Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 24. zaří 2021 09:29

DrowRanger chudacik maly. Od uciteliek ste sa nieco nedozvedeli? Ci tam nie je daky problem? Znama riesila problem s neprijemnou ucitelkou, kvoli ktorej mala zadrziavala, pretoze bola pri tej cinnosti na deti neprijemna. Samozrejme mala nepovedala kde je problem, vydedukovala to po rozhovoroch s ostatnými rodicmi. Drzim palce, toto su hrozne trapenia :/

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 24. zaří 2021 09:31

Sweet Potato . Tak tieto doslova preteky riesim teraz kazdy den, prehravam na plnej čiare.

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 24. zaří 2021 11:30

Mrakoplas nie, v škôlke chodí cikať normálne ale nikdy tam na veľkú nechodil, to nechodil ani v jasliach aj keď videl, že iné detičky to tam robia (vždy mi to potom s veľkou pompou rozprával). A hlavne tá zápcha by prišla asi skôr než 3 týždne po tom, čo začal navštevovať škôlku, naopak tam bol dosť spokojný ten minulý týždeň. Učiteľky sú celkom ústretové, balím mu teraz každý deň krabičku s ovocím, ktorú mu dávajú k desiate a olovrantu, aj mi vravia či bol v pohode, spal, hral sa (všetko je ok), aj ma upozornili aby som ho ak tak chodila brávať skôr, lebo zle znáša ak veľa detí zo škôlky odíde pred ním, s mužom ich teda každý deň prosíme aby mu vôbec vylučovacie pochody nespomínali a v prípade nehody to vôbec neriešili, vedia, že má problém, tak dúfam, že ak by náhodou sa mu stala nehoda v škôlke, tak to nebudú riešiť krikom...

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 24. zaří 2021 13:38

DrowRanger tak to mate fajn učiteľky. Tie detske hlavicky su teda zahada. Inak aj syn zle znasal ked som prenho chodila neskor a neboli tam jeho najlepsi kamaráti. Tak som prisla par krat skor a to mi zas vycital, ze sa chce este hrat . To aby som sa dohadovala s ostatnými matkami kedy prenho prísť :) 

Offline dzizisketa
9029 příspěvků moje polička 24. zaří 2021 20:25

Já se z toho dítěte zjevím. Dneska na hřišti byl pán, jehož pes na něj čekal za plotem, ale občas někam odběhl, takže ho přivolával pískáním na prsty. To Rosťu vždy zaujalo. A když jsme se pak byli houpat a já jsem ještě nechtěla slézt ze své houpačky, strčil si do pusy dva prsty, vyloudil zvuk co měl napodobit hvizd a zakřičel na mě: "Pryč!" 

Offline letfenixa
10946 příspěvků moje polička 24. zaří 2021 22:03
Offline letfenixa
10946 příspěvků moje polička 24. zaří 2021 22:17

DrowRanger to máte fakt výborné učiteľky, u nás nedovolili ani fľašku s vodou v skrinke, jedlo už vôbec.

So zadržiavanim mám skúsenosť z vlaňajška, keď začal lockdown a ostali sme doma a učili sme z domu. Ten prvý deň bol pre syna asi ešte zaujímavý, ale keď na druhý deň ráno zistil, že ma ide pokračovať v kratochvili online vyučovania, tak zadržiaval dokonca cikanie az teda nakoniec sa pocikal sediac mi na lone. To mal 3,5 roka. Myslím si, že to malé dieťa má málo moci na rozhodovanie (viď navšteva tvojho muža so synom u príbuzných, ale syn tam byť nechcel; jeho dochádza do škôlky, keď tam byť nechce), že keď zistí, že vylučovanie je niečo, čo ovplyvniť môže a mama (rodičia,) mu musia venovať pozornosť, tak to skúša. A možno sčasti vedome a sčasti podvedome.

Offline letfenixa
10946 příspěvků moje polička 24. zaří 2021 22:24

Karja syn je dieťa viac-menej spokojné, ale je to prisavnik. Obzvlášť teraz, keď som konečne na plnom úväzku a teda nechodím do 12 domov. Dokonca odmieta poobede spat, lebo stále kontroluje, koľko je hodín, či už-uz prídem. Máme v škole 5 PN, stále zastupujeme, a keď pridem celá otapena po celom dni v rusku, tak sa na mňa prisaje a kecá a kecá a kecá. A drží sa ma. Sedí na mne, keď jem. Atď.

Offline Zuzuli
3864 příspěvků moje polička 24. zaří 2021 22:42

Byla jsem s malou v Kralovstvi zeleznic, mala byla nadsena, moc se ji libi "hu huu". Behala tam a koukala na vlacky a jeden zamestnanec mi tam rikal, ze je strasne roztomila, ze ho mrzi, ze nemuze mit sve deti, protoze s druhym chlapem je proste neudela. Tak mu rikam, ze i nemit deti je fajn, aspon se vyspi a ma cas na sebe a tak. Pak jsme uz byly s malou na odchodu, brala jsem ze skrinky nase veci a chtela ji obleknout do mikiny. Nacez milacek predvedl luxusni hysterickou scenu se revem, kopanim a valenim se po zemi, ze se oblekat nechce. Nacpala jsem ji do mikiny, do satku a odchazime a jdeme okolo toha typka. A ten mi rika "no ja to ted vsechno slysel, asi mate pravdu... Radeji si necham toho chlapa bez deti"

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 24. zaří 2021 22:54

letfenixa ano, aj psychologicka vravela, ze sa mu teraz mame venovat na 110%, ale to sme robili aj predtym. Fakt by som strasne chcela vediet co bol spustac. Ale nastastie to vyzera, ze tie dva dbi su pre neho maximum v zadrziavani, a asi pomohla aj lactulosa, aj ked musim znizit davku, dnes sme to zas zvladli bez cipku, aj ked teda bol cele poobedie prilepeny na mne a vyzadoval masaz bruska.

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 24. zaří 2021 22:56

letfenixa akurat citam to s tym tvojim malym prisavnikom a vidim nasu buducnost . Som zvedava co to bude doma, az pridem z porodnice s Oliviou, chystam sa na riadne peklicko...

Offline Potrefenáhusa
39027 příspěvků moje polička 24. zaří 2021 23:16

Zuzuli ty amoky jsou antinkoncepcni dost, zatím jsem to s úděsem pozorovala u dvou chlapecku, Tyjo jednoho máme občas tady na hřišti a vzdycky, když tam je, tak zvazuju, jestli k nemu přidat na pisek i naše dite. Bejvaj tam různý scény kvůli společným hrackam, maminku moc lituju, snaží se. 

Offline Zuzuli
3864 příspěvků moje polička 24. zaří 2021 23:22

Potrefenáhusa no moje uplne zlate dite asi ma prvni obdobi vzdoru. Trva to necele dva tydny, zatim. Pri oblekani, pri koupani, pri jidle, pri odchodu ven, pri pohledu na kocar, kdyz chce jit sama, ale jinym smerem, nez ja potrebuju... Predevcirem se me pokusila pokousat, kdyz jsem ji chtela nandat pyzamo Jak jsem si libovala, ze mame skvele klidne obdobi, tak ted byvam zrala na panaka, kdyz ji konecne dostanu ven pred dum. 

Offline Potrefenáhusa
39027 příspěvků moje polička 25. zaří 2021 00:04

Zuzuli jsem zvědavá, já mám ten hlasitější od narození model...

Online Tabea
8271 příspěvků moje polička 25. zaří 2021 06:31
Offline Gatita
8690 příspěvků moje polička 25. zaří 2021 12:41
Offline Gatita
8690 příspěvků moje polička 25. zaří 2021 12:48

Potrefenáhusa mne prijde, ze ony se ty deti na hristich casto vzajemne nejak srovnaji. Batole, ktere sotva stoji, musi samozrejme clovek opatrovat, a nejakyho rozenyho agresora usmernovat, to je jasne. ale takove ty vecne zasahy typu "pujc chlapeckovi lopaticku, uz si s ni hrajes minutu" me pak uz dost stresovaly, mela jsem pak dojem, ze bych mela taky zacit taky vychovne pusobit misto lustrovani mobilu.

Offline Potrefenáhusa
39027 příspěvků moje polička 25. zaří 2021 13:00

Gatita no tohle je tak, ze si kluk hraje na druhy strane písku s bagrem a sotva naše dite sáhne 2 metry od nej na michacku, přiběhne a spustí jekot aaaaaaa, já chci michackuuuuuuuu, teď si chci hrát s michačkoooooou a když mu maminka řekne, ze doteď ho michacka nezajimala a má ji nechat holcicce, spustí to ten amok 

já zatím tady do těch interakci zasahovat neumim a vůbec nevim, co bych tem dětem měla říkat, spis koukam, aby ji tam někdo fyzicky nezmastil, neporazil, nehodil pisek do oči atak, takže když vidím, ze jsou tam nějaký moc divoký nebo velký děti, beru ji pryč. 

Offline Rhaenys
350 příspěvků moje polička 25. zaří 2021 13:03

Chovám, nosím, mazlím, houpu, zpívám, nosím v šátku, zavinuju, pouštím bílý šum, hladím, kojím, kojím, kojím ... a stejně je pořád nějak nespokojený , co dělám špatně? U toho mini mimina, které neprojevuje žádné emoce, ani se na vás neusměje, je to psychicky náročné, bez špetky projevu lásky z jeho strany. Ufff... Díky za odložení 1

Offline Potrefenáhusa
39027 příspěvků moje polička 25. zaří 2021 13:06

Rhaenys děláš všechno nejlíp!