Pinot Noir Dělaj a i tu velkou. My máme samozřejmě trapné modrozkutou, protože co kdyby druhý bylo kluk:-D
Vše o těhotenství a dětech
DrowRanger tá zápcha je u malých detí tak častá, že by som sa veľmi čudovala, keby s tým niektorý detský psychológ v praxi skúsenosť nemal.
Inak k zoznamu rád ja pridávam ľanový olej, dá sa ľahko "schovať" do jedla.
continuity len on nema problem s tym, ze by stoloca bola tvrda, on sa proste rozhodne, ze na velku nepojde, lebo sa boji. Cize on potlaci nutkanie ist na zachod a teda am sa ten problem naakumuluje, levo potom iz samozrejme to brusko boli tym, ze su tam nahromadene plyny a dalsie veci a tlacit sa boji. Stravu sme nemenili, nikdy so zapchou problem nemal, davam si dost pozor na to, aby jedol hodne ovocia a zeleniny, nejedol extra vela sladkosti a doma pil (skolku bohuzial odsledovat neviem...). Myslim, ze to je cele sposobene tym, ze v sobotu ho vzal muz bezo mna k starkym, vraj tam bol maly velmi nespokojny a plakal za mnou, chcel ist domov a nešli, ma aktualne zas riadne rozbehnutu separacku, tak sa asi u starkych sekol a uz sa to potom rozbehlo. Potrefenáhusa no to je to, ze v piatok bolo vsetko ok a bez bolesti, v sobotu nechcel ist, ale tak to sme extra neriesili, ved stava sa a v nedelu uz ist nechcel, vedome zadrziaval a tvrdil, ze to boli. dynda masticku uz somkupila a aj natierame chodi si ju pytat,ale tedabolest spominapodla mnaskor ako vyhovorku,alebo nevielepsie pomenovat ten tlak ked to hentak zadrziava. DruI do vane som si ho vcera vzala tiez, aj som mu vravela, se sa moze vykakat ale nepacilo sa mu to, ze by sme boli spinavi a aj vana ![]()
A vcera sa nakoniec chudacik 3x pokakal zo spania, ten cipok mu zjavne zabral neskor a vyzera to, ze sa mu ulavilo, dnes rano bol v pohode, sam sa vypytal cikat, tvrdil, ze ide aj kakat a aspon na wc nehysacil. S muzom sme sa dohodli, ze pred nim vobec nikto nebude spominat wc a ziadne vylucovacie potreby, nebudeme sa ho pytat ci mu treba kakat/cikat alebo ci ho neboli brusko, proste ho nechame, nech sa pyta sam na wc a uvidime, ci sa toto do konca tyzdna zopakuje. Ak ano, tak idem riesit psychologicku pomoc aby som to nenechala moc rozbehnut. Uz som objednala tu terapeuticku knihu o kakani, menim probiotika + objenavan laktulozu a budem sa modlit, aby sa toto uz nezopakovalo...
DrowRanger Držím palce, ať se to brzy zlepší. Taky s tím máme zkušenosti a bylo to děsné období.
Když bylo dceři něco málo přes dva roky, vzali ji dědeček s babičkou poprvé a naposledy sami v kočárku ven. Bylo to v době jejího odpoledního spánku, takže jen pro jistotu s sebou dostali jídlo a pití. Ale protože se jim líbilo, jak dcera hezky chodí, v kočárku ji nenechali. Nedali jí jídlo a pití, co měli s sebou, protože by chudinka pila čistou vodu a jedla něco moc zdravého, tak jí vybrali něco podle svého. To, že to jídlo a pítí od nich nejedla a nepila, jim nevadilo, v klidu se procházeli asi 4 hodiny na sluníčku a pak mi vrátili dítě s úžehem, zoufale plačící únavou, hlady a žízní. Dcera pak měla strašnou zácpu, po které se rozhodla, že už nikdy nebude jíst a pít, aby už nemusela kakat.
Bojovali jsme s tím dlouho, pořád jsem hlídala jídlo a pití, pořád s dcerou mluvila a vysvětlovala, jak lidi fungují. Nejvíc nám pomohlo přidávat dceři do vody vlákninu a dávat jí švestkové dětské výživy a džusy. A pořád jsem ji nutila pít, vlastně pokaždé, když něco ode mne chtěla, musela se nejdřív napít. První asi 3 měsíce byly hodně náročné, úplně se to spravilo asi po roce.
Emi ach to je strašné...ešte k tomu aj nechuť piť a jesť
.
DrowRanger Bylo to dost náročné, dcera ani předtím nebyla velký jedlík. Tím vysvětlováním a přesvědčováním jsem strávila spoustu času. A hodně nám pomohlo, že se u jídla směla dívat na pohádky, zapomněla se soustředit na to, že nechce jíst.
To jsou hororové příběhy poslední příspěvky
vsem přeji ať už je líp.
Prosím nemáte někdo na prodej bundu podzimní 86/92? Nějakou větrovku podšitou flísem, nebo klidně třeba softshell? Na barvě nezáleží, klidně růžovou s Pepou prase ![]()
DrowRanger moc držím palce, je hrozný, když se to dítě svíjí a řve že kakat nebude a nebude. My jsme se museli fakt obrnit trpělivostí a taky jsme čelili radám některých příbuzných, že se to musí vyřešit "silou" a úšklebkům, že kdyby chodila do státní školky, už bychom ji dávno "donutili". Ona pak kakala jen ve spánku do plínky, když se uvolnila a přestala to zadržovat. Už jsem myslím psala, že na radu psycholožky jsme začali podplácet (kostičkami dupla), ale trvalo celkem dlouho, asi dva měsíce od začátku podplácení, než se to v té malé hlavičce srovnalo. Je to fakt děsný a nikdy jsem nepřišla na to, co byl spouštěč.
Mohučanka Jezis, jak by si to "silou" predstavovali?
Taky se ted pereme s horsim travenim. Syn nastesti jeste nema spojene jidlo a vymesovani, takze hlidam stravu a on ji, co mu predlozim, ale evidentne ma k zacpe sklony, resime to tak jednou tydne.
U staršího zabírala na zácpu lžíce olivového oleje,ale stalo se mu to ta dvakrát. Co čtu tady, to naštěstí nikdy. Držím všem palce, ať to máte rychle za sebou.
Mohučanka mě přijde děsivé a zvláštní, že ani neznáš příčinu. Tohle zní jako kritika, tak to rovnou uvedu na pravou míru. Myslím to tak, že i když se snažíš nenutit, nevíš o žádném spouštěči, hlídáš jídlo a děláš všechno dobře, stejně se může něco takového objevit. Že se to může stát komukoliv. Přitom vyměšování je přirozené a přitom se může takhle pokazit samo od sebe. To mě jako rodiče docela znervózňuje.
U nás funguje buď heřmánkový čaj nebo i jablečný mošt ( plus tedy hodně hlídat stravu a doplňovat ji o jablka a případně švestky). Ale bylo to naštěstí jen období. Jinak, že jde na záchod obden bereme jako standard, zpozorním jen když to trvá déle než 3 dny.
Evaeva ono to vedome vymesovani je jeden z velkych vyvojovych milniku po psychicke strance, nic banalniho..
Emi u nás zatiaľ na presvedčovanie vôbec nereaguje, aj keď mu sľúbim, že to bolieť nebude, tak mi neverí.
Mohučanka áno, my si tiež nie sme istí čo sa vlastne stalo a prečo, lebo naozaj 3 roky nebol absolútne žiaden problém, nevyskytol sa ani keď začal chodiť do jaslí, ani pri odplienkovaní, ani keď mal pár krát tvrdú stolicu, lebo babky dali veľa sladkostí...A zrazu fakt zo dňa na deň takýto obrovský problém a človek do tej malej hlavičky nevidí a netuší čo má spraviť a či to ešte viac nezhorší. Ja som včera večer už plakala zároveň s ním keď som videla ako po tom čípku trpí, celú noc som sa budila s hrôzou na akú traumu sme mu zarobili. A teda mojcih rodičov už som upozornila, že vylučovanie je u nás tabu - nejdeme sa o ňom pred synom baviť, nejdeme ho spomínať, nik sa ho nebude pýtať, či mu treba cikať alebo kakať a v prípade ak by sa mu nebodaj stala nehoda, tak sa k tomu nemajú vyjadrovať. Mama mi to odkývala, dúfam, že obdobne sa k tomu postaví aj otec, u toho sa blbých poznámok bojím viac... Evaeva človek.by.si.myslel,že.na.telu.tak.prirodzenej.činnosti.sa.nemá.čo.pokaziť,však?
DrowRanger ano, přesně. Nečíst to tady, myslela bych si, že samo od sebe se to nepokazí.
Evaeva ono sa to určite nestalo samo od seba, ale dospelý človek na tú príčinu nedokáže prísť, pretože tak malé dieťa mu nepovie okrem toho že sa bojí nič. V tých hlavách im to šrotuje úplne inak ako nám. Ja dokonca mám podozrenie, že syna to ani tak nebolí, len nevie svoje pocity ešte vyjadriť inak. Doma nikdy nebol nikým hanbený, v škôlke a ani jasliach sa mu nikdy nestala nehoda, odplienkoval sa sám bez nátlaku z akejkoľvek strany a teda to šlo fakt dobre a bez problémov, o trávení a vylučovaní sme sa vždy normálne bavili, vie, že je to bežná súčasť života, že každý ciká, kaká, prdí aj grgá...Fakt by som strašne chcela vedieť čo bol spúšťač.
Evaeva Je to tak. Bohužel, představa, že u jakýchkoli psychických problémů je možno (a nutno) najít příčinu, je mylná.
DrowRanger Ještě teda pozor s tou laktulozou, abys synovi netvrdila, že ho po ní kakání nebude bolet. Já ji teda dceři dávala, když ještě neuměla pořádně mluvit, ale sice po té laktuloze kakala, ale stejně se u toho většinou dost kroutila a plakala.
Emi Tohle je hrozná historka. Se nedivím, že to byla poslední vycházka.
DruI ja skôr potrebujem, aby nemal na výber a už to nedokázal zadržať, ak som si dobre prečítala návod, tak by to malo mať aj mierne laxatívne účinky a zlepšovať peristaltiku čriev? Ale skúsim najprv tie probiotiká, stravu atď. a až potom laktulózu a v najväčšej núdzi čípok....
Emi To musela být příšerná zkušenost. Hlavně nechápu, čím ti prarodiče přemýšleli...![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY