Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline MPLee
3054 příspěvků moje polička 22. zaří 2021 15:51

Potrefenáhusa Je neskutečná, vůbec nechápu, kde se to v ní bere. Jsme teď pár dní u rodičů a ze srandy jsme sestavili Utukutu... 

Offline Mohučanka
7369 příspěvků moje polička 22. zaří 2021 16:26
Reakce na Myrtila:

Mohučanka Jezis, jak by si to "silou" predstavovali? 

​Nedostala jsem úplně přesné instrukce, protože jsem dala najevo, že nic takového dělat nebudu, ale základ byl v tom, že někdo z rodiny, ale ne rodič, byl "prostě zlej".

Ale tahle část rodiny má neustálý pocit, že se s dcerou moc "crcáme". Což teda mívá i moje máma, ale ta s námi bydlí, takže vidí, že třeba vysvětlení (které vůči dítěti neuznávala) zabírá, zatímco příkaz (jediný její dříve představitelný způsob komunikace vůči dítěti) ne. 

Offline Kokoska
35160 příspěvků moje polička 22. zaří 2021 17:22

DrowRanger projimave ucinky ma i mineralka Zajecicka hořká. Kdyz maly nechce pit dzusy a stavy, treba by mu mineralka nevadila, detem pry se to davat muze.

Offline Myrtila
5450 příspěvků moje polička 22. zaří 2021 17:36

Mohučanka No, kdyz si predstavim, ze mam zdravotni problem, a nekdo blizky by to chtel resit tak, ze na me bude zlej...

Nasi taky maji pocit, ze se se synem moc crcam, dokonce mi promlouvali do duse, ze je prece v poradku, kdyz na nej budu kricet, aby vedel, ze mama nema vzdycky dobrou naladu  A prave tohle jsou ty duvody, proc se snazim jit na tu vychovu jinak nez oni kdysi. 

Offline Mohučanka
7369 příspěvků moje polička 22. zaří 2021 17:55

Myrtila no, ono se to právě nebere jako zdravotní problém, ale jako zpovykanost a výmysl 

Offline Myrtila
5450 příspěvků moje polička 22. zaří 2021 19:09

Mohučanka No, dovedu si tenhle styl uvazovani predstavit, bohuzel. 

Offline Karja
44921 příspěvků moje polička 22. zaří 2021 19:49

No jak dlouho je ten kašel? Dcera si stále odmítá cokoliv dát, zalehnout si ji, se mi moc nechce. Už kašle tak deset dní, ale rýmu nemá už nastesti vůbec žádnou, bez teplot je už déle než tyden. Kašel klasicky ráno, večer a dneska byla venku tak to bylo horší. Tak já už s ní nevím! Sambo mi to tak tise vyčítá, že do ní nic nevpravim, ale je otázka, zda by to vůbec něco urychlilo. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 22. zaří 2021 19:56

Karja podle mě, pokud kašle, jak píšeš, tak to nic není. Ale kašlat takhle může dlouho, klidně ty tři týdny. Pro klid jí můžeš nechat poslechnout u doktorky.

Offline Karja
44921 příspěvků moje polička 22. zaří 2021 20:00

Evaeva Jj, já doktorce volala. Takže ta mi řekla násilím nic nedávat, nemá to smysl, pak mi vysvětlila ten kašel na průduškách, jak případně poznat. Upřímně se mi tam moc nechce, ona dcera nespolupracuje u lékaře, bude tam řvát a tropit sceny, to nevím zda na ní něco vic pozná, když bude v amoku. Plus tam je teď docela masakr, takže se mi tam jednak nechce, abychom ještě něco nechytli jinýho, plus i kvůli lékařce, ať se tam dvacet minut nezabývá nespolupracujícim pokaslavajicim dítětem. Tak doufám, že tam nebudeme nakonec muset

Offline DruI
5600 příspěvků moje polička 22. zaří 2021 20:03

Karja Já mám dojem, že takové dokašlávání ráno a večer může trvat docela dlouho. Já to beru tak, že když nekašle přes noc a přes den jenom takhle minimálně, tak už je vlastně zdravá.

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 22. zaří 2021 20:07

Karja 

Osobně dokašlávám týdny, jak je ten krk uvnitř podrážděný, je to pořád dokola. Jako necítím se při tom na 100 %, ale 97 tam je, bych řekla.

Offline marieu
5162 příspěvků moje polička 22. zaří 2021 20:09

Taky bych řekla, že dokašlávání může bejt klidně tři týdny- jedno tady teď poslouchám za dveřma už 3/4 hodiny. Přes den nic, minulý týden benigní rýma, bez teplot a teď tbc sanatorium hadr. Dala jsem jí teda Levopront, aby usnula (ještě se nezadařilo), ale nejradši jim dávám inhalaci Vincentkou v průběhu dne, což teď smolík- zařezávám v práci..

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 22. zaří 2021 20:17

Karja Když bude řvát, tak nic nepozná. Já takhle jednou v ordinaci musela zpívat:) aby se syn uklidnil. Starší na to dost trpí a ten klidně ty tři týdny dokašlává. Přesně jak píše marieu večer a ráno tuberák, jinak dobré. Z té miniškolky mi ho takhle jednou vrátili, když se jim tam rozkašlal kvůli suchému vzduchu a to už byl (dle mého) dávno zdravý. Teď taky takhle kašle, ale jestli se nezhorší, v pondělí už půjde do školky. A co to zvracení, už je to dobré?

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 22. zaří 2021 20:55

Karja Tonda ted ten kasel mel 3 tydny

Offline ziginka
729 příspěvků moje polička 22. zaří 2021 21:02

Karja Co aspon nejake cucave pastilky? Momentalne mam doma dve chrchlajici deti a bylinkovy "bonbon" uzivaji dost ochotne. Jinak takovy kasel, jak popisujes, miva syn kazdou zimu klidne mesic v kuse. 

Offline MPLee
3054 příspěvků moje polička 22. zaří 2021 21:47

Tak už i na nás došlo a malá mi spadla z postele. Jako na potvoru jsme zrovna u rodičů, kteří mají všude dlažbu. A samozřejmě při usínání  Cítím se jako nejneschopnější matka pod sluncem, malá teda po pádu přestala plakat jakmile jsem ji zvedla a pak si asi půl hodiny hrála a smála se na celé kolo... Tak snad bude v pořádku, ale budíky jsem si pro jistotu na noc nastavila... Achjo. 

Offline Karja
44921 příspěvků moje polička 22. zaří 2021 21:54

Evaeva Jo, to blila ta malá, která má teda pro změnu už měsíc v kuse rýmu, kdy se střídají třeba tři dny klidnější a 6 dní zasoplenejch. Myslím, že ji nesedlo mlíko, plus byla unavená z toho nočního nespani. 

ziginka Pastilky? No jako napadlo mě, že zavolám doktorce zda není něco jiného než sirup, já to do ní nemohu dostat, ani vincentku, prostě žádnou tekutou medicínu. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 22. zaří 2021 22:03

Karja věděla jsem, že malá. Hlavně, že to nic nebylo, je přecejen ještě docela malá.

Online Tabea
8271 příspěvků moje polička 22. zaří 2021 22:07

MPLee to je určitě v pořádku, když nemá bouli a hned se utišila.

Online Tabea
8271 příspěvků moje polička 22. zaří 2021 22:09

Karja velká malá už by mohla pastilky vincentka. Jsou od 3 let.