Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 21. zaří 2021 21:13

Tak dnes došlo na čípok - malý sa sťažoval na bolesti bruška a že nemôže ležať. Dopadlo to zle, hodinu ho zadržiaval, nakoniec ho vypudil z tretiny rozpustený, moc z neho nevyšlo, plakal mi hodinu a pol, keby som vedela, tak sa na to vykašlem a radšej vydržím prerevanú noc než toto a teda čípok tak skoro určite znovu neskúsim. Vôbec netuším, či mal črevá prázdne alebo to proste zadržal silou vôle a stále má niečo dnu, plakal, že sa bojí kakať, že sa bojí keď pôjde kak. Cítim sa ako najhoršia matka na svete a vôbec netuším ako toto ideme odstraňovať. Na záchod si úplne odmieta sadnúť (v škôlke vraj chodil cikať normálne), veľkú potrebu odmieta spraviť kamkoľvek - nočník, záchod, plienka, nohavice, postojačky...od piatku kakal 1x, čo sa síce nemusí zdať tragické, ale on chodieval pravidelne ako hodinky 2x denne. Najhoršie je, že vôbec netuším, čo ten blok spôsobilo, stále mi opakuje len to, že to bude pri kakaní bolieť, ale v piatok sa na žiadnu bolesť nesťažoval. A teda netuším ani s kým toto riešiť, či máme vôbec niekde v okolí psychológa, čo by s týmto mal skúsenosti.

Offline Karja
44921 příspěvků moje polička 21. zaří 2021 21:24

DrowRanger No takhle to měla ta ségry holčička, ale ona před třetím rokem neuměla mluvit ještě, takže ani nedokázala říct, to co tvůj syn, že se boji nebo tak. No protrpeli to s ní hrozně, ona se třeba pak vykadila do bazénu nebo při nějaké hře, prostě když se jako uvolnila a už na to nemyslela. Doktorka jim poradila jen ty čípky, takže přesně dva dny nářků a pak čípek, když to nešlo jinak. Ona teda když naříkala, tak si třeba radši někam zalezla sama nebo usnula, prostě aby byla ,,nenápadná,, a nikdo po ní tu navstevu záchoda nechtěl. Ona se to naučila za pomoci těch čípku, ale trvalo to snad dva měsíce. Plus samozřejmě všechny ty anabáze švestek, návštěv WC s celou rodinou, aby viděla že každej chodí. Bylo to fakt utrpení...Já se kdyžtak ségry zeptám, třeba si na něco ještě vzpomene, ale myslím, že gro u nich bylo v tom čípku, ale jak píšu, ona vydržela nejít hrozně dlouho, možná proto ji ten čípek  zafungoval. 

Offline dzizisketa
9029 příspěvků moje polička 21. zaří 2021 21:29

Snědl kuličky ptačího zobu. Možná. V tom keři byl vlezený, když jsem sbírala a odnášela psí hovno. Ale tvrdil mi, že si dal "borůvky". No podle doktora se z toho maximálně poblije nebo bude mít průjem, a to pouze pokud by to jedl po hrstech. Jinak preventivně podat několik tablet uhlí. 

Offline continuity
43609 příspěvků moje polička 21. zaří 2021 21:35

DrowRanger fakt mu davej tu laktulozu, ta změkčuje stolici, ale odměr si tu dávku pořádně a dávej maximální.  My skoncili na proktologii, celkem nic se nezjistilo, doporučená kromě laktulozy, jen úprava stravy. Žádné čípky jsem nikdy nedávala, ani mi to nikdo neradil. 

A doporučuji nekoukat jen na to, jestli ji dost ovoce, ale taky na to, co může stavět - třeba u nás vadily Lipanci. To dítě je takové zacpoidni pořád, ale už to není taková katastrofa.

držím palce, je to teda hrůza, lituji drobecka moc. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 21. zaří 2021 21:35

dzizisketa to je hned, navíc z těch malých dětí ani nedostaneš žádné informace, jestli to jedl nebo ne. Jsem ráda, že to nic není, sobecky i kvůli sobě, tohle by se klidně mohlo stát i u nás.

Offline Potrefenáhusa
39027 příspěvků moje polička 21. zaří 2021 21:36

MPLee ta tvoje holčička je úplně neskutečné šikovná! 

ehm, ta sklenice je na namáčení lžičky nebo ručičky

Ale umí bublat do vody a dělat do hrnku různý srandovní zvuky!!!!

jsem taky srab, no

Offline Potrefenáhusa
39027 příspěvků moje polička 21. zaří 2021 21:39

dzizisketa uf, voni furt něco žerou...jsem rada, ze to není nic vaznyho 

Offline Potrefenáhusa
39027 příspěvků moje polička 21. zaří 2021 21:39

DrowRanger chlapečka i tebe je mi teda lito, chudák malá, asi ho to bolelo a teď se boji? 

Offline Potrefenáhusa
39027 příspěvků moje polička 21. zaří 2021 21:41

Dneska jsme hodně urputně ladily! 

Offline continuity
43609 příspěvků moje polička 21. zaří 2021 21:45

dzizisketa uff,ptáci zob mi snědla dcera v pět večer, když jsme ve tři ráno letěli na dovolenou. To jsem se na tu toxikologii bála volat, že nás preventivně hospitalizuji. Tak jsem volala kamarádce, která koukala do databáze a řekla mi, že to bude ok. 

Jinak jsou tyto jedovaté keře po sídlištích dost peklo. Kdesi něco podobneho rostlo ve školce. To prý pak vyplachovali žaludek všem dětem popořadě, protože nikdo netušil,kolik toho kdo snědl. 

Offline Karja
44921 příspěvků moje polička 21. zaří 2021 21:50

dzizisketa No ten ptačí zob je pěkná svině. Tuhle v tom taky byla ta malá zalezla a měla toho plne ručičky, ono je to hrozně lákavý. My jsme jednou měli podezrení že synovec pil WC kachnu, doma pozdvižení takový, že se k tomu vyjadřoval už každej pomalu už i sousedi, všichni se pohádali, synovec už celej poblblej, nevěděl co má říkat, tak potvrzoval, že to pil....no tak jsem to ochutnala a bylo rázem jasný, že by se po požití tvářil teda jinak! A ještě by měl mentolovy dech. 

Tak dobře, že to dobře dopadlo, těch věcí všude je hrozně moc! 

Offline Karja
44921 příspěvků moje polička 21. zaří 2021 21:52

continuity Tak to je taky nápad, mít to ve školce! Jako já neznala ani ty jedovaté fazolky (vypadl mi název -tu popínavka kvetoucí), ale komukoliv jsem to říkala,tak se rázem chytl a znal to. 

Offline continuity
43609 příspěvků moje polička 21. zaří 2021 21:54

Karja no to už mi taky hlava nebere. Nám z toho vysadili živé ploty po sídlišti tak 10 let zpět. Nevím, jestli neexistuje adekvátní nejedovatý keř, možná bych se i bez toho obešla. 

Offline DruI
5600 příspěvků moje polička 21. zaří 2021 21:55

DrowRangerDcera jednu dobu kakala ve vaně, ta teplá voda jí dělala na bolavé bříško dobře, třeba by to vašemu malému taky pomohlo se uvolnit. A teda když si stěžuje na bolest, tak co si nechat od doktora poradit nějakou hojivou mastičku, ono na zadečku nemusí být nic přímo vidět, ale můžou tam být nějaké mikrotrhlinky, které to kakání dráždí.

Offline DruI
5600 příspěvků moje polička 21. zaří 2021 21:57

continuity No, teda ve školce by to člověk fakt nečekal, že si tím chtějí učitelky přidělávat práci s hlídáním

Offline continuity
43609 příspěvků moje polička 21. zaří 2021 22:10

DruI no tak učitelky o tom asi nerozhodují. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 21. zaří 2021 22:15

Karja já myslím, že dneska už ve školkách nic jedovatého není. Mám pocit, že před nějakou dobou (už docela dlouhou) byla nějaká kauza. continuity  Na sídlišti je těch různých bobulových keřů fakt dost, já teda nevím, které jsou jedovaté, preventivně předpokládám, že všechny.

Offline DruI
5600 příspěvků moje polička 21. zaří 2021 22:18

continuity Já teda být učitelka a vědět, že máme v zahradě něco vyloženě jedovatého, tak u vedení vznesu návrh, ať se to z bezpečnostních důvodů zlikviduje. Tohle obecně nebudou dřeviny takové velikosti, aby se to muselo řešit přes úřady.

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 21. zaří 2021 22:19

DrowRanger 

Myslím, že existuje nějaká mast nebo gel s dubovou kůrou, asi by se to dalo použít i na dítě na bolavý konečník. Třeba kdybys mu slíbila, že po každém kakání namažete zadeček, aby se zahojil, možná by byl ochotný to zkusit? Každopádně bych zkusila tu laktulozu, mám s ní sama dobrou zkušenost. Vysvětlit synovi, že ho kakání bolelo, protože měl náhodou zrovna hodně tvrdý bobek a když bude užívat lék, tak bobek už tvrdý být nemůže? 

Musí to být hrozné trápení. Když se zamyslím, co nejvíc pomáhá mně, když mám trochu problém se vyprázdnit, tak je to kafe a potom odpoutat pozornost a tím se hodně uvolnit (takže si na záchodě čtu). 

Online Pinot Noir
30032 příspěvků moje polička 21. zaří 2021 22:48

Potrefenáhusa no teda, to je ladění!  Vůbec jsem netušila, že Tatru dělají i v takových barvách!