Karja tohle jsme meli skoro sest let! Venku zadny problem, ale prekrocenim prahu domu peklo. Uz od predsine vsechno spatne. A hromosvod jsem byla ja. Presne, prepnout do rezimu znicit matku. Vubec nevim, cim to. Ted je to dobry. Pomohla navsteva psycholozky (ja, ne syn) a od te doby dobry. A to jsem ani nestihla nic aplikovat;)
Vše o těhotenství a dětech
Karja to já chápu, že se to prostě vydržet musí, ale musí to být těžké, no. Jak jsme teď doma, maximálně jdeme na chvilku na hřiště, tak začínám mít z nadcházejícího podzimu depku. Jestli bude další lockdown, bude to psychicky dost náročné. A to mám děti hodné.
marieu Jo, to já si to takhle přesně říkám, já si ani nějak nechci vyrazne stěžovat nebo tak,! Hlavně ono se to určitě časem zlepší, spíš kdyby si člověk nějak věděl rady, že jo! To je takový zoufalý leckdy.
Gatita No a co ti tam řekli? Protože já už jsem nad tím včera taky uvazovala, ale přesně vím, co by mi řekli ,,že se mám věnovat i sobě, čistit si hlavu a dbát na psychohygienu,,. A jo ono je to fakt i znát, když mám ty děti za den menší čas, tak to beru jinak;-)
Evaeva Já jsem se teď viděla s jedním známým, který měl úplně pekelnyho kluka, úplně. Ale prej takovej furt není:-D. Takže jsme si krásné popovidali Tak jsem mu sdělila svoje obavy, podobné tvym a poslal mě ke svýmu bráchovi, kde jsem pak za plotem viděla tři obrovský kytky marjany. Tak možná tohle je ta cesta? Mně vcera říkal sambo, že si to uvědomil, že mě musí víc chválit, jak to zvládám a že se třeba ani nijak nehroutim nebo nechlastam. A já mu říkám ,,víš co, já bych chlastala, ale copak můžu, když furt někam jezdit autem?To už bych se vodsad už vůbec nedostala:-D.
Karja Možná to je řešení
Jako vydrželi jsme to před tím, vydržíme to i teď. Nakonec co naděláš. Jak je doma teď furt někdo včetně mě nemocný nebo aspoň nalomený, tak mi chybí životní energie, no.
Evaeva Jo, hlavně jak holky rostou, tak je to s nima fakt lepší a lepší, dá se dělat mnohem víc věcí a tak;-).
Karja ja tam byla jen jednou a uz jsem to tu nejspis i psala. Nic objevneho mi nerekla - stran vychovy klasickou poucku o mantinelech + ze se musim trochu vymezit a ze muzu byt v nekterych pripadech i zla! No a jak pisu, ani jsem nemusela byt moc zla (trochu teda jo), a zafungovalo to i tak. Prekvapive to zafungovalo nejen na "zlobeni", ale na vztah celkove - syn se treba prijde i pomazlit, to driv vubec nedelal, je vuci mne sdilnejsi a tak. Ale mluvime tu o sestiletem, ne o batoleti. Ale to vnitrni odhodlani by melo fungovat i na batole.
No a jasne ze kdyz se cely den potacis v revu, neporadku a stiznostech 24/7, tak se citis, jak popisujes. My to takhle meli vetsinu roku
. A sambo dela dobre, ze te chvali. Muz byl dost mimo (teda jako dusevne, telesne tu byl prave furt na home office), uplne jakoby se od nas jeden cas odpojoval, a to me dodelavalo. Uz dobry, ale taky se bojim, kdy to zas prijde.
Gatita No hele, to sambo byl a je taky mimo, on se ted chvilkove probral neboť si od přátel vyposlechl několik hrůzostrašných vztahovych historek a na chvíli mě tedy ocenil! A to zas přejde!
Gatita musím se připojit s tou radostí z dětí. I když se tu většinu času rvou a řvou, tak starší se o mladšího až dojemně stará, pomáhá mu s oblečením, strachuje se kvůli tomu, že nejí, a pořád mu předvádí, jak je jídlo dobré, bojí se o něj venku, pořád mi připomíná, ať Viktora někde nezapomeneme, protože "já už bych bez něj nechtěl být". ![]()
A jak jsem si tu pochvalovala to společné uspávání, tak to má kromě zkrácení doby uspávání ještě jeden benefit, a to ten, že Viki od té doby ani jednou večer nebrečel. Když spal sám, tak jsme ho tak třikrát, čtyřikrát týdně museli jít v době, než jsme šli spát, znovu uspat, protože se probudil a plakal. Od té doby, co jsou spolu, už nebrečel. A často, když tam potom za nimi kolem půlnoci přijdu, leží a tulí se k sobě. To je nejúžasnější, vždycky mě to úplně sejme. ![]()
Pinot Noir
připomíná, ať nezapomenete bráchu
Evaeva no on má pocit, že jako když Viki někde trhá pampelišky nebo přeskakuje obrubník, a já zavelím, že jdeme, a opravdu pomalu odcházím, že bych byla schopná ho tam opravdu nechat a odejít. ![]()
Tohle mi dělá syn taky. Sice se s dcerou kolikrát rubou, ale když zavřu dveře a nechám ji venku, protože už nutně musím dovnitř, tak aby to jako pochopila, že je to vážné, nebo jsme se jednou z legrace bavili o tom, že ji prodáme, což on nepochopil, tak ji okamžitě hrozně brání, říká, že ji musíme vzít dovnitř a že ji nemůžeme prodat, protože ji má rád. Někdy se objímají, i pusinku si dají, syn holčičce pomáhá, ona zas myslí na to, aby dostal stejnou dobrotu, když si něco vyškemrá. A za chvíli je zase řev. Ale jsem hrozně ráda, že jsou dva fakt jsou parťáci.
Karja ja uz to tu parkrat psala, syn je uzasny kluk, srdecny, pracovity, je s nim legrace a taky je vztekloun, vecne s necim nespokojeny a kdyz byl maly, tak byl fakt narocne dite. Ja byla vycerpana, fyzicky i psychicky (no obcas me pochybnosti o mem materstvi chytaji i ted, kdyz udela nejakou pekelnou scenu), ale jak roste tak se s nim da vic a vic pracovat. Domlouvat se na reseni a usmernovat jeho sovinisticko-machisticke sklony (to vubec netusim, kde sebral) a hlavne byt zasadova, kdyz neco reknu, tak nepovolit, protoze to pak vi a vi ze muze posunout ty hranice A nejlepsi rada byla od babicky 5 kluku - res s nim jen podstatne veci, odstatni okouka.
Pinot Noir to je moc krasne! U nas je to ted prave take dobre, oni jsou skveli. Jsem zvedava, jak dlouho mi tohle radostne rozneznovani vydrzi. Starsi dnes v noci tak kaslal, ze jsem ho ani neposlala do skolky, to na zateklou vodu ze vcerejsiho plavani svadet nemuzu.. Mladsi ma porad bolavou pusu (zuby) a nudli u nosu. Takze nejpozdeji ve stredu tady budu zase psat, jak jsem vyhorela![]()
Pinot Noir dynda a az deticky poporostou, budou si sice nadavat a rezat se dal, ale okamzite se semknou proti spolecnemu nepriteli, cti rodicum ![]()
Když to tak bude, budu ráda, že budou umět táhnout spolu. Já i teď jsem tajně ráda, když vzdorují. My jsme s mužem byly takový ty hrozně hodný děti, ale myslím, že to do života není zrovna výhra.
Pobavilo:
Jasně, rodičovství samo o sobě není žádná soutěž. Pokud by ale měli rodiče v něčem závodit, startovalo by se určitě slovem "čurám!" A finále pak tím druhým, ještě více mobilizujícím slovem. Ostatně Slováci závodům trefně říkají "preteky". Tak ať vám nic "nepreteká"! ????
dynda mne se to taky vlastne zdalo dobry, ze se jeden o druhyho muzou oprit a pomuzou si. My jsme moc soudrzni sourozenci nebyli a nejsme a je to skoda.
A u nás se třídní starší dnes omluvila (zeptala se ji v hodině, jestli nebrala nějaké návykové látky jakože že srandy). Včera jsem využila rozkapanych oči a trochu ji to připomněla. Ráno přišel email, že se omlouvá a omluví se i ji.
Fakt jsem to nečekala, Klobouček!![]()
Pripájam sa k sťažnosti na chcrchlajúce deti v škôlke, syn bol úplne zdravý keď tam nastúpil, odvtedy (vraj) dostal nejakú brušnú virózu a včera prišiel s dosť nechutným vlhkým kašlom. Úplne zo dňa na deň, vo štvrtok ráno ešte ani nezakašľal a poobede už chcrchlal ako starý fajčiar. Ale inak mu nič nie je a už vykašliava, tak som ho dnes ešte do škôlky dala, cez víkend uvidím, či tam nastúpi aj v pondelok alebo si ho nehcám doma.
A myslela som si, že sa nám blýska s vyprázdňovaním na lepšie časy, volala som s psychologičkou, poradila mi nejaké veci čo robiť/nerobi´t a zatiaľ aj ona bola skôr za to, aby sme zmäkčovali stolicu, syna nenútili a neposádzali na záchod a snažili sa my hodiť do kľudu keď on bude nervózny a v stredu to zafungovalo tak krásne, že sa normálne poobede vykakal, síce do nohavíc, ale proste od soboty prvý raz bez hysterického záchvatu alebo čípku. Ale tešila som sa predčasne, zas sú to už 2 dni čo nenakakl, bruško mu už tvrdne a v noci sa zobudil na nutkanie, ktoré zas potlačil, plakal aj keď si prdol
. Viem, že bolo naivné dúfať, že sa takáto vec vyrieši tak jednoducho, ale ozaj som si dovolila dúfať, že by to mohlo byť aspoň v tomto tak jednoduché...Dnes majú prísť moji rodičia, tak dúfam, že mu to dovedie pozornosť a vykaká sa sám (aj v stredu bol u nás kamarát a navyše dostal od nenarodenej sestričky obrie smetiarske auto, tak to parádne zafungovalo).
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY