupy, některé ochotněji, jiné méně ochotně. Jinak je to docela zábava na návštěvách, kde jí nabízejí šťávy a džusy, a ona trvá na vodě

Jo a kinetický písek mívali ve školce, ale pak ho zrušili, byl z toho bordel.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 21. zaří 2021 15:10

DrowRangerma rad susene slivky? To pomahalo v tehotenstve mne a starsiemu som ich pri zapche tiez davala. Nase decka ich miluju, musim im ich davkovat, aby sme nemali opacny problém :))

Chudacik snad ho to prejde

Offline Pinot Noir
30032 příspěvků moje polička 21. zaří 2021 15:12

DrowRanger mrkev s jablkem proti zácpě? To slyším poprvé, to podle mě účinkuje úplně opačně.

Offline Mohučanka
7369 příspěvků moje polička 21. zaří 2021 15:25

Pinot Noir no že jo, taky mi to přijde divný. Tedy jablko je dobrý proti zácpě, ale mrkev snad byla odjakživa proti průjmu...?

Offline Pinot Noir
30032 příspěvků moje polička 21. zaří 2021 15:31

Mohučanka no, mrkev se kvůli tomu moc nedoporučuje ani jako první příkrm. A jablko asi dobré, ale určitě existují v tomto směru účinnější plody.